Acısı hala yüreklerimizde

Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’nun haince öldürülüşünün 20. yılında bir basın açıklaması yapan DSP Çerkezköy İlçe Teşkilatı, Mumcu’nun acısının hala yüreklerde olduğunu dile getirken, “Mumcu’yu ölüm yıldönümünde bir kez daha saygı ve rahmetle anıyor, onun hedeflediği aydınlık ve demokrat bir Türkiye’de yaşamak için hepimize büyük görev düştüğünü anımsatmak istiyorum. Mumcu’nun bıraktığı bayrak, onun izinden yürüyenlerce asla yere düşmeyecektir” cümlelerine yer verdi

Acısı hala yüreklerimizde
26 Ocak 2013 Cumartesi 08:58

Demokratik Sol Parti (DSP) Çerkezköy İlçe Başkanlığı, Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’nun haince öldürülüşünün 20.yılı dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı.

ACISI HALA YÜREĞİMİZDE

Uğur Mumcu’nun öldürülüşünün acısının yüreklerinden hala gitmediğini ifade eden DSP Çerkezköy İlçe Sekreteri Mevlüt Tapancı, “Uğur Mumcu, özlem ve saygıyla anılırken, bıraktığı eserler, yeni kuşaklara azmi, kararlılığı, araştırmacılığı, gerçek gazeteciliği ve gerçek demokratlığı aşılayacaktır” dedi.

TOPLUMU AYDINLATMAYA DEVAM EDECEK

Uğur Mumcu’nun eserleriyle toplumu aydınlatmaya devam edeceğine dikkat çeken Tapancı, “Mumcu’yu ölüm yıldönümünde bir kez daha saygı ve rahmetle anıyor, onun hedeflediği aydınlık ve demokrat bir Türkiye’de yaşamak için hepimize büyük görev düştüğünü anımsatmak istiyorum. Mumcu’nun bıraktığı bayrak, onun izinden yürüyenlerce asla yere düşmeyecektir” ifadelerini kullandı. 

HUKUK DEVLETİ KAVRAMI ZEDELENİRSE…

Tapancı, açıklamasının devamında, Mumcu cinayetinin gerçek anlamda çözülemediği için toplum olarak alınan yaranın, hem herkesi sarstığını, hem de hukuk devleti kavramına ilişkin sorgulamaları gündemde tuttuğunu vurgulayarak, “Mumcu’nun dediği gibi, hukuk devletinin zedelendiği her ülke, kargaşalarla, zorbalıklarla, diktatörlüklerle karşılaşmak yazgısı ile karşı karşıyadır. Hukuk devleti, bireylerin olduğu gibi, sendikaların, partilerin ve kurumların ortak güvencesidir” şeklinde konuştu. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.