Belediye parselleri satılacak

Çerkezköy Belediye Meclisi'nin Şubat ayı Meclis toplantısı'nın ilk oturumu Belediye Başkanı Ali Ertem Başkanlığı'nda yapılırken, toplantı gündeminin büyük bir bölümünü Kızılpınar ve Veliköy Belediyelerinin talepleri oluşturdu

Belediye parselleri satılacak
04 Şubat 2013 Pazartesi 08:37

Kızılpınar Belediyesi'nin muhtelif parsellerdeki Belediye hisselerinin satılması ile ilgili talebi İmar Komisyonu'na gönderilirken, son 9 yılda Kızılpınar Belediyesi tarafından satılan gayri menkul ve Belediye parseli sayısının rekor düzeye ulaştığı belirtiliyor. 1 yıl sonra kapanacak olan Kızılpınar Belediyesi'nin arsa satışları ile ilgili talepte son sözü Çerkezköy Belediye Meclisi ile İçişleri Bakanlığı söyleyecek.



Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem Başkanlığı'nda yapılan Şubat ayı Meclis toplantısının ilk oturumuna Meclis Üyeleri Asuman Azak, Zafer Erdağ, Hasan İşcan ve Halil Demirkıran katılmazken, toplantı açılış ve yoklama ile başladı. Ardından Çerkezköy Belediyesi sınırları içerisinde yer alan iki adet hisse satışı Belediye Meclisi tarafından kabul edildikten sonra gündemin 3. maddesinde yer alan 1 adet kadroda ünvan ve derece değişikliği ile 10 adet kadroda derece değişikliği ve münhal bulunan 3 adet şef kadrosunun iki tanesinde derece değişikliği yapılması Belediye Meclisi'nde görüşülerek, kabul edildi.
ERTEM'E YETKİ İSTENDİ
Gündemin 4. maddesinde yer alan Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği'nin ilgili maddesine istinaden ilçe merkezinde mevcut ambalaj atıklarının toplanması amacı ile lisanslı firmalarla sözleşme imzalanması ve bunun için Belediye Başkanı Ali Ertem'e yetki verilmesi görüşülerek detaylı incelenmek üzere Bütçe Komisyonu'na havale edildi.
ÖZEL EĞİTİM ALANI TALEBİ
Gündemin 5. maddesinde yer alan ve daha önce Aşevi olarak kullanılan 1522 ada 1 parsel ve çevresine ait imar planı değişikliği talebi incelenmek üzere İmar Komisyonu'na gönderilirken, söz konusu parselin planlara 'Özel Eğitim Alanı' olarak işlenmesinin istendiği kaydedildi.
TAKAS İSTEĞİ
Akar Kutu Ambalaj ve Matbaa San. Tic. Ltd. Şti. sahibi Ali Osman Tüfekçi adına vekili Avukat Selahattin Karahan'ın İstasyon Mahallesi'nde bulunan Lemar'ın yan tarafı ve benzinliğin arkasındaki 6 bin metrekarenin üzerindeki parselinin büyük bir kısmının yolda kalması nedeni ile bu parsele karşılık Belediye'ye ait 4 parselin takas talebi incelenmek üzere İmar Komisyonu'na havale edilirken, konu hakkında bilgi veren Başkan Ertem, vatandaşın arsasının yolda kalmasından dolayı bir mağduriyetin söz konusu olduğunu ve bu mağduriyetin 30 yıllık bir mağduriyet olduğunu belirterek, vatandaşın parselinin değeri ile Belediye'ye ait 4 parselin kıymet takdirinin yapıldıktan sonra takas işleminin yapılacağını söyledi.
BELDE BELEDİYELERİN TALEPLERİ GÖRÜŞÜLDÜ
Çerkezköy'ü ilgilendiren ilk 6 maddenin ardından Meclis Veliköy ve Kızılpınar Belediyelerini ilgilendiren kararlar aldı. İlk olarak Veliköy Belediye Başkanlığı'nın trafo alanlarının mevcut imar planlarına işlenmesine ilişkin talebini görüşen Meclis bu konuyu İmar Komisyonu'na havale ettikten sonra, gündemin 8. maddesinde yer alan Çorlu-Çerkezköy bağlantı yolu üzerinde bulunan adalarda plan tadilatı yapılması talebini de İmar Komisyonu'na havale etti.
ESKİ KREŞ SEMBOLİK BEDEL İLE VERİLECEK
Gündemin 9. maddesinde bulunan Çerkezköy Belediyesi'ne ait Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan ve bir dönem kreş olarak kullanılan taşınmazın Beyaz Ay Derneği'ne kiralanması görüşülerek, Bütçe Komisyonu'na havale edildi. Bu gündem maddesi ile ilgili Meclise bilgi veren Başkan Ertem, Beyaz Ay Derneği Tekirdağ Şubesi'nin kendilerinden yer talebinde bulunduğunu ve sosyal sorumluluk kapsamında bu talebe sıcak baktıklarını belirterek, atıl durumda olan yerin Derneği sembolik bir rakam ile kiraya verilmesinin güzel olacağını belirtti.
KORKMAZ YİNE PARSEL SATIYOR
Ardından gündemin 10 ve 11. maddelerinde yer alan Kızılpınar Belediyesi'nin Kızılpınar Belediyesi'ne ait muhtelif parselleri satma talebi görüşülerek İmar Komisyonu'na havale edildi. Bu gündem maddesi ile ilgili bilgi veren Başkan Ertem, kapanan belediyelerin arsa satarken önce kendi Meclislerinden karar aldıklarını ve bu karar ile İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'ne müracaatta bulunduklarını belirterek, "Ondan sonra Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü bu belediyelerin bağlandıkları il veya ilçe belediyelerine yazı yazarak, bu satış kararının Meclislerinde görüşülmesini istiyor. Burada görüşüldükten sonra karar Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'ne bildirilecek ve ondan sonra Bakanlık satış için onay verecek ya da vermeyecek" diye konuştu.
SATIŞA YEŞİL IŞIK YAKTI
Seçimlere 1 yıldan fazla bir sürenin olduğunu belirten Başkan Ertem, bu süre zarfında kapanan belde belediyelerin borçlarını ödeyebilmesi, işlerini sürdürebilmesi için makul ölçüde arsa satışı yapabileceklerini fakat borçlanma, işçiler ile yeni sözleşme yapma, araç satma gibi konularda girişimde bulunmamaları gerektiğini belirterek, Kızılpınar Belediyesi'nin talebinin bu doğrultuda değerlendirilmesinin yerinde olacağını söyledi.
ÇARŞAMBA YENİDEN TOPLANACAK
Belediye Meclisi'nde son olarak Veliköy Belediye Meclisi'nin geçtiğimiz hafta olağanüstü Meclis toplantısında aldığı ıslah OSB planları ile ilgili karar görüşülerek, detaylı şekilde incelenmek üzere İmar Komisyonu'na gönderildi. Gündemdeki maddelerin tamamlanmasının ardından Meclis toplantısının ilk oturumu sona erdi. Belediye Meclisi Şubat ayı ikinci toplantısını Çarşamba günü yapacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.