12.Yıl coşkusu partililerle kutlandı

AK Parti’nin kuruluşunun 12. Yılı dolayısıyla AK Parti Çerkezköy ilçe teşkilatında bir kutlama programı düzenlendi. Yaklaşık 30 partilinin katıldığı kutlama programında konuşan Belediye Başkanı Ali Ertem, “AK Partinin ekonomide, ulaşımda, eğitimde, sağlıkta adli hizmetlerde bütün alanlarda hükümetin yapması gereken bütün görevlerde önemli hizmetler yaptığını rakamlara bakarak görebiliriz. Onlarca yılda yapılamayanları AK Partinin 12 sene içinde kat ve kat yaptığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Tabi ki bunu yaparken milletin gücüne dayanarak yapıldığını hepimizin bilmesi lazım. Böyle olunca başarı kaçınılmaz oluyor. Bunu içerde hazmedemeyen birçok insan olacaktır ve buda doğaldır. Bunları görmemezlikten gelmekte ancak körlük olabilir. Başka bir anlam ifade etmez” dedi.

12.Yıl coşkusu partililerle kutlandı
16 Ağustos 2013 Cuma 07:45

12.YIL KUTLAMASI İLÇE TEŞKİLATINDA YAPILDI
AK Parti’nin kuruluşunun 12. Yılı dolayısıyla AK Parti Çerkezköy ilçe teşkilatında bir kutlama programı düzenlendi. Çarşamba akşamı saat 18.30’da ilçe teşkilatında düzenlenen programa Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, AK parti İl Başkanı Ahmet Kanbur, AK Parti il yönetim kurulu üyeleri Sait Yazı ve Şener Çelikayar, AK Parti Çerkezköy teşkilatı ve vatandaşlar katıldı. Çerkezköy ilçe başkanı Alaettin Demirbağ’ın memleketi Trabzon’da bulunması sebebiyle kutlama programının açılış konuşmasını ilçe teşkilatlanma başkanı Ferhat Yeğin gerçekleştirdi.
PARTİMİZ ZORLU MÜCADELELERDEN GEÇSE DE YILMADAN YOLUNA DEVAM ETTİ
İktidarda 11 yılı geride bıraktıklarını belirten Yeğin, “14 Ağustos 2001 tarihinde Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın “Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” diyerek başlattığı mücadelede 12.yılımızı, iktidarda da yaklaşık 11 yılımızı geride bıraktık. Türkiye siyasetinde ezberleri bozan, kaybolan siyasi imajı tekrar inşa eden ve millet egemenliği üzerindeki her türlü vesayeti ortadan kaldıran egemenliği millete iade eden partimizin 12. Kuruluş Yıldönümünün ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyoruz. Milli iradenin tek belirleyici güç olduğunu kabul eden, Türk milletinin devletiyle ülkesiyle bölünmez bütün olduğunu savunan, insan merkezli siyaset yapma ilkesine sahip Adalet ve Kalkınma Partisi 12 yıl önce 14 Ağustos 2001 tarihinde kuruldu. Bugün Türkiye’nin siyasi hayatında gittikçe artan oy oranı ile üst üste 3 dönem iktidarda olma başarısını gösteren partimiz bu yolda çok zorlu mücadelelerden geçmiş, ama yılmamıştır. Çünkü AK Partili olmak büyük Türkiye sevdalısı olmaktır. Hepimizin bildiği gibi yalnızca sevda yetmez, bu uğurda korkusuzca, aşkla, şevkle ve gururla hiç yılmadan çalışmakta gereklidir” dedi.
YAPILAN YENİLİKLERLE MİLLETİMİZE VERİLEN DEĞER ORTADADIR
AK Partinin her zaman halkın yanında olduğunu ve hizmeti halkın ayağına getirdiğini kaydeden Ferhat Yeğin, Hastane çilesi, ilaç kuyrukları bertaraf edilmiş, halkımız istediği hastanede tedavi, istediği eczaneden ilacını almıştır diyerek, “Çalışanların özlük hakları, engelli vatandaşlarımızın istihdamına yönelik çalışmalar, kadınlarımız için yapılan yasal düzenlemeler, daha iyi bir gelecek adına eğitimde yapılan reformlar milletimize ne kadar değer verdiğimizi bir kez daha kanıtlamıştır.
