6. ÇERKEZKÖY ENDÜSTRİYEL FUARI AÇILDI

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ve Çerkezköy Belediyesi iş birliği ile düzenlenen Çerkezköy Endüstriyel Fuarı kapılarını 6. kez Çerkezköy Kapalı Pazar Yeri’nde açtı.

6. ÇERKEZKÖY ENDÜSTRİYEL FUARI AÇILDI
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
19 Eylül 2022 Pazartesi 10:53

18-20 Eylül tarihleri arasında Çerkezköy Kapalı Pazar Yeri’nde açık olacak. Çerkezköy Endüstriyel Fuarı açılışına Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Milletvekilli Çiğdem Goncagül, Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva, çevre ilçelerin Kaymakam ve Belediye Başkanları, oda ve borsa başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, sanayiciler ve çok sayıda işadamı katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan Çerkezköy Endüstriyel Fuarı açılışında Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak , Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ve TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop konuşma yaparak, fuarın bölgemiz için hayırlı olması temennisinde bulundular ve katkıda bulunan Çerkezköy Belediyesi’ne, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’na ve Trakya Kalkınma Ajansı’na teşekkür ettiler.

Misafirleri selamlayarak konuşmasına başlayan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva açılış konuşmasında şunları söyledi:

“Bu yıl altıncısını gerçekleştireceğimiz Geleneksel Çerkezköy Endüstriyel Fuarımızın açılışına hoş geldiniz, şeref verdiniz…

Saygıdeğer Meclis Başkanım,

Tekirdağ’ın yetiştirdiği saygın devlet adamı ve Gazi Meclisimizin Başkanı olarak, Odamızın etkinliklerine teşrifleriniz, bizleri ziyadesiyle sevindirmektedir. Manevi destekleriniz ve yol göstericiliğiniz için şahsım ve Yönetim Kurulu arkadaşlarım adına saygılarımı, hürmetlerimi arz ediyorum...

Bugünkü açılışımıza teşrif eden Sayın Tekirdağ Valimize, Sayın Milletvekillerime çok teşekkür ediyorum.

Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerimizden teşrif eden Sayın Kaymakamlarımıza… Çerkezköy, Kapaklı ve Saray Belediye Başkanlarımıza teşekkür ediyorum…

Saygıdeğer Meclis Başkanım,

Değerli misafirler.

Geleneksel hale gelen fuar açılışımızda bir sevincimizi sizlerle paylaşmak istiyorum.

OSBÜK tarafından açıklanan, en fazla istihdam sağlayan 10 OSB listesinde üye firmalarımızın da yer aldığı ve 77 bin 191 kişilik istihdamı ile Çerkezköy OSB 4. sırada yer aldı. Kendilerine başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.

Saygıdeğer Meclis Başkanım,

Değerli misafirler.

Çalışmak ve gayret etmek gerçekten güzel bir duygu… Fakat takdir edilmek ayrı bir mutluluk…

Ben de bütün samimiyetimle ifade ediyorum ki bu başarı hepimizin… Çünkü bizim görev tanımımız da “sen ben yok, biz” anlayışı vardır.

Bu birlik ve beraberlikle, ilkini 2017 yılında açtığımız Trakya Bölgesi’nin ilk ve tek endüstriyel fuarının çok şükür bugün sizlerin huzurunda altıncısını gerçekleştiriyoruz… 18-20 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek olan fuarımıza katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.

Herkes tarafından bilinmektedir ki Çerkezköy Endüstriyel Fuarımız, bölgedeki KOBİ’lerin büyük firmalar ile iş birliği içerisinde olmalarına önemli fırsatlar sağlamaktadır.

Fuarımız; üyelerimizin, katılımcılarımızın yeni pazarlar oluşturduğu, bölgesel iş birliğinin arttığı bir organizasyona ev sahipliği yapmaktadır. Ticaret ve istihdam verilerinin gösterdiği artış bizler için de mutluluk vericidir…

Bu artışlar aynı zamanda ne kadar doğru bir iş yaptığımızın da göstergesidir...

Üretim, hizmet ve endüstriyel malzeme sektörlerinden birçok firmanın yer aldığı fuarımız, sadece ilçemiz sanayicilerine değil, Trakya Bölgemizin birçok noktasından ziyaretçilere ulaşmış, onlarca firmamız ise yeni ticari bağlar kurmuştur. Bu sene de inşallah firmalarımızın yeni ticari sözleşmelere imza atacağından kuşkum yoktur…

Saygıdeğer Meclis Başkanım,

Değerli misafirler…

Konuşmamı tamamlarken… Fuarımızın bu yılki açılışında da bizlere göstermiş olduğu manevi desteği için Meclis Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mustafa Şentop Hocamıza bir kez daha şükranlarımı arz ediyorum…

Teşrifleri için Sayın Tekirdağ Valimize, Sayın Milletvekillerime ve değerli protokole çok teşekkür ediyorum…

Paydaşımız, Çerkezköy Belediye Başkanlığına… Tüm katılımcı firmalarımıza ve üyelerimize çok teşekkür ediyorum.

