AŞIKLARIN DEYİŞLERİ MEST ETTİ

Aşık Erol Şahiner ile Mustafa Kurbanoğlu Erzurumlular Derneği'nde demli çay servisi eşliğinde yapılan programda 'Aşıklık geleneği'ni bir kez de Çerkezköy'de yaşattı

AŞIKLARIN DEYİŞLERİ MEST ETTİ
23 Ocak 2013 Çarşamba 08:22

Çerkezköy Erzurumlular Derneği ile Ardahanlılar Derneği'nde aşıklar sazlarının teline, gönüllere işleyen duygulu sözlerle bir kez daha vurdu.  Kültürümüzde önemli bir yeri olan 'Aşıklık geleneği'ni yaşatan Erzurumlu aşık Erol Şahiner ile Karslı aşık Mustafa Kurbanoğlu'nu dinlemeye çok sayıda dernek üyesi geldi.
İlk olarak Erzurumlular Derneği'ne misafir olan aşık Erol Şahiner ile Mustafa Kurbanoğlu hem duygulu, hem de neşeli dakikalar yaşattı. Kahramanlık şiirleri, bayrak ve vatan temalı deyişler, fıkra ve hikayelerle renkli bir programla dinleyicilerin gönüllerini alan aşıklar, sazlarının teline gönüllere işleyen duygulu sözlerle vurdu. Demli çay sevrisinin de yapıldığı programın en renkli yanı ise atışmalar oldu.
Aşıklık Geleneği'nde önemli bir yer tutan 'Atışma' anlarında oldukça neşeli sözler söyleyen aşık Şahiner ve Kurbanoğlu, dinleyenleri mestetti. Erzurumlular Derneği'ndeki aşıkların sazlı sözlü programında Erzurumlu olan Tekirdağ İl Genel Meclis Üyesi Hasan Karaca ile Ak Parti Çerkezköy İlçe Yönetimi'nden Erzurumlu Vahdet Akın da katıldı. 
Aşık Kurbanoğlu ve Şahiner hafta sonunu geçirdikleri Çerkezköy'de Erzurumlular Derneği'nin ardından da Ardahanlılar Derneği'nde düzenlenen programda sazlarının teline bir kez daha vurdu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.