2002 yılında çocuklarımıza bedava kitap dağıtarak başladığımız eğitim hizmetinde yeni bir çığır açarak teknolojinin en üst seviyesi tabletlerimizi çocuklarımıza dağıtmaya başladık. Okullarımızı akıllı tahtalarla donatmaya başladık. Artık çocuklarımız borçlu değil, devlet güvencesinde okulu bitinceye kadar sigortası devlet tarafından karşılanmaktadır” diye konuştu.
AK PARTİ HÜKÜMETİNDE YAPILANLAR SAYMAKLA BİTMEZ
Konuşmasında gelirler hakkında da bilgi veren Yeğin şöyle devam etti; “Milli gelirimiz üç kat artarak 2002’de 230 milyar dolar iken 2012 sonu itibariyle 786 milyar dolar olmuştur. Türkiye’nin kişi başına düşen milli geliri 2002’de 3500 dolar iken, 2012 sonu itibariyle 10500 dolar olmuştur. 2002’de 23,5 milyar dolar olan IMF borcu sıfırlanmıştır. Kamu net borcunun milli gelire oranı 2002’de yüzde 60 iken 2012’de yüzde 17 olmuştur. Devletin borcu artmış mı? Azalmış mı? Takdirini sizlere bırakıyoruz. 16 bin kilometre bölünmüş yol yaparak trafik kazalarının azalmasını, hayatların birleşmesini sağladık. Ülkemiz iktidarımız döneminde hızlı trenle tanışan Avrupa’da 6. Dünya’da 8. ülke olmuştur. Asrın projesi Marmaray’da artık test sürüşleri başlamıştır. Ak Parti iktidarı döneminde Milli Savunmaya yapılan yatırımlarla yüzde 100 yerli Milli Tankımız, Milli Savaş Gemilerimiz, Milli savaş Helikopterimiz yapılmıştır. Ayrıca insansız hava aracı yapan ve satan dünyada 3.ülke olduk. Avrupa’nın en büyük havalimanını, 3.köprüyü ve kanal İstanbul’u Başbakanımızın Liderliğindeki AK Parti iktidarının bitireceğine inanıyor ve güveniyoruz”
2023 HEDEFLERİNE İNANÇ VE AZİMLE YÜRÜYECEĞİZ
Milletin 12 yıllık süre zarfında huzur, güven ve istikrarın yanında olduğunu ifade eden Yeğin, “Milletimiz partimizi hak ettiği yere getirmiştir. Şimdiki hedefimiz Gazi Mustafa Kemal’in de dediği gibi ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmaktır. Bunun için harcanan tüm bu çabaların yanında başta Sayın Başbakanımız olmak üzere Ak Kadrolar topyekûn ülkemizi ileriye, daha ileriye götürme adına milletimizle omuz omuza hareket ederek 2023 hedeflerine inanç ve azimle yürüyecektir. Bizlere bu desteği veren saygıdeğer halkımıza minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Partimizin 12. kuruluş yıl dönümünü tekrar kutlar, Ülkemize ve Milletimize hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan dileriz” şeklinde konuştu.
BÜTÜN YAPILANLARDA MİLLETİMİZİN GÜCÜ YER ALIYOR
AK Parti İlçe Teşkilatlanma Başkanı Ferhat Yeğin’in ardından konuşan Belediye Başkanı Ali Ertem’de, AK Partinin kuruluşunun 12.yılının ülke ve millete hayırlar getirmesini temenni ederek, “Ülkemizin yönetilmesi ve bugüne kadar gösterilerin başarıların artarak devam etmesini diliyorum. AK Partinin ekonomide, ulaşımda, eğitimde, sağlıkta adli hizmetlerde bütün alanlarda hükümetin yapması gereken bütün görevlerde önemli hizmetler yaptığını rakamlara bakarak görebiliriz. Onlarca yılda yapılamayanları 12 sene içinde kat ve kat yapıldığını  hepimiz çok iyi biliyoruz. Tabi ki bunu yaparken milletin gücünden destek alındığını  hepimizin bilmesi lazım. Böyle olunca başarı kaçınılmaz oluyor. Sadece içerde değil dünyada da AK Partinin yapmış olduğu çalışmalarla başbakanımızın yapmış olduğu gayretlerle itibarımızın da epey bir yükseldiğini hepimiz müşade etmiş oluyoruz. Bunu içerde hazmedemeyen birçok insan olacaktır ve buda doğaldır. Bunları görmemezlikten gelmekte ancak körlük olabilir. Başka bir anlam ifade etmez” dedi.
