57. Alay Yürüyüş komitesi’nden ziyaretler

57’inci Alay Yürüyüşüne Çerkezköy’den katılacak olan 57. Alay Yürüyüş Komitesi Üyeleri, bu yıl 10.’sunun gerçekleşeceği geleneksel hale gelen yürüyüşün temsili veda ziyaretlerine başladı

57. Alay Yürüyüş komitesi’nden ziyaretler
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
05 Mart 2020 Perşembe 10:37


Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı makamında ziyaret eden 57’nci Alay Yürüyüşü Komite Başkanı M. Zafer Avcılar ve Komite Üyeleri Prof. Dr. Hacı Duran, Burak Candaş, Tuğrul Selimoğlu, Salim Korkmaz, Tuncay Üstünol, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ümit Zengin ve Çerkezköy Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Yarlıgan yürüyüş ile ilgili bilgi vererek desteklerinden dolayı Kaymakam A. Selami Abban, Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a teşekkürlerini ilettiler.
BU YIL 10’UNCUSU YAPILACAK
Bu yıl tarihi 57. Alay Yürüyüşü’nün onuncusunun gerçekleşeceğine dikkat çeken 57. Alay Yürüyüş Komite Başkanı Zafer Avcılar; “Bizler 57’nci Alayı temsilen 57 kişiyiz. Keşan‘a ulaştığımızda ise 26 ve 27’nci Alayların bize katılmasıyla 99 kişi olarak yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı
18 MART’TA ŞEHİTLERİMİZİN HUZURUNDA OLACAĞIZ
57’nci Alay’ın tarihi hakkında bilgi veren Komite Başkanı M. Zafer Avcılar; “Bu yapılanma tamamen sivil bir iştiraktir. Tarihimizde böyle bir kahramanlık göstergesinin yaşatılması, bizi mutlu etmesinin yanında yürüyüşümüzü tamamlayabilmemiz açısından da teşvik edici bir güç oluyor. Bu motivasyonla günde yaklaşık 40 km yol yürüyerek 18 Mart’ta şehitlerimizin huzurunda hazır bulunacağız” şeklinde konuştu.
11 MART ÇARŞAMBA GÜNÜ UĞURLANACAKLAR
7. Alay Yürüyüş Komitesi’nin 11 Mart Çarşamba günü saat 13.00’da Çerkezköy Kent Konseyi Konferans Salonu’nda Tarihçi ve Araştırmacı Hikmet Yılmaz tarafından verilecek olan  ‘Çanakkale ve Tekirdağ 57. Alay’ konulu panelin ardından saat 14.00’da Vatan Size Minnettar Anıtı önünde düzenlenecek tören ile uğurlanacağını belirten 57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı M. Zafer Avcılar, panel ve uğurlama törenine Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı davet etti.
TEŞEKKÜR ETTİLER
Ziyaretlerinden ve gelenek haline getirdikleri 57. Alay Yürüyüşü için Komite Üyelerinin gönüllülüğünün, tarihimizi gelecek nesillere taşımamız açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Komite Üyelerine teşekkürlerini sundu.
Komite üyelerinin, çiçek takdimi sonrasında ziyaretler sona erdi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.