Benim dönemimi karalama artık Başkan

Kızılpınar’da geçtiğimiz gün açılışı gerçekleştirilen seçim bürosunda Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan adayı Süleyman Kozuva’yı geçmiş dönem belediye başkanı Ali Ertem üzerinden eleştiren Başkan Akay’a halefi Ali Ertem’den yanıt geldi. Ertem, “Benimle uğraşma, senin rakibin ben değilim” dedi.

Benim dönemimi karalama artık Başkan
21 Şubat 2019 Perşembe 16:26

ALİ ERTEM CEVAP VERDİ
Seçim bürosunun açılışında Kozuva’ya seslenen Akay, “Senin arkadaşın, eski belediye başkanı yakın arkadaşın, kankan, 2005 yılından 2013 yılına kadar Çerkezköy Belediyesi’nin vergi dairesine, SSK’sına, Kalkınma Ajansı’na, kamuya 1 lira para ödemeden 30 Mart’ta anahtarı bize teslim etti; 50 milyon kamu borcun var, gözün aydın dedi” ifadelerini kullanmıştı. Akay’ın sözlerine cevap veren geçmiş dönem Çerkezköy Belediye başkanı Ali Ertem, bütçe konusuna değindi.

“250 MİLYON TL İLE NE HİZMET VERDİN?”
2 dönem başkanlık koltuğunda oturan eski başkan Ertem 7 buçuk milyon TL bütçe ile başladığı görevini 70 milyon TL ile noktaladığını kaydetti. Ertem, ortalama olarak 35 milyon TL’lik yatırımın 10 milyon TL’sini yatırıma ayırdıklarını geri kalanını ise personel giderleri ve cari harcamalara ayırdıklarını dile getirdi. Ertem, “10 yılda toplam 100 milyon liralık bir yatırım bütçesiyle ve bunun en az 50 milyonu su ve altyapıya gitmişken, kalan 50 milyon TL ile size neredeyse sorunsuz bir Çerkezköy bırakacak yatırımları yapmışken, hangi vicdan ölçüsünde bizim dönemimize saldırırsın. Sizin döneminizde ortalama 120 milyon bütçe varken ve bunun ortalama olarak her yıl 50 milyonu yatırım bütçesi iken, 5 yılda toplam 250 milyonluk yatırımın ne olduğunu lütfen bu vatandaşa anlatır mısın? Ama lütfen büyükşehir yatırımlarını sakın sayma” ifadelerini kullandı.

“YATIRIMLARI KARŞILAŞTIRIN”
Sözlerine devam eden Ertem,“Benim çalıştığım ekipler şu an sizin emrinizde, lütfen bizim dönemizde yapılan hizmetleri çıkartın da siz açıklayın. Benim 50 milyonla yaptıklarım, sizin 250 milyonla yaptıklarınız… Çerkezköy’de yolları kaplamasız, kanalizasyonsuz, içme susuz, kaldırımsız tek bir sokak bırakmadık. Mevcut iki giriş-çıkışa 5 adet bulvar ekledik, ulaşımda ve cadde-sokak düzenlemelerimizle 2015 yılında bir değerlendirme kuruluşuna göre örnek şehir seçildik. Çerkezköy’ün altyapı ve cadde sokak kalitesinin 100 üzerinden 90 olduğunu, aslında 95 olduğunu 5 puanı Kızılpınarın düşürdüğünü bizzat siz söylemiştiniz”

“TESKİ’NİN ÇERKEZKÖY BÜTÇESİ NEDEN DÜŞÜK?”
“Ayrıca, TESKİ’nin neden Çerkezköy’e en düşük bütçeyi ayırdığını da izah eder misiniz başkan? Acaba fazla sorunu olmayan bir Çerkezköy bırakmış olabilir miyiz? Sevgili başkan, bugün Çerkezköy’ün hangi mahallesine, sokağına giderseniz gidin bizim dönemin hizmetleriyle karşılaşırsınız ki bu nedenledir ki parklar hariç mahallelerde hizmet etmenize gerek olmamıştır. Bırakın hizmeti bizim yaptıklarımızın bozulanlarını dahi tamirden acizsiniz başkan” diyen Ertem, Akay’ın icraatlerini yetersiz bulduğunu ifade etti.

“BORCU OLMAYAN BELEDİYE ÜRETMEYEN BELEDİYEDİR”           
Seçim bürosunda Akay’ın Ali Ertem döneminden kalan borçlara ithafen yaptığı açıklamaya değinen Ertem,  “2014 seçimleri öncesi 140 milyon TL borcumuz olduğunu bizzat siz iddia etmiştiniz, ama 50 milyon borç devrettiğimizi ki bunun 30 milyonu devlete olduğunu görmenize rağmen bir özür dileme erdemini dahi gösteremediniz. Evet bütçemin yaklaşık %60’ı kadar borç bıraktım, ama kronik sorunsuz bir Çerkezköy bıraktım. Ben görevi aldığımda da bütçenin yaklaşık %60’ı kadar bir borçla devralmıştım ama sizin kadar şikayetçi olmadım. Sizin ne kadar borcunuz var başkan? Borcu olmayan belediye çalışmayan hizmet üretmeyen belediyedir. Hele hele her 5 yılda bir %50 büyüyen Çerkezköy’de borçlanmadan hizmet edilemeyeceğini en iyi siz bilmelisiniz. Keşke, bıraktığınız borca ve harcadığınız en az 250 milyona değecek yatırımlarınız olsa başkan. 5-10 parkla, orman piknik alanıyla, pazar yeriyle ve bir spor salonuyla bu 250 milyonu izah edemezsiniz. Kaldı ki bu yaptıklarınız karşılığında 50 milyon TL müteahhitlere borcunuz varken gel bu eski dönemi karalama huyundan vazgeç başkan” diyerek Akay’ın artık kendisini eleştirmemesini istedi.

SENİN RAKİBİN KOZUVA…
2012 yılında meydana gelen taşkından dolayı Ertem’i sorumlu tutan Akay’a cevap veren eski başkan Ertem, “Taşkın yüzünden sürekli saldırı halindesin. Ne yazık ki benim hükümetim benim dönemimde görevlerini yapmadıkları için ve senin döneminde dere ıslahını yaptıkları için sen şanslısın. Sen o dere ıslahıyla ilgili bir tek kuruş harcadın mı ki senin zamanında taşkın olmadığıyla övünüyorsun başkan? Dürüst ve saygılı olacaksın, bir gün sen de görevi halefine teslim etmiş ve bizim safımıza geçmiş olacaksın, halefinin seninle ilgili konuşması ne kadar üzücü olur değil mi başkan? Bunları yazmaktan hicap duyuyorum, ama çok defa sessiz kaldım, yutkundum, gençliğine verdim, yanlışını anlar bir daha konuşmaz dedim ama sen durmadın, ben de mecbur kaldım. Sevgili başkan senin rakibin ben değilim, Süleyman Kozuva… Ona ne söylersen söyle ben karışmam, ama beni lütfen karıştırma sevgili başkan” dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.