Aramızdan ayrılışının 83’üncü yıldönümünde Çerkezköy’de törenlerle anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ebedi Başkomutanımız Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83’üncü yıldönümü dolayısıyla Çerkezköy Kaymakamlığı önünde çelenk töreni ile ve 2 dakikalık saygı duruşu ile başlayan anma programı, Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Anma Programı ile sona erdi.

Aramızdan ayrılışının 83’üncü yıldönümünde Çerkezköy’de  törenlerle anıldı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
10 Kasım 2021 Çarşamba 13:08

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ebedi Başkomutanımız Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83’üncü yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen anma programı Çerkezköy Kaymakamlığı önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması, 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.


ANMA PROGRAMI ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ’NDE DEVAM ETTİ
   Çerkezköy Kaymakamlığı önündeki çelenk töreninin ardından 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı Atatürk Kültür Merkezi’nde devam etti. Anma programına Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Osman Akyıldız, Belediye Başkanımız Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Burak Yılmaz, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, STK temsilcileri, askeri erkan, muhtarlar ve öğrenciler katıldı.


   ATAMIZI ANDIK
Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’ndeki anma programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Ardından 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda görevli Piyade Üst Teğmen Kadir Kaya tarafından günün anlam ve önemini belirten bin konuşma yapıldı. 10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası etkinlikleri çerçevesinde Resim, Şiir ve Kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Osman Akyıldız, Belediye Başkanımız Vahap Akay tarafından verildi. Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı ‘Benim Adım Mustafa’ adlı orotoryo sahnelendi. 


OROTORYO SAHNELENDİ
   Orotoryo’nun sahnelenmesinin ardından Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru sahneye çıkarak 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısı ile düzenlenen programda emeği geçen herkese teşekkür etti ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 83. Yıldönümünde minnet, şükran ve saygıyla andığını ifade etti. Kaymakam Murat Duru’nın konuşmasının ardından Atatürk’ü Anma Programı sona erdi.


ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ DİNÇER ERSOY ANILDI
   10 Kasım Anma Programının ardından 10 Kasım 2012 yılında helikopter kazası sonucu şehit olan Şehit Piyade Uzman Çavuş Dinçer Ersoy, Çerkezköy Şehitliği’nde düzenlenen anma programı ile anıldı. Şehit Uzman Çavuş Dinçer Ersoy için düzenlenen törene Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Osman Akyıldız, Belediye Başkanımız Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Burak Yılmaz, şehidimizin ailesi ile beraber siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, STK temsilcileri, askeri erkan ve öğrenciler katılırken, şehidimizin öz geçmişi okundu. Öğrencilerin şiirlerini okumasının ardından edilen dua ve şehitlerimizin kabrine karanfil bırakılması ile anma töreni sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.