Artık yok

Çerkezköy’ün ve bölgenin en değerli okullarından olan, yüzlerce üst düzey öğrenci yetiştiren Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi artık yok.

Artık yok
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
15 Eylül 2021 Çarşamba 19:11

Yapılan düzenleme ile Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi resmen kapatılarak faliyet gösterdiği binaların birinde Hacı Fahri Zümbül Anadolu İmam Hatip Lisesi, diğer binada ise Hacı Fahri Zümbül Cumhuriyet Ortaokulu açıldı.
Cumhuriyet İlkokulu, okul binasında başlayan deprem güçlendirme çalışmaları nedeniyle 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılına kendi binasında  başlayamadığı için de geçici olarak Hacı Fahri Zümbül Ortaokulu’nda faliyetine devam ediyor.
Mühendis, mimar, avukat, doktor gibi bir çok alanda öğrencinin meslek sahibi olmasında büyük katkısı olan Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi ismi edinilen bilgiye göre, Ambardere mevkindeki okul alanında yaşatılmak istendi fakat Hacı Fahri Zümbül’ün mirascıları tarafından bu istek kabul görmedi. Aynı yerde Hacı Fahri Zümbül’ün isminin devam etmesi istendi. Böylelikle Hacı Fahri Zümbül’ün ismi 2 farklı okula verildi.
Yine merhumun ismini taşıyan Hacı Fahri Zümbül Anaokulu’da, Hacı Fahri Zümbül İmam Hatip Ortaokulu olarak faliyet gösteriyor.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.