269 gün süren bir umudu yitirdik

CHP PM Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, ekmek almaya giderken başının arkasından gaz bombası kapsülüyle vurulan ve dün hayata gözlerini yuman Berkin Elvan’ın sorumlularının bir türlü bulunamamasını Meclis gündemine taşıdı. Berkin’in yoğun bakımda 269 gündür ölüme direndiğini fakat hayatını kaybettiğini kaydeden Yüceer, “269 gün süren bir umudu yitirdik... Ne ekmeğin, ne de sabahın tadı tuzu var...Mekanın cennet olsun Berkin... Bu kadar uzun bir sürede olayın etkin bir şekilde soruşturulmamasının ve sorumluların bulunamamasın gerekçesi nedir?” diye sordu.

269 gün süren bir umudu yitirdik
12 Mart 2014 Çarşamba 07:50

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakımda 269 gündür yaşam savaşı veren ve dün sabah hayatını kaybeden Berkin Elvan için TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

VİCDANLARI YARALAMAKTADIR
CHP’li Yüceer, Gezi eylemleri sırasında, 14 yaşındaki Berkin Elvan’ın, Okmeydanı Mahmut Şevket Paşa Mahallesi’nde bulunan evinden fırına ekmek almak için giderken, başının arkasına isabet eden bir biber gazı bombasının kapsülüyle 16 Haziran 2013 tarihinde vurulduğunu belirterek, “Geçen 269 günlük süre içerisinde Berkin Elvan’ın vurulmasına neden olan olay hakkında etkin bir soruşturma yürütülmemiş ve sorumluların bulunamamış olması, vicdanları yaralamaktadır” dedi.

HUKUK GARABETİ
Berkin Elvan’ın vurulmasından bu yana hukuk garabeti yaşandığını söyleyen Yüceer, “269 gün geçmesine rağmen bir adım bile atılmaması, olayla ilgili kişilerin tespit edilememesi, üzücü bir o kadar da düşündürücüdür. Yürütmenin başı Erdoğan’ın, 'Polisler destan yazdı' diye güzellemeler yaptığı Gezi eylemlerinde hayatlarını kaybedenlerin failleri için ayrı bir hukuk uygulanıyor. Gezi eylemcilerine ‘kamu malına zarar vermek, görevi yaptırmamak için direnme, hakaret, kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme, bunların hareketlerine katılma’ gerekçeleriyle davalar açılırken, cana kıyanlar elini kolunu sallaya sallaya dışarıda dolaşıyorlar” dedi.

BERKİN BU ÜLKENİN VİCDANIDIR
Hastane önünde Berkin Elvan’a ve ailesine moral vermek için gelen yurttaşların darp edilip, gözaltına alınmasına da tepki gösteren Yüceer şunları söyledi:

“Analar ağlamasın diyen Erdoğan bu anaları görmüyor mu? Aileye bu kadar acı yaşatmaya hiç kimsenin hakkı yok. Ailenin tek bir isteği var; adalet. Oğullarını vuranların yargı önüne çıkarılmasını istiyorlar. 269 gün ölüme meydan okuyan Berkin, bu ülkenin umududur, hüznüdür, vicdanıdır.”

BAKAN’A SORULAR
CHP’li Yüceer, İçişleri Bakanı Ala’nın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

1-Berkin Elvan’ın vurulması ile ilgili yürütülen soruşturma ne aşamadadır?

-269 gündür etkin bir şekilde olayın soruşturulmamasının ve sorumluların bulunamamasın gerekçesi nedir?

2-Olayın gerçekleştiği mahalde güvenlik kameraları bulunmakta mıdır? Bu güvenlik kameralarından kaç tanesi incelenmiştir? Olay anına dair herhangi bir görüntü bulunmuş mudur?

3-Olayın yaşandığı tarihte olay yerinde görevli polislerin ifadelerine başvurulmuş mudur?

4-Hastane önünde Berkin Elvan’a destek eylemi yapan yurttaşlara biber gazı atma emrini kim vermiştir?

5-Hükümet yetkililerinden birisi ya da yürütmenin başı sıfatıyla Erdoğan, acılı aileyi geçmiş olsun demek için aramış mıdır? Aramışsa ne zaman aramıştır? Aramamışsa gerekçesi nedir?

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
YOK YAA - 10 yıl önce
siz chp liler neden her bişeye atliyorsunuz.militan ekmek almaya taksime mi gitmiş hem de okmeydanindan.firinciya da para yerine cebindeki patlayicilari mi verecekti acaba...boy boy resimleri var çocuğun polise karşi direnişlerde.hadi onu da geçelim 269 gün diyorsun ya saydin mi sen gerçekten hiç bi gün aradin mi bu çocuğu hastanede.gittikçe batiyosunuz farkinda değilsiniz