Aziz Milletimiz 15 Temmuz İhanetini Unutmadı, Unutmayacak ve Unutturmayacaktır

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla tüm yurtta olduğu gibi Kapaklı’da da bir dizi etkinlik düzenlendi.

Aziz Milletimiz 15 Temmuz İhanetini Unutmadı, Unutmayacak ve Unutturmayacaktır
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
18 Temmuz 2022 Pazartesi 10:25

Eski belediye meydanında düzenlenen programda bir konuşma yapan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Aziz milletimiz, 15 Temmuz ihanetini unutmadı, unutmayacak ve unutturmayacaktır.” dedi.   

ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA ANILDI

Kapaklı Kaymakamlığı tarafından düzenlenen anma etkinlikleri saat 10.00’da Fatih Mahallesi’nde bulunan şehitlik ziyareti ile başladı. Burada Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edilerek şehitlerimizin kabirlerine karanfil bırakıldı. Ardından cuma namazı öncesinde Mevlana Cami’nde Mevlidi Şerif’i okunarak, Hatm-i Şeriflerin duası yapıldı.

ESKİ BELEDİYE MEYDANINDA ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

Etkinlikler akşam saat 20.00’da eski belediye meydanında düzenlenen anma programı ile sürdü. Anma programına Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ile protokol üyeleri, siyasiler, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

KUR’AN-I KERİM OKUNDU

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan anma programı 15 Temmuz şehitlerimiz ve gazilerimiz için okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

“AZİZ ŞEHİTLERİMİZİ RAHMET VE ŞÜKRANLA ANIYOR, KAHRAMAN GAZİLERİMİZE MİNNETLERİMİ SUNUYORUM”

İlçe Müftüsü Şemsettin Şimşek’in yaptığı duanın ardından Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin bir konuşma yaptı. Alanı dolduran vatandaşları selamlayarak konuşmasına başlayan Başkan Çetin, “Yüreği daima vatan sevgisiyle, milletiyle birlikte çarpan değerli kardeşlerim, 15 Temmuz 2016’da, ülkemize ve milletimize kasteden hain darbe girişimine karşı milletimizin büyük bir destan yazarak kazandığı zaferin 6’ıncı yıl dönümündeyiz. Tarihimizde dönüm noktası oluşturan bu milli duruşun yıl dönümünde şehadetleriyle geleceğimizi aydınlık kılan aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, kahraman gazilerimize minnetlerimi sunuyorum.”  dedi.

“BÜYÜK BİR MİLLETİN MENSUBU OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM”

Başkan Çetin konuşmasına, “Aziz milletimiz, tarihi boyunca vatanına ve mukaddes değerlerine kast eden düşmanlarla cansiperane bir anlayışla mücadele etmiştir. Bağımsızlığını ve hürriyetini esaret altına almak isteyen sömürgeci güçler ve onların işbirlikçilerinin kurduğu şer ittifakının her türlü oyununa karşı verdiği varoluş mücadelesinde iman ve cesareti sayesinde her daim alnının yüz akıyla çıkmış büyük bir milletin mensubu olmaktan gurur duyuyorum.” diye devam etti.

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü:

“Türkiye Cumhuriyetinin müreffeh bir seviyeye yükselmesini, kendi bölgesinde büyük bir güç haline gelmesini, uluslararası platformda hak ve adaletin gür sesi olmasını hazmedemeyen şer odakları 15 Temmuz gecesi bir kez daha ortaya çıkmış, FETÖ terör örgütünün, aklını ve ruhunu kendilerine teslim etmiş tetikçileri vasıtasıyla milletimizi içten hançerleyerek ülkemizi emellerine boyun eğdirmek istemişlerdir. 15 Temmuz 2016 gecesi hain darbe girişimiyle karşı karşıya kalan ülkemiz, milleti ve devletiyle omuz omuza verdiği mücadeleyle tüm dünyaya örnek teşkil etmiştir. Bu hain girişimi, Cumhurbaşkanımız, dünya liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokağa dökülen Türk milleti, demokrasiyi ve seçilmiş iradeyi korumak için inancı, azmi, mücadeleci beden gücü ve elindeki Türk bayrağı ile durdurmuştur. Cesaret ve kararlılıkla elde edilen bu milli duruş, dünyada örneği olmayan bir ruh halini ve demokrasi bilincini ortaya koymuştur.

