Taekwondo da analig şampiyonu Tekirdağ

Anadolu Yıldızları Ligi Taekwondo Finali 25-27 Mart tarihlerinde Mersinde yapıldı. Guruplarda ilk üç dereceyi alan 12 erkek ve 12 bayan takımın yarıştığı Finale Batı Gurubu Birincisi olarak giden Altın kızlar yine güçlerini göstererek Türkiye şampiyonu olmayı başardılar.

Taekwondo da analig şampiyonu Tekirdağ
01 Nisan 2016 Cuma 17:22

BİRÇOK İLLE MÜCADELE ETTİLER

25-27 Mart tarihleri arasında Mersin’de düzenlenen Anadolu Yıldızları Ligi Taekwondo finalinde mücadele eden Tekirdağ grubu kızları Türkiye şampiyonu oldu. Antrenörler Bilal Güzel, Murat Kandil, ve Oğuzhan Tokgöz idaresinde Senanur Kepenek, İdil Zafer, Kübra Kepenek, Işıl Zafer, Meryem Akgün, İrem Sultan Demir, Rabia Menşure Abur, Sena Bavuç ve Eda Zafer’den oluşan takım İstanbul Anadolu, Bilecik, Ankara, Konya, Kayseri, Samsun, Kastamonu, Erzurum, Malatya, Gaziantep ve Diyarbakır ile mücadele etti.

MÜSABAKALAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Müsabakalar hakkında bilgi veren Antrenör Bilal Güzel, “1.gün 51-kg Rabia Menşure Abur birinci olan sporcuya yenilerek, 55-kg Sena Bavuş'da öndeyken son 10 saniye verdiği puanla çeyrek finalde kaldı. +59-Eda Zafer yarı finalde yanlış karar sonucu önde gittiği maçı kaybetti ama Türkiye üçüncüsü oldu. 2.gün 33-kg İdil Zafer birinci olan sporcuya altın vuruşta yenilerek çeyrek finalde kaldı. 37-kg Milli Sporcumuz Kübra Kepenek Finalde öndeyken son saniye verdiği puanla Türkiye ikinciliğinde kaldı. 29-kg Senanur Kepenek kilosunun en kısası olmasına rağmen muhteşem maçlar çıkardı ve Türkiye Şampiyonu oldu” dedi.

TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDULAR

Güzel konuşmasının devamında ise, “Hem Marmara hem Batı gurubunu birinci olarak tamamlayan 41-kg Işıl Zafer Finalde de zirveyi bırakmadı ve Türkiye Şampiyonu oldu. 3.güne ikinci sırada giren takımımızda 44-kg Meryem Akgün yarı finalde birinci olan sporcuya yenilerek Türkiye üçüncüsü oldu. 47-kg İrem Sultan Demir Finale çıkarak Takımımızın birinciliğini garantiledi ve Türkiye ikincisi oldu. Böylece 2 Altın, 2 Gümüş ve 2 Bronz madalya kazanan takımımız turnuvayı 44 puan ile Malatya ve İstanbul-Anadolu'nun önünde bitirerek Türkiye şampiyonu oldu” açıklamasında bulundu.

DESTEK OLANLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Sporcuları ve antrenörleri kutlayan Bilal Güzel, “amacımız ve ilkemiz tüm Antrenör arkadaşlarımız gibi Türk sporuna katkı sağlamak ve Gelecek nesillere güzel örnekler bırakmaktır. Tekirdağ ilimize yakışan güzel bir başarı kazandık bu başarıda tüm emeği olan kişi ve kurumlara canı gönülden teşekkür ederiz. Bizlere güven veren başta Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hazan Kadir Kardaş, Şube müdürleri, İl Temsilcisi Ertan Dinç’e sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.