Beldelerde hayvancılık yapan abonelere su müjdesi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, hayvancılık ile uğraşan su aboneleri için Belediye Meclisi’nde aldığı karar doğrultusunda su fiyatlarını yüzde 50 oranında ucuzlattı

  Beldelerde hayvancılık yapan abonelere su müjdesi
06 Aralık 2014 Cumartesi 08:07

Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasının ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi sınırları içindeki 23 belde belediyesi kapatılarak mahalleye dönüştürülmüştü. Mahalleye dönüşen beldelerde su fiyatları yasa gereği şehir merkezindeki fiyatlar ile aynı olmak zorunda kalmış ve yasal zorunluluk gereği belden mahalleye dönüşen 23 yerleşim yerinde su fiyatları atık su dahil 1-20 m3’ü 3,00 TL, 21-40 m3’ü 3,90 TL ve 41 m3 ve üzeri ise 4,80 TL olmuştu.

HAYVANCILIK İLE UĞRAŞANLAR MAĞDUR OLUYORDU

Kapanan beldelerde ekonomik hayat tarım ve hayvancılık üzerine olduğu için hayvancılık ile uğraşan ailelerin su tüketimi normal aile tüketiminin çok üzerinde çıkmakta idi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, bu sorunu çözmek için önce TBMM Torba Yasa ile birlikte kapanan belde belediyelerinin su bedelinin tekrar düzenlenmesi için teklif önerisinde bulunmuş fakat TBMM’de ilgili yasa kabul edilmemişti.

GENEL KURULDA GÖRÜŞÜLDÜ

Bunun üzerine Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (TESKİ) 26-27 Kasım Olağan Genel Kurulunda konu gündeme almış ve alınan karar doğrultusunda kapanan beldelerde hayvancılık yapan abonelerinin su fiyatları düşürüldü.

İŞTE YENİ TARİFE

TESKİ Genel Kurulu’nda alınan karara göre kapanan beldelerde hayvancılık ile uğraşan çiftçiler suyu  1-20 m3’e kadar 1,50 TL, 21-40 m3’e kadar 1,95 TL ve 41 m3 ve üzeri ise 2,40 TL olarak düzenlendi.

%50 UCUZ KULLANACAKLAR

Hayvancılık ile uğraşan aileler için önemli bir karar aldıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Kapanan 23 belde belediyemizde hayvancılık ile uğraşan abonelerimiz, hayvancılık yaptığını belgelendirdiği takdirde suyu yüzde 50 ucuza kullanacaklardır. Tüm hayvancılık yapan vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.