Astsubay Lojmanlarının devri için Başkan yetkiyi aldı

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Aralık ayı Meclis toplantısı Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığı’nda yapılırken, Meclis toplantısında Astsubay Lojmanlarının bulunduğu 205 ada 1 parselin Rekreasyon Alanı’na dahil edilmesi için milli Savunma Bakanlığı ile protokol yapılabilmesi için Belediye Başkanı Vahap Akay’a yetki verildi

Astsubay Lojmanlarının devri için Başkan yetkiyi aldı
03 Aralık 2014 Çarşamba 08:10

Belediye Meclisi’nin Aralık ayı Meclis toplantısının ilk oturumuna mazeret bildiren Ensar Sivri ile Rağbet Erol katılmazken, Meclis toplantısını gündemin ikinci maddesinde yer alan Belediye’de dolu bulunan 7 adet kadroda unvan ve derece değişikliği yapılmasının görüşülmesi ve kabul edilmesi ile başladı.

Ardından gündemin üçüncü maddesinde yer alan Belediye’de münhal bulunan 1 adet kadroda unvan ve derece değişikliği yapılmasının oy birliği ile kabul edilmesinin ardından gündemin dördüncü maddesinde yer alan Belediye’de bir adet İnşaat Mühendisi ve 1 adet Çevre Mühendisi’nin tam zamanlı ve sözleşmeli çalıştırılması ve çalıştırılacak personele Bakanlığın belirlediği ücretin tavan ve tabanının ortasının verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin beşinci maddesinde yer alan 2014 Mali Yılı münakale işlemleri ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün yazısı okunduktan sonra 2014 Mali Yılı bütçesindeki bazı kalemlerde toplam 12 milyon 838 bin TL’lik eksiltme ve arttırma yapılması oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

HİSSE SATIŞLARI KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

Bütçe kalemleri arasında eksiltme ve arttırma yapılmasının ardından gündemin altıncı maddesinde yer alan Belediye hisselerinin satılması konusu görüşülerek, hisse satışları İmar Komisyonu’na havale edildi. Daha sonra Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 502 ada 8 parsele ilişkin plan tadilatı talebi görüşülerek oy birliği ile İmar Komisyonuna havale edildi.

YÖNETMELİK KABUL EDİLDİ

Gündemin sekizinci maddesinde yer alan Çerkezköy Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün Görev ve Çalışma Yönetmeliği görüşülerek Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile kabul edilirken, gündemin en önemli maddesi olan Fen İşleri Müdürlüğü’nün Rekreasyon Alanı ile ilgili yazısının görüşülmesine geçildi.

DEVRİNİ TALEP ETTİK

Bu gündem maddesi ile ilgili Belediye Meclisi’ne bilgi veren Belediye Başkanı Vahap Akay, Gazi Osman Paşa Mahallesi 205 ada 1 parselde bulunan 7 bin 861 metrekarelik alanda Astsubay Lojmanlarının bulunduğunu ve bu alanı yapacakları Rekreasyon Alanı çalışmasının içine katmak istediklerini belirterek, “Lojmanların devri ile ilgili Tugay Komutanımız ile görüştüm ve daha sonra Milli Savunma Bakanlığı’na resmi yazı ile müracaat ederek burasının bize devir edilmesini istedik. Milli Savunma Bakanlığı konuya sıcak bakıyor. Bakanlık ile görüşmek ve burasının devri ile ilgili protokol yapmak için Belediye Başkanına yetki istiyoruz” dedi.

REKREASYON ALANINA DAHİL EDİLECEK

Astsubay Lojmanlarının 6 blok ve 48 daireden oluştuğunu ve burasını uzlaşılırsa Rekreasyon Alanına dahi edeceklerini ifade eden Başkan Akay, Milli Savunma Bakanlığı ile bunun müzakeresini yapacaklarını ve karşılığında neler isteyeceklerini öğrenip, protokole bağlayacaklarını ifade etti.

AKP DE OLUMLU BAKIYOR

Bunun üzerine AKP Grup Sözcüsü Remzi Garip, bu konuya olumlu baktıklarını, hatta Pınarça Deresi ve Çorlu Deresi’nin de ıslah edilerek, kenarlarının rekreasyona dahi edilmesinin iyi olacağını ifade etti. Bunun üzerine Belediye Başkanı Akay, Pınarça Deresi’ndeki çalışmaların sürdüğünü, Çorlu Deresi ile ilgili TESKİ’nin kamulaştırma çalışması yaptıktan sonra DSİ, Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyeis’nin çalışma yapacağını ve rekreasyon alanı çalışmasının da başlayacağını ifade ederek, bunların bir halka gibi birleşeceğini ifade etti.

BAŞKANA YETKİ OY BİRLİĞİ İLE VERİLDİ

Görüşlerin açıklanmasının ardından söz konusu devir ile ilgili Belediye Başkanına yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildikten sonra gündeme sonradan ilave edilen Çerkezköy Belediyesi Sosyal İşler ve Yardım Esasları Yönetmeliği de görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından söz alan Meclis Üyesi Ali Dönmez, Kızılpınar’a yapılması gündemde olan Jandarma Karakolu Binası’nın durumunu sordu.

MECLİS CUMA GÜNÜ YENİDEN TOPLANACAK

Bunun üzerine Belediye Başkanı Akay, yerin kazıklarının çakıldığını ve Kaymakam Beyin yerde inceleme yapmasını beklediklerini ifade ederek, Kaymakam Metin Kubilay’ın yapacağı incelemenin ardından yerin tahsisinin yapılacağını ifade etti ve Meclis toplantısı sona erdi. Çerkezköy Belediye Meclisi Aralık ayı ikinci toplantısını Cuma günü saat 14.00’da yapacak. Meclisin ikinci oturumunda komisyonlara gönderilen konular görüşülerek karara bağlanacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.