2022 Geleneksel Çerkezköy Endüstriyel Fuarımızın iş dünyamıza yeni imkânlar ve bol kazançlar getirmesini… Bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

Çerkezköy Endüstriyel Fuarı‘nın açılışında konuşan Çerkezköy  Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy’ün bir işçi kenti, sanayi kenti olduğunu belirterek, “Aynı zamanda emeğin kenti Çerkezköy. Böylesine güzel bir ilçede, böylesine güzel bir organizasyona Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ve Trakya Kalkınma Ajansı ile birlikte sizleri bir araya getirmekten; Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımızı misafir etmekten duyduğum mutluluğu sizlerle paylaşmak istiyorum. Tekirdağ’ın sanayi yüzü Çerkezköy’e hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Bu yıl 6.’sını gerçekleştirdiğimiz Çerkezköy Endüstriyel Fuarı’nın gerçekleşmesinde büyük emekleri olan ÇTSO Başkanımız Süleyman Kozuva ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Çerkezköy’ün 1970’li yıllarda başlayan sanayileşme sürecinin 1990’lı yıllarda hızlandığını belirten Akay, “Hızlı sanayileşme ve artan nüfus ile birlikte Kapaklı ile beraber 350 bin nüfus ile yaşıyoruz. Bugün kendi sınırlarımızda 3 sanayi bölgesi, 500’e yakın sanayi kuruluşu ile birlikte büyümeye, gelişmeye, bölgemize, ülkemize katma değer sağlamaya devam ediyoruz. Bizler Çerkezköy’ümüz büyüsün, Tekirdağ’ımız büyüsün, ülkemiz büyüsün istiyoruz. Ancak bu büyüme sonrasında 20-50 yıl sonra nerede olacağız, nasıl olacağız? Nasıl bir Çerkezköy ve Tekirdağ’da olacağımızı düşünerek, planlayarak, hedeflerimizi belirleyerek büyümek istiyoruz” dedi.

Bugün Tekirdağ genelinde yeni sanayi alanları talepleri ile karşılaşıldığını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “1990’lı yıllardan beri Çerkezköy sanayisi katma değerini arttırarak büyüyor. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin yönetim anlayışı Çerkezköy ve Tekirdağ’a katma değerler sağladı. Biz Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi örnek alınarak Tekirdağ’ımıza katma değerler sağlansın istiyoruz. Bizler bu bakış açısı ile Tekirdağ’ın sanayi yüzü Çerkezköy’ün İstanbul’un arka bahçesi olmadan 20 yıl, 50 yıl sonraki geleceği planlayarak Çerkezköy’ün gelişmesini, büyümesini istiyoruz. İnanıyorum ve istiyorum ki burada bulunan tüm misafirlerimiz böyle bir gelişmeden ve büyümeden yanalar. Bu büyümeye bugüne kadar katma değer sağlayan, destekleyen herkese, kıymetli Milletvekillerimize, Meclis Başkanımız Sayın Mustafa Şentop’a teşekkürlerimi ve şükranlarımı arz ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının son bölümünde Çerkezköy ve Tekirdağ’ın her yıl uğradığı vergi gelirlerindeki kaybına dikkat çeken Akay, “Bugün Tekirdağ sanayi kuruluşları burada ama bağlı oldukları vergi daireleri başka yerde olduğu için ciddi bir gelir kaybı yaşıyor. Bizler Tekirdağ’da üretilen, burada istihdam edilen, buranın insanları olarak buranın katma değerinin bu ilin sınırları içerisinde kalması gerektiğini ifade etmiştim. Geçtiğimiz yıl yaptığımız konuşmadan sonra bir çalışmanın olduğu söylenmişti. Umut ediyorum, talep ediyorum, istirham ediyorum ki bu çalışma bir an önce neticelenir ve Tekirdağ’da kazanılan katma değer bu topraklara hizmet olarak döner” açıklamasını yaptı.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından Çerkezköy Endüstriyel Fuarı’nın açılış kurdelesi kesildi ve sanayi kuruluşları ile KOBİ’lerin stantları gezildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.