Belindir ibra edildi

Veliköy Belediyesi’nin Nisan ayı Meclis toplantısı Belediye Başkanı Hanifi Belindir Başkanlığı‘nda yapılırken, Meclis toplantısında Belediye Başkanı Hanifi Belindir’in 2012 yılı Faaliyet Raporu oy birliği ile kabul edildi

Belindir ibra edildi
04 Nisan 2013 Perşembe 08:58

YENİ ENCÜMEN ÜYELERİ SEÇİLDİ
Belediye Meclisi’nin Nisan ayı Meclis toplantısında Encümen Üyesi ve Komisyon seçimleri de yapılırken, Belediye Encümenliği görevine AK Partili Şahin Büyükkaban ile CHP’den istifa eden Kani Var seçildiler.
MECLİSE ÇETİNKAYA BAŞKANLIK ETTİ
Açılış ve yoklama ile başlayan Veliköy Belediyesi’nin Nisan ayı Meclis toplantısı açılış ve yoklamanın ardından yapılan saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşunun ardından bir önceki Meclis karar özeti okundu ve ardından Meclis Başkanı Hanifi Belindir görevi Başkan Vekili Ramazan Çetinkaya’ya bıraktı ve gündemin 4. Maddesinde yer alan Belediye’nin 2012 yılı Faaliyet Raporunun görüşülmesine geçildi.
FAALİYET RAPORU OKUNDU
Belediye’nin 2012 yılı Faaliyet Raporu Mali Hizmetler Müdürü Hasan Araç tarafından okunduktan sonra Meclis Başkan Vekili Çetinkaya Belediye’nin 2012 Faaliyet Raporu’nu oylamaya sundu. Oylamaya sunulan Faaliyet Raporu’nu Meclis Üyeleri  oy birliği ile kabul ettikten sonra Meclis Başkan Vekili Çetinkaya görevini Belediye Başkanı Belindir’e bıraktı.
İTİRAZLAR GÖRÜŞÜLDÜ
Faaliyet Raporu’nun kabul edilmesinin ardından Meclis Üyelerine kısa bir teşekkür konuşması yapan Belediye Başkanı Hanifi Belindir, daha sonra gündemin 5. Maddesinde yer alan imar planlarına yapılan itirazları görüşmeye açtı.
Veliköy Belediyesi tarafından yapılan Veliköy Islah OSB planlarına askı süresinde yapılan itirazları değerlendiren Meclis, Islah OSB Yönetimi tarafından yapılan itirazları kabul ederken, bir petrol istasyonunun itirazını ise kendi yetki alanlarında olmadığı için reddetti.
ARSA SATIŞLARI KABUL EDİLDİ
Ardından gündemin 6. Maddesinde yer alan atık su alt yapı ve evsel katı atık bertaraf tesisi ücret tarifelerinin 2014 yılına kadar alınmamasını görüşerek, konuyu Bütçe Komisyonu’na havale etti ve Veliköy Belediye Meclisi arsa satışları konusunu görüşerek Belediye’ye ait 19 adet parselin ihale ile satılmasına oy birliği ile karar verdi.
İHALE 22 NİSAN’DA
Bu gündem maddesi ile ilgili Meclise bilgi veren Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Derslik Binası’nın ihalesinin 22 Nisan’da yapılacağını belirterek, “Bu binaların yapılabilmesi için bütçeye 7 milyon TL ilave yapmıştık. Bu arsa satışları ile bütçemizi oluşturacağız ve bu parayı burada harcayacağız” dedi.
VALİLİK ONAYINA SUNULACAK
Arsa satışı ile ilgili yetkinin daha önce Bakanlıkta olduğunu fakat yeni yayınlanan genelge ile bunun Valiliğe geçtiğini belirten Başkan Belindir, konuyu Tekirdağ Valisi ile de görüştüklerini ve olur aldıklarını belirterek, “Dosyamızı hazırlayıp Valiliğe sunacağız. İnşallah oradan onay aldıktan sonra arsa satışlarını gerçekleştireceğiz” açıklamasını yaptı.
YENİ ENCÜMENLER BELLİ OLDU
Arsa satışının Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile kabul edilmesinin ardından 1 yıllık görev süresi dolan Belediye Encümen Üyeleri Ramazan Çetinkaya ve Ahmet Çetin’in yerlerine yeni Encümen Üyesi seçimi yapıldı. Yapılan gizli oylama sonucunda Şahin Büyükkaban ile Kani Var 9’ar oy alıp Encümen Üyesi seçilirken, 1 oy ise boş çıktı.
KOMİSYON SEÇİMLERİ YAPILDI
Encümen Üyesi seçiminin ardından Bütçe Komisyon Üyeliği seçimleri yapıldı. Açık oylama ile yapılan seçimlerde Bütçe Komisyon Üyeliklerine Hatem Özdemir, Ramazan Çetinkaya, Şahin Büyükkaban, Gökhan Gök, Kani Var seçilirken, İmar Tadilat Komisyon Üyeliklerine ise Adem Yıldırım, Ahmet Çetin, Ramazan Çetinkaya, Şahin Büyükkaban ve İrfan Kurt seçildiler. Gündemin son maddesi olan Uzlaşma Komisyonu Üyeliğine ise Gökhan Gök oy birliği ile seçildi.
YOL BAŞLIYOR
Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Derslik Binası Yapım İhalesi’nin 22 Nisan’da yapılacağını, Veliköy Sanayi Yolu’ndaki yapım çalışmalarının bu hafta start alacağını belirterek Vatan Caddesi’nin üzerine bir kat daha asfalt atacaklarını ve bununla ilgili ihale sürecini hazırladıklarını, ihalesi iptal edilen Meydan Projesi ile ilgili yeniden ihaleyi hazırladıklarını ve önümüzdeki hafta ihale tarihinin açıklanacağını ifade etti.
ATATÜRK CADDESİ TAŞ KAPLANACAK
Son olarak Atatürk Caddesi’ndeki bozulan yollar ile ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Belindir, Gazdaş’ın söz konusu caddedeki tüm bağlantıları tamamladıktan sonra Belediye olarak o caddedeki tüm yolları sökeceklerini ve parketaş ile yeniden kaplayacaklarını belirterek, taş ve bordür alımlarını yaptıklarını sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.