15 Temmuz; hür iradesini asla başkalarına teslim etmeyen, canını ve kanını mukaddes bildiği değerlere adamış, vatanını ve milletini canından aziz bilen, ölümü gözünde öldürmüş, kahraman bir milletin tarihin altın sayfalarına yazdığı bir destanın adıdır. Bu destan nesilden nesle aktarılarak milletimizin hafızasında yaşamaya devam edecektir. Demokrasi ve milli irade uğrunda canından vazgeçerek en şerefli makama ulaşmış olan aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz, milletimizin her bir ferdinin kalbinde ilelebet yaşayacaktır.

“TÜRKİYE GEÇİLMEZ İRADESİ DAİMA KAZANACAKTIR”

Darbe girişiminin ardından devletimiz birçok ülkeden, Avrupa Birliği ülkeleri ve ABD dahil içlerinde Fethullah Gülen’in de bulunduğu toplam 1234 kez FETÖ üyelerinin iadesini talep etmiş, ancak bu güne kadar bunların hiçbirine olumlu yanıt verilmemiş ve iadeleri yapılmamıştır. Bu durum dahi,  nasıl bir organize güç ile mücadele edildiğinin en açık göstergesidir. Ülkemiz, sahip olduğu siyasi istikrarıyla, güçlü demokrasisiyle, askeri ve diplomatik gücüyle, genç potansiyeliyle, ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığı insani yardımlarıyla, yeraltı kaynaklarına ulaşma gayretleriyle, teknolojik ve milli savunma sanayi atılımlarıyla, sınır ötesi operasyonlarıyla,  İHA, SİHA, yerli otomobil gibi öncü projeleriyle tüm dünyaya örnek olmaya devam etmektedir. Millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz müddetçe, karşımızda bulunan şer güçler hangi üstün imkâna sahip olurlarsa olsunlar “Türkiye Geçilmez” iradesi daima kazanacaktır.

“AZİZ MİLLETİMİZ, 15 TEMMUZ İHANETİNİ UNUTMADI, UNUTMAYACAK VE UNUTTURMAYACAKTIR”

Tüm bu gelişmeler göstermektedir ki, aziz milletimizin milli değerleriyle yetiştirdiği yeni neslin de, vatanımıza, bayrağımıza, devletimize, milletimize, bağımsızlığımıza kumpas kuran şer odaklarıyla mücadele edeceğinden hiç şüphemiz yoktur. Aziz milletimiz, 15 Temmuz ihanetini unutmadı, unutmayacak ve unutturmayacaktır.     

"SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN LİDERLİĞİNDE MİLLETİMİZİN ONURLU DURUŞU İLE BİRLİKTE BASTIRILMIŞTIR”

Başkan Çetin’in konuşmasının ardından Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır bir konuşma gerçekleştirdi.  Kaymakam Bayram Sağır,  “15 Temmuz gecesi bu milletin en zeki evlatlarını devşirip onları devletine ve milletine karşı yetiştiren onların beyinlerini yıkayan ve vakti zamanı geldiğinde devletine ve Cumhuriyetine kast edecek hale getiren hain bir örgütün FETÖ’nün kalkışması, sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletimizin onurlu duruşu ile birlikte bastırılmıştır. Milli şairimiz İstiklal Marşı’nda “Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma sakın; Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın. Doğacaktır sana va'dettiği günler Hakk'ın... Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın” demiştir. O gece bu millet hayasızca akına karşı tankın, topun, tüfeğin karşında bedenini siper ederek durmuş, bu ihanete asla geçit vermemiştir” diye konuştu.

“ALLAH BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ DAİM EYLESİN”

Kaymakam Bayram Sağır konuşmasını iki noktaya vurgu yaparak şu cümlelerle sonlandırdı: “Birincisi her ne şart altında olursa olsun demokrasimize, Cumhuriyetimize sahip çıkalım. Eğer ülkemizde demokrasimiz ve Cumhuriyetimiz zarar görürse Allah göstermesin yakın coğrafyada gördüğümüz bu kanlar, gözyaşları bizim ülkemizde hakim olabilir. İkincisi ise evlatlarımıza sahip çıkalım. Evlatlarımızı fetö, pkk, dhkpc gibi ne kadar terör örgütü varsa bunlara kaptırmaktan koruyalım. Biz evlatlarımıza sahip çıktığımız vakit bu terörist örgütler, hainler asla kendilerine zemin bulamayacaklardır. Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin.”

Kaymakam Sağır’ın konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Millete Sesleniş” konuşması aktarıldı. Günün anlam ve önemini belirten video gösterimleriyle devam eden programda Selahattin Karadağ “Otuz Kuş” şiirini okudu. Kemençe sanatçısı Hasan Hasanoğlu ise kendi yazdığı şarkıyı seslendirdi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı gece 00.13’te tüm camilerimizden sela okunması ile sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.