Balık Pazarında belirsizlik sürüyor

Çerkezköy Halk Pazarı Girişi"nde yapımına devam edilen Balık Pazarının ne zaman açılacağı belirsizliğini koruyor. Belediye yetkililerinin Ekim ayının sonunda biteceğini söylediği Balık Pazarı'nda inşaat çalışmaları halen sürerken, çarşının tam olarak bitmemesinden dolayı da dükkânların ihalesinin yapılmadığı belirtiliyor.

Balık Pazarında belirsizlik sürüyor
21 Aralık 2010 Salı 00:00

Çerkezköy Balık Pazarı'nın ne zaman açılacağı sorusu yanıtını bulabilmiş değil. Bu durumdan ve Balık Çarşısı'nın Halk Pazarının giriş kısmına yapılmasından şikâyetçi olan Balıkçı esnafı, Belediye'nin kendilerine danışmadan ve fikirlerini almadan Balık Pazarı'nı yaptığını söylediler.

BİZİM ÖNERİLERİMİZ ALINMADI
    "Yapılan Pazar içindeki dükkânlarda biz satış yapacağız ama bizim önerilerimiz dinlemedi" diyen esnaf, "Balık Pazarı açıldıktan sonra ortaya yeni eksikliklerde çıkacak ve bu durum bizim için yeni gideler anlamına gelecek. Ayrıca, saat 17.00’den sonra oraya kimse gelmez. Bu durumda bizim kazancımızı büyük orada düşürecek. Burada birkaç vatandaş şikâyetçi diye ve 'Meydana yakın yerlerde balık çarşısı olmaz' diyerek bizleri yerimizden ediyorlar. İstanbul’da birçok büyük il ve ilçede balık pazarları şehrin içinde bulunuyor. Buna en güzel örnek Beşiktaş ve Kadıköy Balık Çarşısı'dır. İnsanlar burada bulunan bankalardan ve postaneden para çekiyorlar, buradan geçtiklerinde de alış veriş yapıyorlar. Bizler burada belli bir balık tüketicisi yaratmak için 2-3 sene uğraştık.
 
İŞLERİMİZ GERİYE GİDECEKTİR
    Bizlerin pazarın oraya gitmemiz, işlerimizin 3 sene geriye gitmesine nende olacaktır. Sonuçta bizim elimizden bu saatten sonra bir şey gelmez mecburen oraya gececeğiz" şeklinde konuştu. Balık almaya gelen bir vatandaşta Balık Çarşısı'nın pazarın bulunduğu yere yapılmasını doğru bulmadığını, kendisi gibi birçok vatandaşın pazara gitmeden balık alışverişini buradan yaptığını söyledi. Konuya ilişkin bilgi aldığımız Belediye yetkilileri Balık Pazarı'nda çalışmalarının halen devam ettiğini ve çalışmalar tamamlanmadan dükkânların ihalesinin yapılmayacağını söylediler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.