AK PARTİ BU KEZ KÖYLERE GİTTİ

Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı, Karlıköy, Uzunhacı ve Bahçeağıl köylerini ziyaret etti. Köy muhtarları ve köylülerle kahve sohbeti yapan Ak Partililer, özellikle Büyükşehir yasasını anlattı. Ak Parti İlçe Başkanı Aleattin Demirbağ, Tekirdağ'ın büyükşehir olmasından hem ilçe ve beldelerin hem de köylerin yararlanacağını söyledi. Demirbağ, köylülerin sorularını da yanıtladı

AK PARTİ BU KEZ KÖYLERE GİTTİ
05 Şubat 2013 Salı 08:34

Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı uzun bir süredir yaptığı mahalle ve sivil toplum örgütü gezilerine köyleri de kattı. Bu kez Çerkezköy'ün köylerine Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte giden Ak Parti İlçe Başkanı Aleattin Demirbağ, köylülelere yeni Büyükşehir Yasası'nı anlattı. Tekirdağ'ın Büyükşehir olmasıyla birlikte hem ilçe ve beldelerin hem de köylerin yararlanacağını söyledi. Demirbağ, köylülerin değişimle ilgili sorularını da yanıtladı.
KÖYLERE GİTTİLER
Ak Parti İlçe Başkanı Aleattin Demirbağ, ilçe yönetim kurulu üyesi Mustafa Seçkin, Ak Parti Tekirdağ İl Genel Meclis Üyeleri Hasan Karaca ve Ercan Çorbacı ile birlikte Ak Parti Kapaklı Belde Başkanı Ali Osman Orhan ve belde yönetim kurulu üyeleriyle köylere gitti. Karlıköy, Uzunhacı ve Bahçeağıl köylerini ziyaret eden Demirbağ ve beraberindekiler köy muhtarlarıyla görüştü, köy kahvesinde çay içip vatandaşlarla sohbet etti. Demirbağ, köy ziyaretinde geçen yılın sonlarında kabül edilen Büyükşehir Yasası ile birlikte önümüzdeki seçimlere Büyükşehir olarak girecek Tekirdağ'da bu durumun köyleri nasıl etkileyeceğini anlattı. Demirbağ, Büyükşehir olmanın hem ilçe ve beldelere hem de köylere faydalı olacağını söyledi. Ziyaretlerde vatandaşlarla sohbet eden Demirbağ, soruları da yanıtladı.
İLK DURAK KARLIKÖY
Ak Parti İlçe Başkanı Aleattin Demirbağ ve beraberindekilerin ilk durağı Karlıköy oldu. Karlıköy'de Köy Muhtarı Sadi Er'in karşıladığı Ak Partililer köy kahvesinde vatandaşlarla biraraya geldi. Çay içip, köylülerle sohbet eden Ak Partililere Köy Muhtarı Sadi Er 'Hoşgeldiniz' diyerek, köylülerin Büyükşehir ile ilgili soruları olduğunu söyledi. İl Genel Meclis Üyesi ve Köyere Hizmet Götürme Birliği Başkanı Hasan Karaca ve İl Genel Meclis Üyesi Ercan Çorbacı'yı işaret eden Er, "Hiçbir dönem bu dönem olduğu kadar İl Genel Meclis Üyeleri köyümüze gelmemişti. Ben Köy Muhtarı olarak kendilerinden memnunum" dedi.
BÜYÜKŞEHİR HEPİMİZİN YARARINA OLACAK
