Adres güncellemeleri tamamlandı

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ne göre numara ve levhalama işlemleri ile adres güncellemeleri tamamlandı. Yasal olarak 31 Temmuz 2010 tarihinde sona eren güncellemeler Çerkezköy'de özellikle belediyeler tarafından yetiştirilememişti. Ağustos ayı içinde yapılan İlçe Nüfus Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılar sonrası aradan geçen iki ay içinde numarataj ve levhalama işlemlerinin tamamlandığı belirtildi.

Adres güncellemeleri tamamlandı
17 Aralık 2010 Cuma 00:00

Adres güncellemeleri sonunda tamamlandı. Geçtiğimiz Ağustos ayında İlçe Nüfus Müdürlüğü tarafından uyarılan kamu kurum ve kuruluşları ile belediyeler aradan geçen iki aylık süre içerisinde numarataj ve levhalama işlemlerini tamamladığı öğrenildi. Kaymakam Ayhan Bayhan, "Güncellemeler tamamlandı. Sorun yok" dedi.

GÜNCELLEMELER TAMAMLANDI
    Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi ile birlikte başlatılan numara ve levhalandırma ile adres güncellemelerinde verilen sürenin dolmasına rağmen kamu kurum ve kuruluşları birçok vatandaşa ait adres güncellemesini tamamlayamamıştı. Üç yıl önce başlatılan uygulama 31 Temmuz 2010 tarihinde sona ermişti. Geçtiğimiz ağustos ayı içerisinde İlçe Nüfus Müdürlüğü'nce Çerkezköy'de numarataj ve levhalama işlemlerini tamamlamayan kamu kurum ve kuruluşları ile belediyeler uyarılmıştı. Ağustos ayında yapılan uyarıların ardından aradan geçen iki ay içerisinde başta belediyeler olmak üzere İl Özel İdaresi, TREDAŞ ve GAZDAŞ gibi kurumların adres güncellemelerini tamamladı. Kaymakam Ayhan Bayhan, İlçe Nüfus Müdürlüğü tarafından yürütülen takibat sonrasında kamu kurum ve kuruluşlarının adres güncellemelerini tamamladığını bildirdi.

YASA NE DİYOR?
    "5490 Sayılı nüfus hizmetleri kanunun 49. Maddesinin 1. Fıkrası gereği belediyeler ve il özel idareleri kendi sorumluluk alanlarındaki adres bileşenlerini adres standartlarını uygun olarak tanımlayıp değiştirilemeyecek. Sabit tanıtım numarası vermek suretiyle adres bilgileri oluşturma ve adres bileşenlerinde meydana gelen değişiklikleri takip ederek ulusal veri tabanına işlemekle yükümlüler."

CEZADAN KURTULDULAR
    Adreslerin güncellenmesi numaralama ve levhalandırma işlemlerinin 31 Temmuz 2010 tarihinden itibaren sona ererken, bu yasayı uygulamayan kamu kurumlarının cezalandırılması söz konusuydu. Cerkezköy'de son iki ayda yürütülen çalışmalar sonrası tamamlanan numarataj ve levhalama işlemleri Belediyeler başta olmak üzere ilgili kamu kurum ve kuruluşlarını ceza yemekten de kurtardı. Yasaya göre adres güncelleme ve numarataj işlemlerini yapmayan kamu kurum ve kuruluşlarına  5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu'nun 67. maddesi 2. fıkrası uygulanacaktı. Bu fıkrada ise "Adrese ilişkin yükümlülüklerini yerine getirmeyen ve yasalara aykırı hareket eden kamu görevlileri 26.9.2004 tarih ve 5237 sayılı TCK Kamu İdaresi ve Güvenliği'ne ve İşleyişine Karşı Suçlara İlişkin hükümlerine göre cezalandırılır" hükmü yer alıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.