Açılan davalar gündemi oluşturdu

Bir aylık aranın ardından toplanan Kapaklı Belediye Meclisi toplantısını yeni Belediye Binası'nda gerçekleştirirken gündemin en önemli maddesini geçici personelin alacakları ile ilgili Belediye'ye açtığı davalar oluşturdu.

Açılan davalar gündemi oluşturdu
09 Aralık 2010 Perşembe 00:00

Kapaklı Belediye Meclisi bir aylık aranın ardından toplandı. Yeni Belediye Binası’nın Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın en kritik maddesi geçici personellerin mesai ücretleri ile ilgili Belediye'ye açtığı davalar olurken, Meclis söz konusu şahıslarla anlaşma yolunda karar aldı. Açılış ve yoklamanın ardından Saygı Duruşu’nda bulunan Meclis ardından toplantının gündem maddelerine geçti. İlk olarak Sicil Amirliği Yönetmeliği'nde değişiklik yapılması konusunu görüşen Başkan Mandalı ve Meclis Üyeleri bu maddeyi oy birliği ile kabul ederken ardından Disiplin Amirliği Yönetmeliği'nde değişiklik yapılması konusunu da görüşerek maddeyi oy birliği ile kabul etti.
 
582 BİN TL AKTARILDI
    Belediye Meclisi daha sonra norm kadro cetvellerinde boş kadro değişikliği yapılmasını oy birliği ile kabul ederken ardından gündemin altıncı maddesi olan 2010 yılı mali bütçesinde aktarma yapılması konusunu görüştü.  Mali Hizmetler Müdürü Serpil Sevgi’den konuyla ilgili bilgi alan Meclis toplam 582 bin TL’nin yol bakım onarım kaleminden düşmesine oy birliği ile karar verdi.

MİNİBÜS YERİNE OTOBÜS
    Mecliste daha sonra Belediye Zabıta Amiri V. Hilmi Gökçe’nin Devlet Malzeme Ofisi’nden Belediye'ye alınacak olan minibüs yerine otobüs alınması yönündeki dilekçesi görüşüldü ve alınması yönünde karar birliğine varıldı.

DİLEKÇELER TARTIŞMA YARATTI
    Gündemin yedinci maddesinde yer alan dilekçelerin görüşülmesi sırasında ise Meclis'te kısa süreli tartışma yaşandı. Mecliste ilk olarak, bir dönem Belediye’de geçici işçi statüsünde çalışan ve Zabıta olarak görev verilen Ali Demir ve Hüseyin Akın’ın fazla mesaileri ücretlerini alamadıklarından dolayı Belediye'ye açtıkları dava ile ilgili dilekçe görüşüldü.

NEDEN DAHA ÖNCE ÖDENMEDİ
    Şahıslara vekaleten Avukat Erim Tekin’in Meclise sunduğu dilekçede Belediye ile anlaşma yoluna gidilmesi halinde davanın geri çekileceği belirtilirken Başkan Mandalı konuyla ilgili olarak "Belediye Meclisi’nin görevi bu işi hızlandırmak ve bu çözmek" ifadesini kulandı. Konuyla ilgili olarak Başkan Mandalı ile DP’li Meclis Üyeleri Nedim Yılancı ve Ali Doğuş arasında kısa süreli bir tartışma yaşanırken, DP’li üyeler verilmesi gereken ücretlerin neden o dönemde verilmediği sorusunu Mandalı’ya iletti ve bu kişilerin hakkını alması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine Başkan Mandalı o dönemde Meclis'in buna yetkisinin olmadığını öne sürdü.

CÜNEYT ENEZ 15 BİN TL TALEP ETTİ
    Benzer bir dilekçe ise yine bir dönem Belediye’de görev alan ve Ayhan Arslan’ı silahla yaralayan Cüneyt Enez tarafından Meclise sunuldu. Enez’in vekili Avukat Tekin tarafından sunulan dilekçede, Enez'in fazla mesai ile ikramiye olarak hesapladığı 15 bin TL’nin belediye tarafından kendisine ödenmesini talep etti ve anlaşmaya gidildiği takdirde davayı geri çekeceğini belirtti. Dilekçeler tartışmalar arasında oylandı ve oy çokluğu ile şahıslarla anlaşma yoluna gidilmesine karar verildi. Oylama sırasında 'Hayır' oyu veren tek isim ise Ayhan Arslan oldu. Meclis şahıslarla anlaşma yolunda karar verilmesiyle birlikte alacakların hesaplanması için bir komisyon oluşturulmasına ve çıkan sonucun yeniden Meclise sunulmasına karar verdi.

SATIŞ KOMİSYONU’NA BAŞKAN YARDIMCISI SEÇİLDİ
    Mecliste son dilekçe ise Çerkezköy Vergi Daire’sinin sunduğu dilekçe oldu.  Dilekçede, Vergi Dairesi’nin Satış Komisyon’da Belediyelerden üye bulunması gerektiği ifade edilirken, Kapaklı’dan katılacak isim Meclis tarafından oy birliği ile Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Serhat olarak belirlendi. Meclis son olarak İmar Komisyonu’na havale edilen dört konuyu komisyon tavsiye kararı sonucunda oy birliği ile kabul ederken, imar planı ile ilgili üç dilekçeyi de oy birliği ile komisyona havale etti. Toplantının sonunda ise Belediye’nin Kasım ayında yaptığı çalışmalarının yer aldığı slayt gösterisi izlendi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.