AK PARTİ İKTİDARINDA TEK SÖZ SAHİBİ OLAN ÜLKE OLACAĞIZ
Yapılan karalamaların bilinçli bir şekilde yapıldığını sözlerine ekleyen Başkan Ertem, “Bunları dikkate almamız gerekiyor ve yapacak çok daha çalışmalarımız var. Başbakanımızın birinci hedef olarak gösterdiği 10 yıl sonraki 2023 hedefi inşallah AK Partinin 22.yılı kutlanırken, aynı zamanda da cumhuriyetin 100.yılını kutlamış olacağız. Tabi ki yine genel başkanımız önderliğinde o vizyonu gerçekleştirme arzusundayız. İnşallah 2023 dimdik ayakta, AK Parti yine tek başına iktidarda bugüne kadar yaptıklarını katlayarak ve kendiyle yarışır vaziyette katlayarak inşallah 2023 deki hedeflerimiz gerçekleştirmiş olacağız. O zaman dünyada ilk on ülke içine girmiş olacağız. Atatürk’ün bundan 80-90 sene önce çizmiş olduğu muasır medeniyet seviyesine gelmiş olacağız. Ama bitmiyor çünkü bizim başbakanımız büyük hedefler koyan insandır. 2071’de hedef gösterdiğine göre bu nesilin yetiştireceği nesillerle inşallah AK Partinin iktidarında dünyada tek söz sahibi belki de en baştaki ülke olarak milletiyle, ordusuyla halkıyla olacak bir potansiyele sahiptir. Bu vizyon ve hedef meselesidir” açıklamasında bulundu.
HEPİMİZ BİRER NEFER OLARAK ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ
Milletin takdirinin Yaradan’ın takdiri olarak değerlendiren Ali Ertem, “Bunu gerçekleştirmek adına hepimiz birer nefer olarak üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getirmemiz gerekiyor. Tekirdağ lokalinde söylersek il başkanından ilçe başkanlarına, belediye başkanlarından meclis üyelerine kadar bu kadro içinde kimler varsa hepsini harekete geçirmek, 121.yılını kutladığımız bu heyecanı önümüzdeki yıllarda da kutlamak istiyorsak heyecan ve şevkimizi aşağı seviyelere düşürmeden AK Parti yine bayraktarlık yapacağı görevi yine göstermek zorundayız. Bu anlamda Çerkezköy özelinde bu gayretin gösterileceğine yürekten inanıyorum” bilgisini verdi.
AFYON’DA BAŞLAYAN MÜCADELE SİYASİ BİR PARTİYE DÖNÜŞTÜ
Belediye Başkanı Ali Ertem konuşmasının sonunda da Mısır’da yaşanan olaylara değinerek konuşmasını tamamladı. Son olarak kürsüye gelen AK Parti İl Başkanı Ahmet Kanbur, Kurulduğumuz yıl olan 2001'de ekonomi dip yapmış, siyasete ve siyasetçiye güven hiç kalmamıştı diyerek şunları söyledi; “Böyle bir ortamda sayın genel başkanımız ve Başbakanımız Recep Teyyip Erdoğan arkadaşlarıyla beraber Afyon'da başlayan mücadele ile 14 Ağustos 2001 tarihinde siyasi bir partiye dönüştü. Bu partinin asıl kurucusu ise millettir”
AK PARTİ HEP BİRİNCİ OLARAK ÇIKMAYI BAŞARDI
AK Parti'nin, milletin teveccühü ile bugünlere geldiğini ifade eden Kambur, "AK Parti, kuruluşunun üzerinden 15 ay gibi kısa bir süre geçmesinin ardından girdiği 3 kasım 2002 seçimlerinde tek başına iktidar oldu. O günden bugüne yapılan 3 genel seçim, 2 mahalli seçim ve 2 referandum seçimlerinden hep birinci olarak çıkmasını başardı. İnşallah bundan sonraki süreçte de bu birinciliği devam ettirecektir” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.