Kalbi durdurulmadan 3 damarına bypass yapıldı

Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi’ne göğsünde ağrı şikayeti ile başvuran ve yapılan tetkikler sonucu damar tıkanıklığı tespit edilen 59 yaşındaki Ömer Yılmaz isimli hastanın 3 damarına Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. İlhan Mavioğlu tarafından kalp durdurulmadan meme altından küçük kesi ile bypass yapıldı

Kalbi durdurulmadan 3 damarına bypass yapıldı
11 Nisan 2018 Çarşamba 14:18

DAMAR TIKANIKLIĞI TESPİT EDİLDİ
Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi yetkilileri, hastanın hastaneye gelişi ve geçirdiği operasyon hakkında bilgilendirmede bulunarak şu ifadeleri kullandı: “Göğsünde ağrı şikayeti ile hastanemize başvuran 59 yaşında Ömer Yılmaz Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Turgay Işık tarafından yapılan muayenesinin ardından yüksek troponin değeri (kalp krizi riski) bulundu ve damar tıkanıklığı tespit edildi.
MEME ALTINDAN KÜÇÜK KESİ İLE
Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. İlhan Mavioğlu tarafından kalbi durdurmadan meme altından küçük kesi ile 3 damarına bypass yapılan hastamız başarılı geçen ameliyatın ardından sağlığına kavuştu. Ameliyattan bir hafta sonra normal yaşantısına geri döndü.”
ÇOK KISA SÜREDE NORMAL HAYATLARINA DÖNEBİLİYORLAR
Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. İlhan Mavioğlu, gerçekleştirilen operayon tekniği hakkında açıklamalar yaparak; “Göğüs kemiği kesilmeden, kaburgalar arasından pencere açılarak yapılan bu ameliyat sonrasında hastalar çok kısa sürede normal hayatlarına dönebiliyor. Hastaneden çıkar çıkmaz otomobil kullanabiliyor, işlerinin başına erkenden dönebiliyor ve kozmetik olarak özellikle kadınlarda mükemmel sonuç alınabiliyor. Ameliyat olması sakıncalı veya yüksek riskli olan, fazla kilolu, obez veya 80 yaşını geçmiş ileri yaştaki hastalarda da güvenle uygulanabiliyor.” dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.