Atatürk Mahallesi'ne beton yol

Kapaklı Belediyesi alt yapısı tamamlanan cadde ve sokaklarda beton yol çalışmalarını Atatürk Mahallesi'ne bağlı cadde ve sokaklarda sürdürüyor

Atatürk Mahallesi'ne beton yol
19 Mayıs 2012 Cumartesi 06:58

Kapaklı’da beton yol çalışmaları bu kez Atatürk Mahallesi’nde devam ediyor.
Beton yol çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü ifade eden Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürü Abdullah Çakmak, yeni beton yol yapım çalışmasının Atatürk Mahallesi Namık Kemal Caddesi'nde tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, "Tuna Caddesi'ne bağlı sokaklar da beton yol yapımı devam ediyor. Kenan Evren, Kurtuluş, Namık Kemal ve Ergene Caddesi ile Başak, İpek, İmran, Kadife, Kale, Kamelya, Kervan, Köprü, Küme, Kerem, Koru, Kumrular, Kömürcü, Kılavuz ve Müjde Sokak'ta beton yol yapımı tamamlandı.
Tuna Caddesi ile Çeken Caddesi'ne bağlı sokaklarda beton yol hazırlık çalışmaları yapılıyor. Atatürk Mahallesinde diğer sokak ve caddelerde beton yol yapım çalışmalarımız tüm hızıyla sürecek" diye konuştu.
YAPIM SÜRECİ NASIL İŞLİYOR
Fen İşleri Ekiplerinin öncelikle greyder ile yapılacak yolu sağlam zemine kadar indirdiğini ifade eden Abdullah Çakmak, "Yollarda çıkan fazla malzeme kamyonla taşınıyor. Yollarımız oluşabilecek çökmelere karşı yolun çürük yerleri sağlam dolgu malzemesi ile doldurularak silindirle sıkıştırılıyor. Yapılacak yolda aplikasyon ve kot ölçüm çalışmasından sonra yolu ikiye bölen demir kalıplar çakılıyor. İki bölüm halinde yola beton dökülüyor.
Yol yapımında betonun içerisine çesan demir konularak beton yolun daha uzun ömürlü olması sağlanıyor. Beton dökümünden sonra helikopter denilen beton düzeltme makinesi ile yol düzlenerek beton yol yapımı tamamlanıyor. Atatürk Mahallesi'nde diğer sokak ve caddelerde beton yol yapım çalışmalarımız tüm hızıyla sürecek" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.