AĞAÇLAR AYAKTA ÖLÜR ÇERKEZKÖY’DE SAHNELENDİ

Çerkezköy Belediyesi’nin Mayıs ayı kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Nevra Serezli’nin de rol aldığı ‘Ağaçlar Ayakta Ölür’ adlı tiyatro oyunu Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelendi.

AĞAÇLAR AYAKTA ÖLÜR ÇERKEZKÖY’DE SAHNELENDİ
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
10 Mayıs 2022 Salı 10:38

Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelenen ‘Ağaçlar Ayakta Ölür’ isimli tiyatro oyunu izleyicilerden tam not aldı. Ramazan ayı dolayısı ile ara verilen kültür ve sanat etkinliklerinin kaldığı yerden devam ettiğini söyleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bugün Atatürk Kültür Merkezimizde tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Nevra Serezli’nin başrolünü oynadığı ‘Ağaçlar Ayakta Ölür’ adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Zaman zaman güldüren, zaman zaman düşündüren bu oyunu bizler için sahneleyen usta oyuncularımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

USTA OYUNCULAR SAHNE ALDI

Tiyatronun sevilen isimlerinden Nevra Serezli’in başrolünü oynadığı ‘Ağaçlar Ayakta Ölür’ adlı oyunda yine tiyatronun sevilen isimleri Nuri Gökaşan, Meral Asiltürk, Önder Atakanlı, Emre Ozan, Meltem Özlevent ve Mehmet Selin Ağdıç sahne aldı. Tiyatro oyunu Çerkezköylü sanatseverler tarafından dakikalarca ayakta alkışlanırken; oyun sonunda Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay eşi Güliz Akay ile birlikte usta oyuncu Nevra Serezli’ye çiçek takdim etti.

OYUNUN KONUSU NE?

Çocuklarını bir uçak kazasında kaybetmiş olan bir ailenin tek varlığı torunlarıdır. Ancak, geleneklerine bağlı olan dede, hırsızlık yaparken yakaladığı torunu ile bağlarını kopartır.

Yıllar geçtikten sonra, büyükanne, sağlık sorunları nedeniyle yaşamdan ayrılmadan önce torununu son kez görmek isteğine kapılır. Ancak dede, torunun nerede olduğunu bilmediği için bir dilek tut derneğine eşinin bu isteğinin yerine getirilmesi için torun rolü oynayacak birileri bulması için başvurur. Kendisine oynanan bu oyunu sorgulamadan kabul eden ve bir yalan içinde yaşamayı acı gerçeğe yeğleyen Büyükannenin dünyası, gerçek torunun boy göstermesiyle yıkılacaktır. Ülkemizde daha önce Devlet Tiyatrosu’nda ilk olarak Macide Tanır tarafından sahnelenen oyunun değişik bir versiyonu Yıldız Kenter’in başrolde oynadığı bir film olarak gösterilmiştir. Nevra Serezli, bu oyunla 11 yıl sonra sahneye dönmüş ve yedi farklı ödül kazanmıştır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.