Bahçeağıl çiftçileri bilgilendirildi

Çerkezköy Tarım İlçe Müdürlüğü yetkilileri tarafından çiftçilere yönelik olarak yapılan güz dönemi bilgilendirme toplantısı Bahçeağıl'da devam etti.

Bahçeağıl çiftçileri bilgilendirildi
23 Aralık 2008 Salı 00:00

KATILIM FAZLA OLDU

Daha önce defalarca çiftçiler ile bilgilendirme toplantısı yapan Çerkezköy Tarım İlçe Müdürlüğü yetkilileri Bahçeağıl çiftçilerine Hayvancılıkta ahır ve süt hijyen'inin önemi, hayvanların bakım ve beslenmesinin önemi, hayvancılıkta yem bitkierinin üretimi ve önemi hakkında bilgiler verdi. Köy kahvesinde gerçekleştirilen toplantıya Bahçeağıl çiftçisi yoğun ilgi gösterirken toplantı yaklaşık olarak 1 saat sürdü.

Bilgilendirme toplantısında konuşan Çerkezköy Tarım İlçe Müdürlüğü Teknikerlerinden Hüdayim Yılmaz hayvancılıkta ahır ve süt hijyeni, hayvanların bakım ve beslenmesinin önemi ve hayvancılıkta yem bitkilerinin üretimi ve önemi hakkında bilgiler verdi.

ÇİFÇİLER HAYVANCILIK KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ

Çifçilere ahır bakımı hakkında bilgiler veren Tekniker Hüdayim Yılmaz ''Hayvancılıkta ahır bakımı çok önemlidir. Hayvanların kaldığı yerler mutlaka temiz tutulmalıdır. Hayvan bakımınında temizlik çok önemlidir hayvanların ve ahırın temizliği düzenli olarak mutlaka yapılmalıdır'' dedi.

HAYVANLARDAN DAHA İYİ VERİM ALMANIN YOLLARI ANLATILDI

Hayvanlardan daha iyi verim almak için yem hayvancılığının kullanımının yaygınlaştırılmasıyla birlikte veriminde artacağından bahsedildi. Ayrıca süt verimi ve sütün daha hijyenik şekilde muhafaza edilmesi için sütlerin en düşük ısı derecesinde muhafaza edilmesi gerektiği söylendi. Toplantıda sağım teknikleri ve makinayla sağım teknikleri ince ayrıntılarıyla anlatıldı. Süt sağma makinelerinin kullanılmasının ardından mutlaka düzenli olarak makinanın temizlenmesi gerektiğini belirten Yılmaz temizliğin önemini bir kez daha vurguladı.

YEM BİTKİSİNİN ÖNEMİ ANLATILDI

Hayvancılığın daha ekonomik ve kaliteli şartlar altında yetiştirilmesi için yem bitkilerinin daha çok ekiminin yapılması gerektiğini belirten Yılmaz, yem bitkilerinin yetiştirme teknikleri hakkında bilgiler de verdi. Bölgemize uygun olarak macar fii, yonca ve slajlık mısır ekiminin yaygınlaştırılması gerektiğini söyleyen Yılmaz bu konu hakkında da geniş bilgiler verdi.

Yapılan bilgilendirme toplantısında İsmail Parmaksız'ın hazırladığı slayt gösterisini de dikkatle izleyen Bağçeağıllı çiftciler yapılan bilgilendirme toplantısının çok yararlı olduğunu, devamını beklediklerini dile getirdiler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.