Batı Trakya Türkleri sahipsiz değildir

Batı Trakya Türkleri Milli Kurtuluş Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, “Batı Trakya Türklerinin, kimliğinden, kültürel değerlerinden en ufak bir taviz vermeden, Anayasal haklarını elde etmek başlattığı bu mücadele, bir dönüm noktası oldu” derken, Batı Trakya Türklerinin sahipsiz olmadığına dikkat çekerek, Türkiye’nin sorunların çözümü için her zaman hazır olduğunu söyledi

Batı Trakya Türkleri sahipsiz değildir
04 Şubat 2013 Pazartesi 08:43

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili ve PM Üyesi Dr. Candan Yüceer, Batı Trakya Türkleri Milli Kurtuluş Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
BU MÜCADELE DÖNÜM NOKTASI OLDU
Mesajının başında, 25 yıl önce, Yunanistan’da birçok haksız uygulamaya ve baskıya maruz kalan Batı Trakya Türklerinin, tek ses ve tek yürekle, kimliğini, kültürel değerlerini yok saymaya çalışan anlayışa karşı, onurlu bir direniş başlattığını hatırlatan Yüceer, “Batı Trakya Türklerinin, kimliğinden, kültürel değerlerinden en ufak bir taviz vermeden, Anayasal haklarını elde etmek başlattığı bu mücadele, bir dönüm noktası oldu. Batı Trakya Türkleri, inanç özgürlüğüne, eğitim özgürlüğüne, temel hak ve özgürlüklerine indirilen bu darbeye ‘Hayır’ dedi” şeklinde konuştu. 
ÖNEMLİ OLAN BİRLİK VE BERABERLİĞİ DAHA DA GÜÇLENDİRMEK
Verdiği bu mücadeleyle kimliğini kazanan Batı Trakya Türklerinin, varlığını bütün dünyaya haykırdığını kaydeden Yüceer, “Şimdi önemli olan bu hak ve özgürlükleri daha da ileri bir noktaya taşımak ve bu yolda birlik ve beraberliği, bu demokratik mücadeleyi daha da güçlendirmektir” dedi.
BATI TRAKYA TÜRKLERİ SAHİPSİZ DEĞİLDİR
Yüceer, günümüzde de çözüm bekleyen sorunların olduğuna da vurgu yaparak, “Son olarak Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) lideri Ahmet Doğan’a silahlı saldırı girişimi tüm Türkleri derinden yaralamış ve üzmüştür. Ancak, unutulmamalıdır ki Batı Trakya Türkleri sahipsiz değildir. Sorunların çözümü için Türkiye her zaman hazırdır. Bir daha acıların yaşanmaması umudu, verilen demokratik mücadelenin daha da güçleneceğine olan inancımızla, 25.yılını kutladığımız Milli Direniş Günü’nün Batı Trakya Türklerinin birlik ve beraberliğine, omuz omuza verdiği demokratik mücadeleye ışık tutmasını, temenni ederim. Yunanistan’da, Avrupa’da ve dünyanın farklı köşelerinde yaşayan tüm Batı Trakya Türklerinin Milli Direniş Günü’nü kutlarım” cümlelerine yer verdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.