AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE 1 MİLYON TL’LİK YARDIM

Çerkezköy’de faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine Çerkezköy Belediyesi tarafından son iki ay içerisinde 1 milyon TL’lik nakdi yardım yapıldı.

AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE 1 MİLYON TL’LİK YARDIM
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
07 Mart 2024 Perşembe 12:03

Çerkezköy’de faaliyet gösteren amatör spor kulüpleri ile birlikte 29 Ekim Kompleksi’nde bir toplantı gerçekleştiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Görev yaptığımız 10 yıl boyunca Çerkezköy genelinde amatör spor kulüplerine, bireysel dallardaki kulüplerimize ve ferdi olarak yarışan sporcularımıza elimizden gelen katkıyı ve desteği sağladık. Gerek nakdi yardım, gerek aynı yardım, gerekse de harcırah desteğinde bulunarak sporcularımızın yanında olma gayreti içerisinde olduk. Ayrıca amatör spor kulüplerimize saha ve salon tahsisi de yaparak müsabakalarını tesislerimizde oynamalarına imkan sunuyoruz” dedikten sonra son 2 ay içerisinde kentimiz genelindeki amatör spor kulüplerine toplam 1 milyon TL’lik nakdi yardımda bulunduklarını kaydetti.

26 BRANŞTA 20 BİN 600 KURSİYERE EĞİTİM VERİLDİ

Çerkezköy Belediyesi olarak açtıkları Yaz Spor Okulu ve Kış Spor Okullarında bugüne kadar toplam 20 bin 600 kursiyere 26 farklı branşta ücretsiz eğitim verildiğini ifade eden  Akay, “Son 10 yılda olduğu gibi önümüzdeki 5 yılda da Çerkezköy’de sporun ve sporcunun yanında olacağız. Gerek yaz spor okullarımız, gerek kış spor okullarımız ile çocuklarımızın, gençlerimizin yanında olacağız. Yine amatör spor kulüplerimizin, bireysel spor kulüplerimiz ile ferdi sporcularımızın en büyük destekçisi olacağız” dedi.

FUTBOL TOPU HEDİYE EDİLDİ

Bu hafta başlayacak Tekirdağ 2. Amatör Ligi’nde mücadele edecek Çerkezköy Spor Kulübü, Fevzipaşa Spor Kulübü, Çerkezköy 1923 Gençlik Spor Kulübü, Çataklı Spor Kulübü ev Samsunlular Yaşar Doğu Spor Kulübü takımlarına futbol topu hediye eden Başkan Akay, “Her takımımıza 1 adet FİFA standartlarında futbol topu ile 15’er adet antrenman topu hediye ediyoruz. İnşallah 2. Amatör Ligi’nde mücadele edecek takımlarımız alacakları başarılı sonuçlar ile bizleri sevindirerek, bir üst lige çıkarlar. Tüm takımlarımıza müsabakalarında başarılar diliyorum. Yolları açık olsun, vurdukları gol olsun” diye konuştu.

SPOR BİRLEŞTİRİCİ GÜÇ

Sporun barış ve kardeşlik olduğunu, sporun bu topraklarda birleştirici bir güç olduğunu vurgulayan Akay, “Çerkezköy Belediyesi olarak tabi ki spora alan açmak, yeni yatırımlar yapmak durumundayız. 10 yıl evvel şuan içerisinde olduğumuz binanın içine ilk girdiğimi hatırlıyorum. Burası terk edilmiş bir alandı. Terk edilmiş, bir bataklığı andıran binanın içerisinde bugün yüzlerce sporcu kardeşimle, bu güzel alanda buluşuyor olmanın mutluluğu ve gururu ile bu sahnedeyim” dedi.

29 EKİM SPOR KOMPLEKSİ BÜYÜYECEK

Geçmişten bugüne yeni spor alanları açmak, park ve yeşil alanda çocuklarımızı ve gençlerimizi sporla buluşturmak için bir çok yatırımın yapıldığını belirten Akay “Parklarımızda, yeşil alanlarımızda sporla buluşan çocuklarımızın birlikteliği önemli. Tabi ki bu yapılanlar yeterli mi? Yetmez. Çocuklarımız her geçen gün yeni spor alanları ile buluşmak istiyor. Önümüzdeki dönemde 29 Ekim Spor Kompleksi daha da genişleyip, büyüyecek” açıklamasını yaptı.

BAĞLIK MAHALLEMİZE SEMT SAHASI YAPILACAK

Kızılpınar’a 100. Yıl Stadı’nı açtıklarını, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Yarı Olimpik Yüzme Havuzunu Çerkezköy’e kazandırdıklarını belirten Başkan Akay, “Önümüzdeki dönem bireysel branşlarda müsabaka eden tüm çocuklarımıza, gençlerimize yeni yatırım hedeflerimiz var. Bir yeni Masa Tenisi alanımız olacak. Yeni bir güreş antrenman sahamız olacak. Tekvando, karate gibi sporcularımızın eğitimlerini sürdüreceği alan yapacağız. Kapası Spor Salonumuzu büyüteceğiz. Bağlık Mahallemizin diğer yakasına yeni bir futbol sahası yapacağız. Çerkezköy’ü yeni yatırımlar ve spor alanları ile buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

GELECEKLERİNE KATKI SUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Hedeflerinin tüm branşlarda Çerkezköy’den milli takımlara sporcu göndermek, Çerkezköy’ün adını duyurmak olduğunu ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bu güzel buluşma için herkese teşekkür ediyorum. Bugünlere kadar sporcularımız ve takımlarımız için emek veren herkese teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Büyüyen Çerkezköy’de, gelişen Çerkezköy’de yepyeni alanlarda genç kardeşlerimizle buluşacağız. Çocuklarımızın, gençlerimizin geleceğine katkı sunmaya devam edeceğiz” diyerek açıklamalarını tamamladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.