Futboldan çok hakaretler ön planda

Süper Amatör Lig’in 21.hafta karşılaşmasında temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor deplasmanda Sarayspor takımına konuk oldu. Ev sahibi ekibin sportmenliğe aykırı oyunu ve saha içinde yaşanan olaylara rağmen temsilcimiz müsabakadan 3-2’lik galibiyetle ayrılarak galibiyet serisine devam etti.

Futboldan çok hakaretler ön planda
14 Mart 2016 Pazartesi 17:09

MÜSABAKA CUMARTESİ GÜNÜ OYNANDI

Süper Amatör Lig’in 21.hafta karşılaşmasında Sarayspor takımı evinde 1911 Çerkezköyspor takımını konuk etti. Saray Şehir stadında cumartesi günü saat 13.00’da başlayan karşılaşmaya ev sahibi ekip Rahmi, Rasim, Bayram, Orçun, Fevzi, Semih, Emre, Uğur, Türker, Bora ve Emir ilk on biri ile başlarken, rakip 1911 Çerkezköyspor takımı ise Sedat, Emrah, İsmail, Emre, Hayrettin, Selçuk, Tezcan, Hakan, Metin, Oğuz ve Deniz ilk on biri ile başladı.

KARŞILAŞMAYA SARAYSPOR BAŞLADI

Müsabaka ev sahibi Sarayspor takımının santra atışıyla başladı. Santra vuruşunda Bora geriye dönerek topu arkadaşı Orçun’a gönderdi. Orçun topla buluşurken, Deniz ile Hakan’ın yaptıkları baskı sonucunda topu Deniz’e kaptırdı. Maçın henüz 25.saniyesinde topla buluşan Deniz, sol çaprazdan çektiği şut az farkla auta çıktı. Karşılaşmanın 11.dakikasında Hakan soldan içeri girerek kaleye gönderdiği topu Fevzi ters bir vuruşla direğin yanından kornere gönderdi.

NE ORTA HAKEM NE DE YAN HAKEM OLAYLARA FRANSIZ KALDI

Emrah’ın kullandığı korner atışını altı pas içinde iyi takip eden Hakan Tice, defans oyuncuları arasından iyi yükselerek vurduğu şık kafa vuruşu ağlarla buluştu. Karşılaşmanın ilk bölümlerinde erken golü bulan temsilcimiz hız kesmeden ataklarına devam ederek ikinci gol için rakip kaleye yüklendi. Karşılaşmanın 15.dakikasında Deniz, kendisine faul yapıldığı gerekçesiyle hakeme itirazda bulunurken, rakip oyuncular tarafından sert müdahalelere maruz kaldı. Bu dakikalarda rakip oyuncu Bora, Deniz’e karşı ağır hitamlarda bulunurken hakem tarafından sarı kartla cezalandırıldı. Bora sarı kart görmesine rağmen hakemin arkası dönük olduğu bir esnada Deniz’e sert müdahalelerde bulunarak ağır hakaretler etmesi ve son olarak olayın tokat boyutuna kadar ilerlemesi yan hakemlerinde gözünden kaçtı.

HAKAN VE DENİZ’E SERT MÜDAHALELER DEVAM ETTİ

1911 Çerkezköysporlu oyuncular araya girerek yaşanan olayları sakinleştirmeye çalışırken, rakip oyuncular ise daha çok olayların uzaması adına tepkilerde bulundular. Bu dakikadan sonra Sarayspor oyuncuları daha sert bir oyun sergilerken, müsabaka sürekli durmak zorunda kaldı. Deniz topla ilerlediği esnada Fevzi tarafından sert bir müdahale ile yer kaldı. Pozisyona yakın olan orta hakem Fevzi’yi sarı kartla cezalandırırken, her pozisyonda rakip oyuncular Hakan Tice ve Deniz’e sert müdahalelerde bulunmaya devam etti.

1911 DEFANSI GEÇİT VERMEDİ

24.dakikada gelişen 1911 atağında Deniz sol kanattan ceza alanı içine girerek kalecinin solundan kaleye gönderdiği topu defans oyuncuları son anda kornere çelmeyi başardı. Karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde temsilcimiz üst üste ataklar geliştirirken, son vuruşlarda ki başarısızlıkla birlikte ikinci gol şansını da cömertçe harcadı. Rakip takım Sarayspor takımı ise kontra ataklarla hücuma çıkmak istese de defans oyuncuları geçit vermedi.