Köy ziyaretlerinde vatandaşlara Büyükşehir olmanın getirdiklerini özetleyen Ak Parti İlçe Başkanı Aleattin Demirbağ, köylülerin sorularını da yanıtladı. Başkan Demirbağ, özellikle köylerde, köy arazileriyle ilgili soru işaretleri olduğunu dile getirerek, "Büyükşehir hepimiz için faydalı olacak. Hem ilçelere, hem beldelere, hem de köylere çok büyük yararları olacak. Öncelikle bir kere Büyükşehir ile birlikte Tekirdağ'ın gelirleri 5 katına çıkıyor. Köyler 5 yıl süreyle emlak vergisinden muaf tutuluyor. Yine yasayla birlikte bölgedeki su ücreti en düşük ilçenin fiyatları esas alınarak bu ücretin dörtte birinden fazla su parası ödemeyeceksiniz. Köye yapılacak hizmetlerde, bağlı olduğunu ilçenin, siz Kapaklı'ya bağlandığınız, gelirlerinin yüzde 10'unu Kapaklı Belediye Başkanı size harcamak zorunda. Büyükşehir Yasası ile birlikte size daha birçok hizmet getirildi" diye konuştu.
KÖYLÜLERİ ÇAYIR VE MERA ENDİŞESİ
Köylülerden Tacettin Aydın, Ak Parti İlçe Başkanı Aleattin Demirbağ'a köy çayır ve meralarının işletilmesiyle igili sorular sordu. Aydın, "Başkanım şimdi bizim köyümüzde çayır var. Muhtarımız ihaleyle bu çayırları köylüye verebiliyordu. Yarın bura mahalle olunca, Belediye Başkanı ihaleye çıkacak. Kapaklı'dan başka mahallelerden gelip ihaleye girip alacaklar. Şimdi bizden, köylülerden başkası giremiyor. Ama yarın girecekler. Bizim çayırlarımızı imkanları fazla olanlar alacak. Sen ne anlatırsan anlat böyle olacak" dedi. Bunun üzerine Aleattin Demirbağ, yeni Büyükşehir Yasası'nı açarak köy arazileri, çayır ve meralarla ilgili bölümü okudu.  Köylülerden Tacettin Aydın'ı ikna etmesi oldukça uzun alan Aleattin Demirbağ, "Dedikodulara kulak asmayın. Yasa burada. Yasa köylülerin çayır ve mera gibi köy tüzel kişiliğine ait yerlerini köylüler için kullanılacağını söylüyor. Bunu ne Belediye Başkanı'na ne şuna, ne de buna vermiş. Yasa noktayı koymuş. İşte burada" dedi.
UZUNHACI VE BAHÇEAĞIL'DA DA BÜYÜKŞEHİR YASASI'NI ANLATTI
Ak Parti İlçe Başkanı Aleattin Demirbağ ve beraberindekiler daha sonra Uzunhacı Köyü'ne geçtiler. Uzun Hacı Köyü'nde Köy Muhtarı Keramettin Gürel Ak Partililer'i karşıladı. Burada ilk olarak Uzunhacı Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne geçen Ak Partililer, köylülerle biraraya geldi. Ak Partililer daha sonra Uzunhacı Köyü Kahvesi'ne geçti. Köy kahvesinde toplanan vatandaşlara Büyükşehir Yasası'nı bir kez daha anlatan Ak Parti İlçe Başkanı Aleattin Demirbağ, yasasının köylere getirdiği faydaları anlattı.
Ak Partililer son olarak Bahçeağıl köyüne geçti. Bahçeağıl Köy Muhtarı Halim Çelebi'nin misafir ettiği Ak Partililer, muhtarlık binasında vatandaşlarla sohbet etti. Demirbağ ve beraberindeki Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Hasan Karaca ve Ercan Çorbacı köylülerin sorunlarını dinledi. Ziyaretlere köyelerin Büyükşehir Yasası ile bağlandığı Kapaklı Belde Başkanı Ali Osman Orhan'da yönetimiyle birlikte katılarak köylülerle tanıştı. Köylülerin Ali Osman Orhan'a ilgisi dikkat çekti. Orhan'dan Bahçeağıllılar Kapaklı'ya yol istedi.


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Köylü - 12 yıl önce
ne köyü? köy mü kaldı ortada? köyü mahalle yapıp tüm malları belediyeye aldılar.