Plastik cerrahı bugün hasta kabulüne başlıyor

Özel İrmet Hospital Hastanesi hekim kadrosunu genişletmeye devam ediyor. Bugün itibariyle Plastik Cerrahı Op.Dr. Ahmet Körmutlu hasta kabulüne başlıyor. Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olan Körmutlu, hastanede saç ekim merkezinin de kısa bir süre içinde hizmete açılacağını ifade etti

Plastik cerrahı bugün hasta kabulüne başlıyor
11 Ekim 2015 Pazar 22:49

 HASTA KABÜLÜNE BAŞLIYOR

Plastik Cerrahı Op.Dr. Ahmet Körmutlu bugün itibariyle Özel İrmet Hospital Hastanesinde hasta kabulüne başlıyor. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olan Körmutlu, Muş ve kısa bir süre de Düzce Devlet hastanesinde görev yaptıktı. Özel İrmet Hastanesi ile anlaşan Op.Dr. Ahmet Körmutlu estetik ve plastik cerrahı ilgilendiren tüm ameliyatları gerçekleştirebilecek.

PLASTİK CERRAHİNİN KONUSU NEDİR

Plastik cerrahinin konusu hakkında bilgi veren Dr. Ahmet Körmutlu, “Plastik cerrahinin estetik dışında isminden de anlaşıldığı gibi rekonstrüksiyon (onarım cerrahisi,travma ve tümör ameliyatlarından sonra bağlı açık yaraların kapatılması) rekonstruktifmikro cerrahi, maksillofasiyal cerrahi (yüz-çene kırıkları), cilt tümörleri, yanıklar ve doğumsal anomalilerin tedavileri gibi daha birçok özelleşmiş alanı içinde barındırır. Ayrıca plastik cerrahi diğer birçok cerrahi branşla tamamlayıcı roller üstlenir. Bilinen tüm estetik ameliyat ve müdahaleler bizzat bir plastik cerrah tarafından veya plastik cerrahın gözetiminde uzman bir ekip tarafından yapılmalıdır. Herhangi bir yerde kısa süreli kurslar ve kozmetik firmalarınca verildiği söylenen sertifikalar bu işlemleri yapabilmek için yeterli değildir. Bu arada ameliyat saymadığımız müdahalelere botox ve dolgu uygulamaları, cilt altı PRP mezoterapi uygulamaları örnek verebiliriz” açıklamasında bulundu.

KİLO VERMEK YÖNTEMİ OLARAK KULLANILMAMIŞTIR

Liposakşın hakkında da konuşan Körmutlu, “Liposakşın hiçbir zaman kilo verme yöntemi olarak kullanılmamıştır. Kilo vermeye rağmen vücutta yok edilemeyen bölgesel yağ birikimlerini (basenler,kalça,karın bölgesi gibi) azaltmada kullanılır.Diğer bir deyişle liposakşın vücut şekillendirme (liposculpture) yöntemidir. Yara izi (skar) ve dövmeler plastik cerrahlar tarafından yapılacak yara izi revizyonları ve kombine yöntemlerle küçültülebilir, kabul edilir düzeye getirilebilirler. Fakat hiçbir yöntem yara izinin tamamen kaybolmasını garanti edemez. Plastik cerrahi uzmanları hastalarını bir bütün olarak değerlendirirler bütün ameliyatlarını bu şekilde planlarlar. Burun estetiği (rinoplasti) olarak ele aldığımızda bizim için en iyi burun hastanın yüz hatlarına, anatomisine en uygun olanıdır. Başkasında çok iyi görünen sizde çok kötü bir görüntü oluşturabilir. Buna burnun nefes alma gibi fonksiyonel durumları eklemek de mümkündür” dedi.

YAPILABİLECEK OPERASYONLAR

Plastik Cerrahı Op.Dr. Ahmet Körmutlu, konuşmasının sonunda ise gerçekleştireceği operasyonlar hakkında da bilgi vererek, “Rinoplasti (Burun estetiği), Estetik meme ameliyatları (meme küçültme, meme büyütme, meme dikleştirme: mastopeksi), Jinekomasti (erkekte meme büyümesi), Vücut şekillendirme (liposakşın) ve karın germe (abdominoplasti) ameliyatları, Estetik göz kapağı ameliyatları (blefaroplasti), Estetik kulak ameliyatları, kepçe kulak düzletilmesi (otoplasti), Diğer girişimsel estetik müdahaleler (dolgu-botoks-PRP uygulamaları), Migren-baş ağrısı, aşırı terleme (hiperhidrozis) botox ile tedavisi, Deri tümörleri ve diğer cilt lezyonlarının tedavisi takibi, Yüz ve çene kırıklarının tedavisi (maksillofasiyal cerrahi), El cerrahisi ve konjenital el anomalileri, Yarık damak yarık dudak anomalileri” ifadelerini kullandı.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ayşe - 8 yıl önce
bende aldırılıyormu