Meme kanserinin önemine dikkat çektiler

1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı etkinlikleri kapsamında Kapaklı Kaymakamlığı ile Belediye çalışanlarına yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantının ardından da Kapaklı Halk pazarı alanında vatandaşlara meme kanserinin simgesi olan pembe kurdele takılara el broşürleri dağıtıldı

Meme kanserinin önemine dikkat çektiler
03 Ekim 2015 Cumartesi 13:20

MAKAMINDA ZİYARET ETTİLER

Kapaklı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün Kapaklı Toplum Sağlığı Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü çalışmada, Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü Hemşiresi Feride Ceylan ve Ercan Yılmaz ile Kapaklı Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Pakize Özgür Ünlü, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’yı makamından ziyaret ederek, bilgilendirmede bulundular.     

SAĞLIK ALANINDA Kİ ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ

Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı hakkında konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Kapaklı Belediyesi olarak ilçemizde yaşayan kadınlarımızın beden ve ruh sağlıklarına yönelik, ’Kadınlara yönelik ücretsiz kanser erken tarama ve bilgilendirme projesi’ hayata geçirdik. Proje kapsamında Belediyemizden ve Kapaklı Toplum Sağlığı Merkezi tarafından oluşan bir heyet, ilçemizdeki kadınlarımıza ulaşarak meme, rahim ve bağırsak kanseri hakkında bilgilendirme yapıyorlar. Bu bilgiler ışığında ilçemizde yaşayan kadınlarımız Belediyemiz tarafından ücretsiz servis araçlarımız ile alınıp, sağlık merkezlerinde sıra beklemeden yine ücretsiz taramaları yapılıyor. Kapaklı Belediyesi olarak sağlık alanında çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

FARKINDALIĞI EĞİTİM YOLUYLA ARTIRMALIYIZ

Mandalı konuşmasının devamında ise, “Kanser konusunda toplumda farkındalık sağlanması ve toplum bilincinin geliştirilmesi kanserle mücadelede en etkin yöntemlerin başında gelmektedir Bu nedenle her yıl olduğu gibi bu yılda 1-31 Ekim tarihleri arası Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı olmasından  dolayı ayın mana ve önemini belirten etkinliklerde bulunulması ve konunun  gündemde tutulması gerekmektedir. Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi ( KETEM) ler toplumun kanser ve kanserde erken teşhis ile taramanın önemi hakkındaki farkındalığını eğitim yoluyla artırmak, erken yakalanabilir” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLARIMIZ HİZMETTEN FAYDALANABİLİR

Kanserlerde erken teşhisin önemli olduğuna değinen İrfan Mandalı, “toplum tabanlı tarama faaliyetlerini yürütmek, bulunduğu ilde kanser kontrolünde etkin rol almak, tüm bu faaliyetler sonucunda da önlenebilir ve erken yakalanabilir kanserlerin morbidite ve mortalitesini azaltmak amacıyla kurulmuştu. Belediyemiz ve toplum sağlığı merkezi tarafında erken teşhis hayat kurtarır sloganı ile başlattığımız kampanya ile vatandaşlarımızı ücretsiz ulaşım ile Tekirdağ KETEM’e götürmekteyiz. Gitmek isteyen vatandaşların belediyemiz sağlık işleri müdürlüğüne ve toplum sağlığı merkezine ve aile sağlığı merkezine başvurarak bu hizmetten faydalanabilirler” diye konuştu.

EL BROŞÜRLERİ DAĞITILDI

Yapılan bilgilendirmelerin ardından da Kapaklı Halk pazarı alanında vatandaşlara meme kanserinin simgesi olan pembe kurdele takılara el broşürleri dağıtıldı.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.