Hayalindeki fiziğe Optimed’le kavuşacak

Çerkezköy Özel Optimed Hastanesi’nin Gana asıllı Almanya vatandaşı hastası Evelyn Kyei’ye, Genel Cerrahi, Obezite-Diyabet ve Reflü Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Serkan Ayhan tarafından Laparoskopik Sleeve Gastrektomi (kapalı yöntemle tüp mide ameliyatı) gerçekleştirildi. Taburcu öncesi Çerkezköy Özel Optimed Hastanesi Kurumsal İletişim yetkililerinin sorularını yanıtlayan Evelyn Kyei, hastane hizmetlerinden çok memnun kaldığını ifade ederek teşekkürlerini iletti

Hayalindeki fiziğe Optimed’le kavuşacak
23 Ağustos 2017 Çarşamba 13:20


KAÇ YAŞINDAN BU YANA KİLO PROBLEMİ YAŞIYORSUNUZ?

Şu an 28 yaşındayım. Takribi 10-11 yıldır obezim. Ondan öncesinde de hep normal kilonun üzerinde yani toplu bir kadındım. Benim zaten kilom hayatımın her döneminde oldu, özellikle de kalça ve bacak bölgemde toplandı. Üst kısmımda çok büyük problem yok ama alt bölüm felaketti.

AMELİYAT OLMAYA NE ZAMAN VE NASIL KARAR VERDİNİZ?

Ömrüm diyet yapmakla geçti. 5 kg verdim 10 kilo olarak geri aldım. Spor yaptım olmadı. Olmadı da olmadı. Bir türlü başarılı olamadım. Psikolojim bozulmaya başladı. Bu halimi gören ve tüp mide ameliyatı ile muhteşem değişim yaşayan yakın bir arkadaşım bana tüp mide ameliyatını tavsiye etti. Yaşadıklarını anlattı. Sonra internet üzerinden derin bir araştırmaya girdim. Araştırmalarım ve yaptığım elemeler sonucunda 4 tane klinik aklıma yattı. Bunlardan 1 tanesi Estonya’da 1 tanesi Mexico’da 1 tanesi Letonya’da 1 tanesi Türkiye’deydi yani Optimed’ti. Her dört hastaneye de yazdım. Bana en seri dönüş yapan Optimed Uluslararası Kurumsal Pazarlama Direktörü Tuğçe Aybek oldu. Yazışmaya başladım. Kendisine bir sürü mail attım sorular sordum ve tüm maillerime son derece profesyonel, hızlı ve kapsamlı tatmin edici cevaplarla dönüş yaptı. Derken biz öyle sık görüşmeye başladık ki son zamanlarda her gün birkaç kez telefonlaşır, gün boyunca Whatsapp’tan yazışır pozisyona geldik.

OPTİMED’İ SEÇMENİZDEKİ BAŞLICA ETKEN NEDİR?

Kendisi bir yıl evvel Op. Dr. Serkan Ayhan’a tüp mide ameliyatı olduğunu bir yılda 52 kg verdiğini, hiçbir problem yaşamadığını söyledi ve tüm yaşadıklarını detaylarıyla sıkılmadan tek tek anlattı. Öncesi – sonrası fotoğraflarını gönderdi. Ben de bu kadar gerçek bir örnekle karşı karşıya kalınca, kafamda soru işaretleri son buldu ve ikna oldum. Hemen uçak biletimi organize ettim ve ameliyat olmaya Özel Optimed Hastanesi’ne geldim.

HASTANEDEN MEMNUN KALDINIZ MI?

Ameliyata gelmeden evvel yaşayacağım her şeyi en ince detayına kadar zaten Tuğçe Aybek sayesinde biliyordum. Hastaneye gelince de doktorum Tuğçe’nin önceden yapmış olduğu bilgilendirmeleri doğrular açıklamalar yaptı. Bana nasıl bir ameliyat yapacağımı, ameliyattan sonra beni nasıl bir sürecin beklediğini, neler yapmam, neler yapmamam gerektiğini detaylı bir şekilde anlattılar. Bu bilgilerin sonrasında doktoruma duyduğum güven daha da arttı ve doğru yerde olduğumu iyice anladım. Artık içim rahattı, ameliyata hazırdım ve ameliyat olabilirim dedim. Hastane hizmetleri ise gerçekten harika. Temiz, personel çok ilgili ve güler yüzlü, herkes yardımsever. Tuğçe Hanım ve Doktorum Serkan Bey hep yanımdaydı beni hiç yalnız bırakmadılar. Hatta ben buraya yalnız gelme kararını Tuğçe Hanım sayesinde aldım. O kadar güven verdi ki bana, hep yanımda olacağına o kadar inandım ki, çıkıp İngiltere’den başka bir ülkeye tek başıma geldim, buna cesaret ettim. Hiç de yanılmamışım. Tuğçe Hanım ne dediyse yaşadım, ne dediyse gerçekleşti ve hep yanımdaydı. Emin olabilirsiniz ki döndüğümde ihtiyacı olan herkese Tuğçe Hanım ile temas etmelerini söyleyeceğim. Doktor, hastane, hizmet her şey harikaydı. Kendimi evimde gibi hissettim.

NASIL BİR DEĞİŞİM HAYAL EDİYORSUN?

Tüm hayalim mümkün olan en kısa sürede slim fit olmak, hayalini hep kurduğum ama bir türlü sahip olamadığım kıyafetleri alıp giymek, özgüven sahibi olmak, bir ortama girdiğimde artık kilolarım sebebiyle etrafın rahatsız edici bakışlarından kurtulmak, obez olmam nedeniyle değil, güzelliğim nedeniyle bakışları üzerime çekmek ve daha fazla sosyalleşmek.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.