11. GELENEKSEL SATRANÇ TURNUVASI SONA ERDİ

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında 21-22 Mayıs tarihlerinde Atatürk Kültür Merkezi’nde bu yıl 11.’si düzenlenen Çerkezköy Belediyesi Geleneksel Satranç Turnuvası birbirinden çekişmeli karşılaşmalara sahne oldu.

11. GELENEKSEL SATRANÇ TURNUVASI SONA ERDİ
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
23 Mayıs 2022 Pazartesi 10:26

Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen 11. Geleneksel Satranç Turnuvası’na toplam 270 sporcu katıldı. 6 farklı kategoride düzenlenen turnuvada A kategorisinde 1600 ve üzeri maksimum ratinge sahip sporcular, B kategorisinde 1599-1200 aralığında ratinge sahip sporcular, C kategorisinde 1199 ve altında maksimum ratinge sahip sporcular ile herhangi bir kuvvet puanı olmayan sporcular katıldı. Ayrıca 0-7 yaş kategorisine 2015 doğumlu sporcular, 0-8 yaş kategorisine 2014 doğumlu sporcular ve 10 yaş ve altı kategorisine ise 2013-2012 doğumlu sporcular katıldı.

DERECEYE GİREN SPORCULARA ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Turnuvanın 1. Tur açılışını Çerkezköy Belediyesi Meclis Üyelerimizden Bulut Becerik gerçekleştirirken; 2. Tur açılış hamlesini ise Belediye Başkanımız Vahap Akay yaptı. 6 farklı kategoride birbirinden çekişmeli karşılaşmaların yaşandığı turnuva 2 gün sürdü. Çerkezköy Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde 21-22 Mayıs tarihlerinde yapılan Çerkezköy Belediyesi 11. Geleneksel Satranç Turnuvası’nda kategorilerinde ilk 3’e girecek sporculara para ödülleri, kupa ve madalyanın yanı sıra çeşitli hediyeler verildi. Turnuvada ayrıca kategorilerinde ilk 10’a girecek sporculara da hediyeler verilirken; Çerkezköy Belediyesi 11. Geleneksel Satranç Turnuvası’na katılan tüm sporculara günün anısına katılım madalyası hediye edildi.

İŞTE DERECEYE GİREN SPORCULAR

Çerkezköy Belediyesi 11. Geleneksel Satranç Turnuvası’nda A kategorisinde 1. Elnur Alıyev olurken, 2. Eyüp Kazoğlu, 3. ise Enes Yusuf Maruflu oldu. Aynı kategoride 4. Şahin Ergin, 5. Uygar Duruçay, 6. Taha Mert Dönmez, 7. Berkan Hacıoğlu, 8. Taner Özmen, 9. Ezel Özgör ve 10. da Bartu Arı oldu.

Turnuvada B kategorisinde ise 1. Ahmet Güneş, 2. Kemal Bulut ve 3. de Cihan Kulaoğlu oldu. B kategorisinde ilk 10’a giren diğer sporcular ise şöyle sıralandı: 4. Can Tuna Kaynar, 5. Polat Sever, 6. Sezgin Mutlu, 7. Azra Gaye Asri, 8. Ege Özcan, 9. Ege Tüzün ve 10. Birkan Butçu.

C kategorisinde 1. Ömer Faruk Korkmaz, 2. Safa Tombul ve 3. Emir Öztürk oldu. Aynı kategoride 4. Enes Sipahioğlu, 5. Mustafa Miraç Akın, 6. Mehmet Hışır, 7. Mahmut Esat Düzgün, 8. Seyfi Poyraz Çelebi, 9. Özgür Duran ve 10. Burak Can Aydoğdu oldu.

10 Yaş altı kategorisinde 1. Uras Esiroğlu, 2. Utku Esiroğlu ve 3. İlhan Emir Güler olurken; aynı kategoride 4. Duru Özdeniz, 5. Yılmaz Üçgül, 6. Poyraz Becerik, 7. Bora Kale, 8. Onur Türkmen, 9. Arda Kumral ve 10. Nehir Çalıova oldu.

Çerkezköy Belediyesi 11. Geleneksel Satranç Turnuvası’nda 7 Yaş kategorisinde 1. Onur Hışır, 2. Fehmi Asrın Kara ve 3. de Kerem Okan Sezer oldu. Aynı kategoride 4. Anıl Kökçü, 5. Numan Erkam Sonay, 6. Yarkın Türkmenoğlu, 7. Alper Sülüşoğlu, 8. Mehmet Ayaz Gökpınar, 9. Sedat Aras Kocaman ve 10. Mete Arel oldu.

Turnuvada 8 Yaş kategorisinde ise 1. Barlas Şerbetçi, 2. Mira Ramasamy ve 3. Onur Uluvar oldu. Aynı kategoride 4. Mehmet Efe Özdeniz, 5. Cansu Altunsöğüt, 6. Demir Ali Pulça, 7. Mehmet Doruk Sezer, 8. Hüseyin Bora Nural, 9. Zeynep Nehir Beğendi ve 10. da Kerem Yurtseven oldu.

Geleneksel Satranç Turnuvası’nda Zeynep Üçgül 7 Yaş Kızlar 1.’si olurken, Hayat Hacısalihoğlu 7 Yaş Kızlar 2.’si ve Elif Sare Alkan da 7 Yaş Kızlar 3.’sü oldu. Mira Ramasamy 8 Yaş Kızlar 1.’si olurken; Cansu Altunsöğüt 8 Yaş Kızlar 2.’si, Zeynep Nehir Beğendi ise 8 Yaş Kızlar 3.’sü oldu. Turnuvada 7 Yaş kategorisinde en iyi Çerkezköylü Sporcu Çağatay Erdinç Ülkü olurken; 8 Yaş kategorisinde ise en iyi Çerkezköylü sporcu Kerem Yurtseven oldu.

Turnuvada Uras Esiroğlu hem 10 Yaş altı en iyi Çerkezköylü sporcu olurken; hem de en iyi 2012 doğumlu sporcu olmayı başardı. Poyraz Becerik ise en iyi 2013 doğumlu sporcu oldu. Dereceye giren sporculara kupa, madalya ve hediyelerini Çerkezköy Belediyesi Meclis Üyesi Bulut Becerik takdim etti. Turnuvada dereceye giren sporcuları tebrik eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, turnuvada görev alan hakemlere, katılım sağlayan tüm sporculara ve velilerine de teşekkür etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.