HEM HOCA HEM DE OYUNCULAR SPORTMENLİĞE AYKIRI DAVRANIŞLARDA BULUNDU

Karşılaşmanın 44.dakikasında Emrah Çilingir korner atışını kullanmak isçin köşe gönderine giderken, taraftar tarafından sözlü tacize uğradı. Korner atışının ardından Sarayspor teknik direktörü sportmenliğe aykırı olarak kendi oyuncusuna Emrah’a sert girmesi yönünde söylemlerde bulunurken, yan hakemin yaşanan bu üzücü olayı görmemezlikten yada duymamazlıktan gelişi ise şaşkınlık yarattı. İlk yarının sona ermesiyle birlikte Sarayspor kaptanı Bora, saha içinde yaşanan olayları dışarıya da taşıyarak, Deniz’e ağza alınmayacak hakaretlerde bulunmaya devam etti. Bora’nın hakaretlerinin ardında takım arkadaşları da Bora’ya destek vererek Deniz’in üstüne yürümenin yanında hem sözlü hem de fiili tacizde bulundular. Bu esnada güvenlik güçlerinin dışarıda olması da ayrı bir şaşkınlık yarattı.

SEDAT ÖRNEK BİR DAVRANIŞA İMZA ATTI

Futbol müsabakasından daha çok tehdit ve hakaretlerin savrulduğu bir tutum sergilenmesi hoş olmayan görüntülere sahne oldu. İkinci yarının başlamasına birkaç dakika kala 1911 Çerkezköyspor kalecisi Bora ve Deniz’i bir araya getirerek olayların daha fazla büyümesi adına örnek bir davranışa imza attı. Müsabakanın ikinci yarısına da hızlı başlayan temsilcimiz aradığı gole 50.dakika ada Deniz ile ulaşmayı başardı. Selçuk hızla sol kanattan ceza alanına yönelmek istediği esnada rakip tarafından faul ile durduruldu. Hayrettin’in kullandığı faul atışını iyi takip eden Deniz, düzeltip çektiği sert şut ağlarla buluştu.

TÜRKER ARADAKİ FARKI BİRE İNDİRDİ

Karşılaşmanın 55.dakikasında ilk kez tehlikeli bir atak geliştiren Sarayspor aradığı gole de ulaşmış oldu. Gelişen Sarayspor atağında topla buluşan Türker, ceza alanı içinde çektiği sert şut filelerle buluştu. Aradaki skora farkını Türker ile bire indirmeyi başaran Sarayspor futbolcuları büyük bir mutluluk yaşadı. 56.dakika da Selçuk oyundan çıkarken yerine Mesut Aytemiz dahil oldu. Sarayspor takımı sol kanattan faul atışı kullanırken, topla buluşan Bora’nın yaptığı orta da arkada direkte müsait pozisyonda olan Türker dokunamayınca top auta çıkmış oldu. Sarayspor net gol pozisyonunu Türker ile değerlendirememiş oldu.

TERS KÖŞELERE GÖNDERDİ

Karşılaşmanın 65.dakikasında sarı kartı bulunan Tezcan oyundan alınırken, yerine Gökay girdi. 68.dakikada Deniz rakipten kaptığı topla hızla ceza alanına girdiği esnada Bayram tarafından arkadan sert bir müdahale sonucu yerde kalırken, takımına penaltı atışı kazandırdı. Deniz sert müdahalenin ardından yere düşerken, kaleci Rahmi ile çarpıştı. Yapılan faulün ardından Bayram direk kırmızı kartla oyun dışına gönderilirken, Deniz ile çarpışan kaleci Rahmi de sakatlandığı için yerini ikinci kaleci Emre’e bıraktı. Penaltı atışı için topun başına geçen Deniz, kaleci ve topu ters köşelere göndererek skoru 3-1’e taşıdı.

1911 NET GOL POZİSYONLARINI CÖMERTÇE HARCADI

80.dakikada 1911 Çerkezköyspor takımından Oğuz oyundan çıkarken, yerine Göksel oyuna dahil oldu. Karşılaşmanın 87.dakikasında Hayrettin’in ceza alanı içinde uzaklaştıramadığı top rakip oyuncu Fatih’in önünde kaldı. Fatih düzgün ve sert bir vuruşla topu ağlarla buluşturarak aradaki farkı da bire indirmiş oldu. Karşılaşmanın son bölümlerinde temsilcimiz çok net gol pozisyonlarını cömertçe harcadı. Müsabaka temsilcimizin 3-2’lik galibiyeti ile sona ererken, puanını da 49’a yükseltmeyi başardı.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.