Ameliyat için Kuzey Irak’tan geldiler
Sanayi kuruluşlarıyla adını her yerde duyuran Çerkezköy, sağlık sektöründe de adından söz ettirmeye başladı. Kuzey Irak’ta ikamet 12 yaşındaki Nebe Asi, kemik tümörü teşhisiyle geldiği İrmet Hospital’ta, başarılı bir ameliyat oldu
Çerkezköy, sanayisinin yanında sağlık Turizmi’nin de gözdeleri arasına girmeye başladı. Önceden basit ameliyatlar için bile, hastaların Çorlu veya Tekirdağ’a sevk edildiği Çerkezköy’e artık, sınır ötesinden hastalar naklediliyor. Bunun son örneği de Kuzey Irak’tan Çerkezköy’e gelerek ameliyat olan 12 yaşındaki Nebe Asi oldu. Diz kapağında bulunan kemik tümörü nedeniyle İrmet Hospital’e getirilen Nebe Asi’nin dizindeki kemik tümörü, başarılı bir ameliyatla alındı.
AMELİYAT BAŞARILI GEÇTİ
İrmet Hospital Hastanesi Ortopedi Doktoru Op.Dr. Ahmet Şadi Kılınç, ameliyat sonrası yaptığı açıklamada, “Nebe’nin sağlık durumu çok iyi. Hastamızla son derece başarılı bir ameliyat geçirdik, yaklaşık 1 saat süren ameliyatta Nebe’nin sol bacağının diz çevresinde bulunan kemik tümörünü cerrahi müdahale ile tamamiyle aldık” diye konuştu.
SAĞLIK TURİZMİNİN NE KADAR FAYDALI OLDUĞUNU GÖRDÜK
Kuzey Irak’tan İrmet’e gelen Nebe Asim’in ailesi de hastane çalışanlarına ve doktorlarına teşekkür ederek, kendilerine gösterilen ilgi ve alakadan dolayı memnun olduklarını dile getirdi. İrmet Hospital Hastanesi Başhekimi Ahmet Türker, ise yaptığı açıklamada, “Kuzey Irak’tan gelen hastamız sağlık turizmi aracılığı ile geldi. Eskiden Tekirdağ’a gelen hastalar ilk olarak Çorlu’ya giderlerdi fakat şimdi Çerkezköy’e de gelinmeye başladı. Bu noktada bizler sağlık turizminin ne kadar faydalı olduğunu görüyoruz. Minik hastamızda Nebe’de bizlere bu hizmet ile ulaştı” dedi.
TABURCU OLDUKTAN SONRA İSTANBUL’DA DOLAŞACAKLAR
Kuzey Irak’lı hastanın Çerkezköy’e gelmesinde pay sahibi olan Medco Sağlık Turizmi firma yöneticisi Serenay Evliyagil Baydede’de küçük Nebe’nin Çerkezköy’e olan yolculuğu hakkında da bilgi vererek, “Sağlık Turizminin kalbi İstanbul’da atıyor. İstanbul’da bizlere bir çok talepte bulunuyor ve hastalar Türk hastanelerinin rahatlığı ile hekimlerimizin ilgisini seviyorlar. Kuzey Irak’tan gelen bu hasta ailesi de kemik tümörü ile bize başvurdu. Bizde Çerkezköy’de bulunan İrmetHospital’e hastalarımızı yönlendirdik. Son derecede başarılı bir operasyon geçirdiler. Taburcu olduktan sonra iki gün daha İstanbul’da kalıp gezi yapacaklar” diye konuştu.
Haber: Emrah ÇOĞALAN
