Akay ve ekibi HFZ Anadolu Lisesini ziyaret etti

CHP Çerkezköy Belediye Başkan adayı Vahap Akay ve beraberindeki Meclis Üyesi Adayları, seçim ziyaretleri kapsamında HFZ Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Sayar’ı makamında ziyaret ettiler.

Akay ve ekibi HFZ Anadolu Lisesini ziyaret etti
11 Mart 2014 Salı 07:06


OKUL OLARAK HİÇBİR SIKINTIMIZ YOK
CHP Çerkezköy Belediye Başkan adayı Vahap Akay seçim çalışmalarına aralıksız devam ederken, yeni ziyaret durağı ise Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Sayar oldu. Vahap Akay’a ziyarette Meclis Üyesi Adayları Nedim Yılancı, Rağbet Erol, Uğur Erem ve Ensar Sivri’de eşlik etti. Kısa bir sohbetin ardından Vahap Akay okulun durumu hakkında bilgi almak isterken, HFZ Anadolu Lisesi Müdürü Sayar, “Okul olarak biz de sıkıntı yok. Öğretmen sayımız ful ve maddi olarak da fazlasıyla rahatız. Çocuklarımızdan da aidatta almamamıza rağmen gene de işlerimizi hallediyoruz” diye konuştu.
BELLİ BÖLGELERDE ÇOK EKSİKLİK VAR
Okullara sahip çıkılmasının önemli olduğunu ifade eden Vahap Akay, “HFZ Anadolu Lisesi'nin durumu konumu ve belli. Derslik sıkıntısı falan da yok. Ama Çerkezköy’de genel anlamda eksiklik var. Bu eksiklikleri gidermek adına yerel yöneticilerin biraz daha ilgili olması gerekiyor. İnşallah önümüzde ki süreçte Çerkezköy’de de bunu göstermek istiyoruz. Nüfus her geçen gün artıyor. Çerkezköy’ün çok yoğun bir göç yapısı var. Belli bölgelerde özellikle çok eksiklikler var” dedi.
HACI AMCA SAYESİNDE ÇOK RAHAT ETTİK
Rahmetli Hacı Fahri Zümbül sayesinde çok rahat ettiklerini sözlerine ekleyen Okul Müdürü İsmail Sayar, “Hacı amcayı asla unutamayız. Bu binada ikili öğretim yapıyorduk. Yeni yapılan okul binasının arsası için hacı amcaya 700 milyar para teklif edildi. Parayı teklif eden kişiye de bu alanı okula vereceğini söylemişti. Yeni okul binası yapıldıktan sonra da ikili öğretimden kurtulduk. Sıkıntımız ortadan kalmış oldu. Artık okuldan mezun olan çocuklarımız okula sahip çıkmaya başladılar. Mezunlarımızla yılda iki defa toplanıp yemek yiyoruz ve her yemekte dernek kurmak istediklerini ifade ediyorlardı. Bizlerde bu fikir doğrultusunda mezunlarımız bir araya toplamak adına derneğimizi hayata geçiriyoruz. Şu anda tüzük yazılıyor.  İnşallah Mayıs-Haziran gibi derneğimizi kuracağız” açıklamasında bulundu.
BİZE GÖRE ÇOK SORU İŞARETLERİ VAR
CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, Ambardere’de yapılması planlanan Kampüs Alanı ile ilgili de konuşarak, “Kampüs çalışması var ama Çerkezköy bu duruma ne kadar hazır bize göre çok soru işaretleri var. Mevcut yapının biraz daha yükselmesi lazım. Çerkezköy gibi bir yerde ben kendi adıma konuşuyorum. İnsanlar bugün kendi mahallelerinde ve bölgelerinde okullara gidip gelme adına ulaşım problemi olacak. Bu noktada bu sıkıntının da çözülmesi gerekiyor. Bu dertleri yaşayan Çerkezköy’de çoğunluğu asgari ücretle çalışan bir alan. Buradaki sorunu da görmemiz lazım ve alt yapı çalışmasını yapmak lazım. Oraya gidiş gelişte servis sıkıntısı olacak. Çocuğu olan bir ailede servis parasını bu hesabın içine kattığınız zaman aile adına büyük bir problem olacak. bunların düşünülerek ona göre hareket edilmesi gerekiyor” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.