AB DESTEKLİ PROJENİN BAŞLANGIÇ TOPLANTISI YAPILDI

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ortaklaşa finanse ettiği ‘İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programı’ kapsamında Çerkezköy Belediyesi’nin hibe fonu almaya hak kazandığı ‘All in Green Creation a Climate-Resilient Neighborhood in the Industrial Town’ isimli projenin başlangıç toplantısı Çerkezköy Belediyesi’nde yapıldı.

AB DESTEKLİ PROJENİN BAŞLANGIÇ TOPLANTISI YAPILDI
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
27 Şubat 2024 Salı 11:48

Çerkezköy Belediyesi’nin hibe fonu almaya hak kazandığı ‘All in Green Creation a Climate-Resilient Neighborhood in the Industrial Town’ isimli projenin tanıtım toplantısını yapan Belediye Başkan Yardımcımız Levent Yıldırım, iklim değişikliğinin günümüzün somut gerçeklerinden biri olduğunu vurgulayarak, “İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğümüz yoğun çaba ve gayret göstererek Belediyemize hibe kazandırmışlardır. Bununla ilgili gerekli çalışmaları yapıp, vatandaşlarımızı bilgilendireceği. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

KONUŞMALAR YAPILDI

Belediye Başkan Yardımcısı Levent Yıldırım’ın ardından İklim Değişikliği Başkanlığı’nı temsilen Çevre Yüksek Mühendisi Berna Yiğit, sözleşme makamını temsilen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’nden İklim Değişikliği Hibe Koordinatörü ve Çevre Şehircilik Uzmanı Ceren Uncu Ağaçdiken, proje partnerlerimiz Kampüs Sivil Toplum, Sanat, Kültür ve Eğitim Derneği’ni temsilen Proje Uzmanı Emine Gözen birer konuşma yaparak, hibe almaya hak kazandığımız proje ile ilgili bilgiler verdiler.

HİBE FON TUTARI NE KADAR?

Programın son konuşmasını yapan Çerkezköy Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdür Vekili Mehmet Furkan Tülün, projenin genel çerçevesi, projenin amaçları ve projenin nihai hedefleri hakkında bilgi verdi. Projenin fon sağlayıcılığını Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ortaklaşa yaptığını kaydeden İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdür Vekili Mehmet Furkan Tülün, yaptıkları projenin aldığı fon tutarının 229 bin 865 Euro olduğunu ifade etti.

18 AY SÜRECEK

Projenin toplamda 18 ay süreceğini ve bu 18 aylık sürede proje kapsamında yapılacak işlerin yapılacağını ve ardından sürdürülebilir bir proje haline getirileceğini kaydeden İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdür Vekili Mehmet Furkan Tülün, yapılacak çalışmalar ile ilgili sosyal medya ve dijital medyada sürekli bilgilendirmelerin yapılacağını ifade etti.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ortaklaşa finanse ettiği ‘İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programı’ kapsamında Çerkezköy Belediyesi’nin hibe fonu almaya hak kazandığı ‘All in Green Creation a Climate-Resilient Neighborhood in the Industrial Town’ isimli projenin tanıtım toplantısı sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.