AB Türkiye Delegasyonundan ÇOSB’ye ziyaret

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB), AB Delegasyonunu ağırladı. Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Projesi'nin çalışmalarını yerinde incelemek için Çerkezköy’e gelen AB Delegasyonu heyeti, hattın geçtiği ÇOSB’de de toplantı düzenledi.

AB Türkiye Delegasyonundan ÇOSB’ye ziyaret
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
21 Mayıs 2021 Cuma 12:19

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi NikolausMeyer-Landrut ve
Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Faruk Kaymakcı’yı¸ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili NatanYakuppur, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan kapıda karşıladı.
 
Toplantıda öncelikli olarak AB-Türkiye ilişkileri ve COVID-19 pandemisi döneminde Dünya’da yaşanan sıkıntılar görüşüldü. Büyükelçi NikolausMeyer-Landrut, Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Projesi'nin, Avrupa Birliğinin desteklediği en büyük altyapı projelerinden biri olduğunu söyledi. Sahada sanayicilerden bilgi alışverişinin de önemine değinen Meyer-Landrut, ÇOSB’ye ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti.
 
AB-Türkiye ilişkileri, üyelik konularında bulunulan aşamaları anlatan Dışişleri Bakan Yardımcısı ve aynı zamanda Bakanlık AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı da şunları söyledi: “Ülkemizdeki kurumların farklı AB destek programlarına başvurmalarının gerektiğini bir kez daha dile getirmek isterim. Başvurulacak konular arasında; dijitalleşme, çevre, nitelikli eleman yetiştirilmesi gibi alanlarda IPA, Erasmusgibiprogramlara başvuru yapılabilir.”
 
ÇOSB’NİN PROJELERİ ANLATILDI
Dışişleri Bakanlığı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından üst düzey yetkililerin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, heyeti ÇOSB’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkiye’nin AB üyeliği konularına değinin ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB olarak yürüttükleri projelerden bahsetti. Toplantıda söz alan ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, ÇOSB tarafından yürütülen ve AB destekli bir proje olan Mesleki Yeterlilik Kurumu kurma çalışmalarının devam ettiğini, bunun yanı sıra çok farklı AB Destek projelerine de başvurduklarını ifade etti. ÇOSB katılımcı firmalarının temsilcileri de, firma olarak AB’ye ihracat konularında karşılaşılan sorunları dile getirdiler.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.