Uyanık halde operasyon

Çerkezköy Özel İrmet Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Kamran Aghayev, beyninde tümör olan ve epilepsi rahatsızlığı bulunan bir hastayı, hasta yarı uyanık haldeyken ameliyat etti

Uyanık halde operasyon
25 Ocak 2016 Pazartesi 08:37

İLK AMELİYATINI 4 YIL ÖNCE OLMUŞ

Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Kamran Aghayev, hasta hakkında bilgilendirmelerde bulunarak, “31 yaşındaki Ziya Öz isimli hastamız 4 yıl önce, geçirdiği nöbetler sonrası yapılan tetkiklerde bulunan beyin tümöründen dolayı ameliyata alınmış. Geçirdiği operasyonda tümör derin bir yerde bulunduğu için tamamen çıkarılamamış. O ameliyatın ardından hastamızın epilepsi nöbetleri devam etmiş. Çeşitli yerlere gitmesine rağmen nöbetleri durmamış.” ifadelerini kullandı.

BEYNİNDE TÜMÖR VE HASARLI BÖLGE VAR

Hastanın daha sonra Çerkezköy özel İrmet Hospital Hastanesi’ne geldiğini belirten Dr. Aghayev, “Hastanın beyninde tümör görüntüsü vardı. Hasta basit değil, kompleks bir hasta. Tümörün etrafında ayrıca hasar gören bir bölge de var. Tek operasyonla hastayı iyileştirmeye karar verdik. Operasyondaki birinci hedefimiz tümörü çıkarmak; ikinci hedefimiz ise epilepsi rahatsızlığını tedavi etmekti.” diye konuştu.

OPERASYON 5 SAAT SÜRDÜ

Hasta uyanık vaziyetteyken ‘Kraniotomi’ adlı bir operasyona aldıklarını belirten Dr. Aghayev, “Hastamızı hafif bir şekilde bayılttık ve beyni açılınca uyandırdık. Hastayı tam olarak uyutmamamızın nedeni hasarlı bölgeyi alırken hastaya zarar vermemek amacıyla hastayı konuşturup, hareket etmesini isteyip kontrol etmekti. 5 saat süren başarılı bir operasyon sonrası hastanın beynindeki tümörü ve hasarlı bölgeyi aldık.” açıklamalarında bulundu.

MULTİDİSİPLİNER BİR ÇALIŞMA

Operasyonun sadece Beyin ve Sinir Cerrahisi’yle gerçekleştirilmediğini, multidisipliner bir çalışma olduğunu belirten Dr. Aghayev, “Beyin ve Sinir Cerrahisi, Nöroloji ile Anestezi ve Reanimasyon bölümümüzle ortak bir operasyon gerçekleştirdik.” ifadelerini kullandı.

“SEDASYON DENEN YÖNTEMİ UYGULADIK”

Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Uzm. Dr. Yasin Esen de yapılan işlemlerle ilgili bilgilendirmede bulunarak, “Hastamıza genel anestezi verilmedi. Sedasyon denen yöntemi uyguladık. Kesi yapılacak bölgelere lokal anestezi yaparak işleme başladık. Operasyonun 3 bölümünde hastayı uyandırarak konuştuk. Bu şekilde hastayla konuşarak tümörlü bölgeyi çıkardık. Hastamızı 1 gün yoğun bakımda tuttuktan sonra servise aldık.” dedi.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.