Belediye 'Hababam Sınıfı'na dönmüş durumda

Bozulan asfaltlar ile ilgili kendisinin yaptığı açıklamalara Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü'nün cevap vermesine tepki gösteren MHP İlçe Başkanı Mustafa Ordu, "Görülüyor ki Belediye Hababam Sınıfı'na dönmüş durumda. Başkan ve şu anki AKP Yönetimi kamuoyunu aydınlatacağına, eleştirilere cevap vereceğine eldiven kullanarak bize cevap veriyorlar" diye konuştu

Belediye 'Hababam Sınıfı'na dönmüş durumda
05 Şubat 2013 Salı 08:17

Yaz sonundan itibaren Çerkezköy Belediyesi tarafından yamlaşık 5 milyon TL'lik aşınma asfaltının serildiğini belirten MHP İlçe Başkanı Mustafa Ordu, Asfalt seriminin tamamlanmasının ardından Uğur Mumcu Caddesi, Hikmet Uğraş Caddesi, Butçular Sokak, Köşem civarı, Fevzipaşa Caddesi, Ailağa ve Eren Sokaklar başta olmak üzere birçok noktada serilen asflatlar bozuldu, tahrip oldu" dedi.
SANKİ BİRŞEY OLMAMIŞ GİBİLER
Bununla ilgili kendisinin açıklama yaptıktan sonra ne Belediye Başkanı Ali Ertem'in ne de AKP'li, CHP'i ve DP'li Meclis Üyelerinin bir açıklama yapmadığını belirten MHP İlçe Başkanı Mustafa Ordu, "Belediye Başkanı ve Meclis Üyeleri vicdanen çok rahatlarmış gibi açıklama yapmıyorlar. AKP'li, CHP'li İlçe Başkanları ve İlçe Teşkilatları konuyla ilgili birşey söylemiyorlar. Sanki birşey olmamış, dökülen asfaltlar bozulmamış gibi vicdanen çok rahatlar" diye açıklamada bulunduktan sonra şunları söyledi:
HABABAM SINIFI ELEŞTİRİSİ
"Bizim açıklamalarımıza Belediye'de görevli bir arkadaş cevap veriyor.  Bu arkadaş Yönetimde değil, Meclis Üyesi değil. Bu açıklamalardan da Belediye'nin nasıl yönetildiği açık bir şekilde görülüyor. Belediye Hababam Sınıfı'na dönmüş durumda. Başkan ve şu anki AKP Yönetimi kamuoyunu aydınlatacağına, eleştirilere cevap vereceğine eldiven kullanarak bize cevap veriyorlar. Bu eldivene tavsiyem seçimlere 1 yıl kaldı. Görevinden istifa et, AKP'den listeye yazıl ve Meclise gir. Belki Başkan Yardımcısı bile olursun."
ELDİVEN İLE İŞİMİZ YOK
"Bizim bu eldivenle işimiz yok" diyen MHP İlçe Başkanı Ordu, "Çerkezköy Belediyesi'ni yönetenlere soruyorum. Bu döktüğünüz asfalt temel asfalt mı, aşınma asfaltı mı? Bu asfalt için Belediye bütçesinden ne kadar para harcandı? Bu tahribat ve bozulmalar nedeni ile ne kadar Belediye zarara uğratıldı? Bu Belediye'yi yönetenlerin kışın ortasında asfaltın dökülüp, dökülmeyeceğinden haberi var mı, yok mu? 1 ay önce dökülen asfalt yollara beton ile tamirat yapılıyor mu?" sorularını yönelttikten sonra dökülen asfaltların İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından incelenmesini talep etti.
İTÜ İNCELESİN
"Çerkezköy'de asfaltın tam dökülüp, dökülmediğini İTÜ incelesin ve bir rapor hazırlasın" diyen MHP İlçe Başkanı Ordu, "Oluşturulacak komisyona Meclis Üyeleri ve Belediye'yi yönetenler de katılsın. Dökülen asfaltın tam mı, eksik mi olduğu ortaya çıksın" açıklamasını yaptıktan sonra asfalt döken firma çalışanları ile Belediye Başkanı Ali Ertem'in sazlı sözlü yemekte biraraya geldiğini iddia eden MHP İlçe Başkanı Ordu, Çorlu Belediye eski Başkanı Altan Ersin'in Çorlu Belediyesi'ne iş yapan bir müteahhittin çalışan işçilere elbise aldığı için yargılandığını belirterek, "İş yapan firmanın personeli ile Belediye Başkanının yemek yemesi suç değil mi? Yemeğin faturasını kim ödedi? Belediye'ye her iş yapan firma ile Belediye Başkanı yemek yiyor mu?" sorularını yöneltti.
YARGIYA GÖTÜRECEĞİZ
Hukuk çerçevesinde asfalt konusunun takipçisi olacaklarını ve bu işin peşini bırakmayacaklarını kaydeden MHP İlçe Başkanı Mustafa Ordu, dökülen 5 milyon TL'lik asfaltın en az yarısının çarçur edildiğini belirterek, konuyu yargıya taşıyacağını söyledi.
GELİN HESAP SORALIM
Konuşmasının sonunda AKP ve CHP'ye oy veren vatandaşlara da seslenen MHP İlçe Başkanı Ordu, "Yapmayın, etmeyin. Asgari ücretle çalışıp vergisini ödeyen, hizmet bekleyen dürüst, namuslu insanlara sesleniyorum. Gelin hep birlikte Belediye'yi zarara uğratanlardan, yetim hakkı yiyenlerden, Belediye'yi çarçur edenlerden hesap soralım. Eğer gelirlerse hep birlikte sorarız, yok gelmezler ise MHP İlçe Teşkilatı olarak üzerimize düşen ne varsa yerine getirir, tüm mercilere suç duyurusunda bulunuruz" dedi.
CHP VE AKP'YE ELEŞTİRİ
Açıklamasının ardından CHP ve AKP İlçe Teşkilatlarını da eleştiren MHP İlçe Başkanı Ordu, "CHP geçtiğimiz hafta kahve ziyaretlerine çıktı fakat vatandaş ilgilenmeyince bundan vazgeçtiler. Bunların vatandaşın içine çıkacak yüzü yok. İktidar partisi derseniz bir kahve ziyaretine en az 20-30 kişi gidiyor. Kahvede ise en fazla dışardan 10 kişi yer alıyor. Kendileri çalıp, kendileri söylüyorlar" eleştirisini getirdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
SÜLEYMAN TARAKÇIER - 11 yıl önce
kapakli saray arasi gelin asfalt yol görün tarla yolu daha iyidir ilgilenen yok sonra yeri geldimi şu kadar duble yol yaptik dersiniz çukurlari kapatin bari kaza olmasin