14 defin işlemi gerçekleştirildi

Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdür Vekili Ahmet Akkuş tarafından Aralık ayına ait faaliyet raporu açıklandı. Akkuş yaptığı açıklamada, “İlçemizde 14 adet vatandaşımızın defin işlemleri gerçekleştirilmiştir. Aralık ayı içerisinde menşe şahadetnamesi verilmemiştir. İlçe Tarım Müdürlüğü, SGK ve Emniyet Müdürlüğü aylık verilen işyeri açma ve çalıştırma ruhsatları ve çizelgeleri gönderildi” dedi

14 defin işlemi gerçekleştirildi
08 Ocak 2015 Perşembe 09:05

 FAALİYET RAPORU AÇIKLANDI

Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından Aralık ayına ait faaliyet raporu açıklandı. Zabıta Müdür Vekili Ahmet Akkuş tarafından yapılan açıklamada, “Aralık ayı içerisinde Sıhhi Müessese de 8 adet iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı verildi. Gayri Sıhhi Müessese : 5 adet iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı ve umuma açık 1 adet iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı verildi. İcra Müdürlüğü , Belediye ve diğer kurumlardan 11 adet gelen ilanlar tutanak altına alınmış ve 18 adet hoparlör ilan zabıt varakaları düzenlenmiş ve teslim edilmiştir” diye konuştu.

14 ADET DEFİN İŞLEMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Ruhsat verilen işletmelerin kontrolünün yapıldığını sözlerine ekleyen Akkuş, “ilçemizde 14 adet vatandaşımızın defin işlemleri gerçekleştirilmiştir. Aralık ayı içerisinde menşe şahadetnamesi verilmemiştir. İlçe Tarım Müdürlüğü, SGK ve Emniyet Müdürlüğü aylık verilen işyeri açma ve çalıştırma ruhsatları ve çizelgeleri gönderilmiştir. Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerine verilecek işyeri ruhsatların emniyet müdürlüğüne kontrol (emniyet ve asayiş) yazıları yazıldı” açıklamasında bulundu.

GELEN DİLEKÇELERE CEVAPLARI VERİLDİ

Özürlü ve tedavi gören yoksul ailelerin hastane nakil işlemlerinin gerçekleştirildiğini sözlerine ekleyen Ahmet Akkuş, “68 kişi Edirne’ye, 70 kişi İstanbul’a ve 80 kişi Tekirdağ’ a gönderildi. (Toplum sağlığı tarafından ketem e giden vatandaşlar) Yapılan sosyal faaliyet ve etkinliklerde zabıta ekipleri hazır bulunmuştur. Zabıta müdürlüğünce Aralık ayında gelen evrak 255 adet, giden evrak 167 adet ve resmi yazı ile dilekçe kayıt altına alınmıştır. Gelen dilekçeler hakkında söz konusu olay yerinde işlem (cezai işlem)yapılmış ve kişilere cevapları verilmiştir” dedi.

KİŞİLERE TEBLİGATLARI YAPILDI

Akkuş konuşmasının devamında ise şöyle devam etti; “Aralık ayı içerisinde 8 adet zabıt varakası düzenlenmiştir. 1 adet  idari yaptırım karar tutanağı düzenlenmiş, resmi kurumlardan gelen yazıların işlemleri yapılmış ve cevapları yazılmıştır. Zabıta ekibimiz tüm birimlerden görev yardımı istendiği taktirde yardımcı olmaktadır. Zabıta ekibimiz Aralık ayı içerisindeki hafta içi nöbetlerini ve cumartesi pazar günü nöbetlerini düzenli bir şekilde yerine getirmektedir. Emniyet müdürlüğünden gelen ve zabıta ekiplerince tutulan tutanaklara zabıt varakası düzenlenip cezai işlemleri encümene havale edilmiştir. Cezaların ve mühürlenen işyerlerinin kişilere tebligatları yapılmıştır.”

RUHSAT KESİNLEŞTİRME TUTANAĞI TUTULDU

Zabıta ekiplerince Perşembe ve Pazar Pazarının kontrolünün düzenli olarak yapıldığını ifade eden Ahmet Akkuş, “Belediye Binası’nda öğle saatleri 12.00 ile 13.00 arasında santral nöbeti  ve gece nöbetlerinde zabıta memurları görevlendirilmektedir. İlçemizdeki çöp şikayetleri incelenerek çöp araçlarına yönlendirme yapılmış ve eksik çöp bidonları tamamlanmıştır. İlçemizde Emniyet Müdürlüğü ile ortak hareket ederek umuma açık istirahat ve eğlence yerleri denetlenmiştir. Yeni ruhsatlandırılan iş yerlerine gidilerek ruhsat kesinleştirme  tutanağı tutulmuştur” diye konuştu.

SİGARA DENETİMLERİNE ÇIKILDI

Zabıta Müdür Vekili Akkuş konuşmasının sonunda ise, “Gıda imalatı yapan iş yerlerine denetlemeler yapılarak eksik görülen evrakları tamamlatılmış ve işyeri temizlik kurallarına uyulması konusunda uyarılmıştır. İlçemiz cadde ve sokaklarına periyodik olarak yol süpürme aracı gönderilmiş olup ayrıca yıkama işlemi yaptırılmıştır. Hafta içi yapılan banka işlemlerinde (Mutemet)  zabıta ekiplerinde görev almıştır. Kaldırım ve yola demir, tuğla vb. malzeme dökmemeleri ve gerekli önlemleri almaları için  inşaatlar uyarılmıştır. İlçe tarım müdürlüğü tarafından kurulan sigara komisyonunda zabıta ekiplerimiz görev almış denetimlere çıkılmıştır. Zabıta ekiplerince tespit edilen su patlakları  su işlerine bildirilmiştir. Şikayet dilekçeleri cevaplandırıldı ve tebligatları yapıldı. Cadde ve sokaklarda belirlenen yol, su, çöp vb. şikayetler tespit edilerek ilgili birimlere bildirilmiştir” dedi.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.