10 ilçeden fazla borç devir aldık

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen kahve toplantıları Fatih Mahallesi ile devam etti. Fatih Mahallesi’ndeki kahve toplantısında konuşan Belediye Başkanı Vahap Akay, Tekirdağ’da 11 ilçenin bulunduğunu ve 10 ilçenin Mart 2014 seçimlerinin ardından toplam borcunun 70 milyon olduğunu belirterek, “Biz ise Çerkezköy Belediyesi’ni 73 milyon TL borç ile devir aldık. Yani 10 ilçenin toplamından daha fazla bir borç ile” açıklamasını yaptı

10 ilçeden fazla borç devir aldık
09 Aralık 2014 Salı 08:15

Fatih Mahallesi’nde düzenlenen kahve toplantısının açılış konuşmasını yapan CHP İlçe Başkanı Hasan demir, CHP’nin yerel iktidarında seçimden seçime değil , her zaman halkın içerisinde olacaklarını,halkın sorunlarına, sıkıntılarına, taleplerine çözüm arayacaklarını ve vatandaşı dinleyeceklerini belirterek, “Buraya çok konuşmaya değil, sizleri dinlemeye, sorularınıza yanıt vermeye geldik” dedi.

5 KM ASFALT YAPACAĞIZ

İlçe Başkanı Hasan Demir’in ardından vatandaşlar sorular. İlk olarak bir vatandaş Fatih Mahallesi’nin yollarının beton yapıldığını fakat geçen süre zarfında asfaltlanmadığı için toz ve çamur olduğunu belirtmesi üzerine Belediye Başkanı Vahap Akay, beton yapılan yolların 2015 yılının ilk 6 ayında asfaltlanacağını belirterek, Fatih Mahallesi’nde 5 km. asfalt çalışması yapacaklarını kaydetti.

KIZILPINAR’I ANLATTI

Bu sene yapamamalarının sebebinin sorunlu teslim aldıkları Kızılpınar olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Aktay, “Kızılpınar’da toplam 258 sokak ve 18 cadde bulunuyordu ve hepsinin durumu içler acısıydı. Önceliği oraya verdik ve 110 sokağın, 9 caddenin tamirat çalışmasını yapabildik. Orada daha ciddi sıkıntılar var ve çalışıyoruz. O nedenle bu yıl içinde Çerkezköy içerisinde asfaltlama çalışması yapamadık” ifadelerini kullandı.

PARKLAR DÜZENLENECEK

Bir vatandaşın parkların bakımsız ve ışıklandırmanın yetersiz olduğunu ifade etmesi üzerine Belediye Başkanı Akay, Çerkezköy’deki parkların neredeyse tamamının bakımsız ve kötü durumda olduğunu, mahalle içerisindeki parkların ise işletme mantığı ile kiraya verildiğini ve vatandaşların rahbet etmediği yerler olduğunu belirterek, “Parklarımızı daha korunaklı, aydınlık ve ferah yapacağız. İşletmeye verilen yerlerin kira süreleri dolduğun da ise örnek tip projeler üreterek vatandaşın çekinmeden girip oturacağı, yürüyüşünü yapabileceği parklar oluşturacağız” diye konuştu.

90 BİN METREKARELİK REKREASYON ALANI

Hedeflerinin Çerkezköy’deki tüm parkları güzel ve kullanışlı hale getirmek olduğunu kaydeden Başkan Akay, Tepe Emlak Konutları yanında bulunan piknik alanını 29 yıllığına tekrar kiraladıklarını  ve burası ile ilgili projeler hazırladıklarını ifade ettikten sonra Atatürk Viyadüğü’nün sağı ve solunda bulunan alanda yapılacak olan rekreasyon çalışması ile yaklaşık 90 bin metrekarelik bir alanı düzenleyerek, Çerkezköy’e kazandırmak istediklerini kaydetti.

LOJMANLARI İSTEDİK

Alan içerisinde bulunan Astsubay Lojmanlarını Milli Savunma Bakanlığı’ndan devir almak için girişimlere de başladıkların ifade eden Belediye Başkanı Akay,  vatandaşların rahat ulaşabileceği, dinlenebileceği, sosyal faaliyetlerde bulunabilecekleri alanları arttırma uğraşında olduklarını ve bununla ilgili projeler ürettiklerini söyledi.

FATİH MAHALLESİ’NE KREŞ

Fatih Mahallesi’ne Büyükşehir Belediyesi’nin bir tane kreş yapacağını ve kendilerinin kreş yerini gösterdiğini belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, 600 metrekarelik bir yeri Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler daire Başkanlığı’na bildirdiklerini ve konu ile ilgili Daire Başkanlığı’nın çalışma yaptığını ve kendilerinin de konunun takipçisi olduğunu söyledi.

Hükümet Caddesi ile Malkoçoğlu Caddesi arasında bulunan Şehit Dinçer Ersoy Sokak’ta yol yenileme ve genişletme çalışması yapacaklarını ifade eden Belediye Başkanı Akay, Pınarça Deresi’nde ise DSİ’nin ıslah çalışmasını tamamlamasını beklediklerini ve çalışma tamamlanırsa derenin sağlı, sollu yürüyüş ve sosyal alanlar yapılacağını ifade etti.

ISLAH ÇALIŞMASINI BEKLİYORUZ

DSİ’nin Pınarça Deresi’ndeki ıslah çalışmasını 2013 yılında bitirmesi gerekirken hala bitirmediğini ve Çorlu Deresi için ise kamulaştırmayı Büyükşehir Belediyesi’nin yapmasını istediğini ifade eden Başkan Akay, “Şuanda Çerkezköy’ün en önemli ve öncelikli sorunu bu. DSİ’nin ıslah çalışmasını tamamlamasını ve Büyükşehir kamulaştırmaya çözüm bulmasını bekliyoruz. Ondan sonra Belediye olarak biz üzerimize düşeni yapacağız. Ama tabii bunlar olacak diye beklemiyoruz. Şuanda sallamalı kepçe ile Çorlu Deresi’nde temizleme çalışmaları devam ediyor” ifadelerini kullandı.

TESKİ’YE AKTARIYORUZ

Bir vatandaşın bazı noktalarda altyapı sorunu ve yetersizliği bulunduğunu ifade etmesi üzerine Başkan Akay, bazı yerlerde sıkıntıların olduğunu ve kendilerine aktarılan ve tespit edilen sıkıntıların TESKİ’ye aktarıldığını ifade ederek, “Bu sorun artık TESKİ’nin sorunu ama biz de takipçisi oluyoruz. Yaşanan sıkıntıları aktararak, çözülmesi için çaba harcıyoruz” açıklamasında bulundu.

Bir vatandaşın seyyar satıcılardan şikayet etmesi üzerine Belediye Başkanı Akay, bu konuyla ilgili bir çalışma yapacaklarını belirtirken, bir vatandaşın ise hoparlör sisteminin çalışmamasını şikayet etmesi üzerine Başkan Akay, hoparlör yerine mesaj sistemini yaygınlaştırmaya çalıştıklarını belirtti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.