Berberlerin çoğu Pazar günü çalışmak istemiyor

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Ali Bozdağ, berberlerin talep ve sıkıntılarını dinlemek üzere düzenlediği toplantıya Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile Meclis üyesi Uğur Erem de katılarak sıkıntıların çözüm noktasında fikir alışverişinde bulundular.

Berberlerin çoğu Pazar günü çalışmak istemiyor
11 Kasım 2014 Salı 07:53

BERBERLERİN SIKINTILARINI DİNLEMEK İÇİN TOPLANTI DÜZENLENDİ

Cafe Boss’ta düzenlenen toplantıda Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ ve Belediye Meclis Üyesi Uğur Erem ve Çerkezköy’de faaliyet gösteren berber esnaflarla bir araya geldi. Yapılan toplantıda Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarla Odası Başkanı Ali Bozdağ fiyat tarifeleri konusunda esnafa hak ettikleri ücretleri almaları gerektiğini ifade ederek, “Siz müşterilerle en yakın temas içinde bulunan esnaflarsınız. Fiyat tarifesi ne ise müşterilerden bunu talep etme hakkınız var. Bir esnaf 10 TL’ye tıraş ederken diğeri 25 TL’ye tıraş etmemeli. Bu tamamen birbirinizi ezmektir. O yüzden herkes hak ettiği ücreti alsın” diye konuştu.

İSTEKLERİNİ BAŞKANA ANLATTILAR

Ali Bozdağ’ın yaptığı konuşmanın ardından Berber esnafı, fiyat tarifelerinin uyulmaması, Pazar günleri işletmelerini açanlardan duydukları rahatsızlıkları ve şikayetleri dile getirerek, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’dan konu ile ilgili Belediyenin ne yaptırımı varsa yapılmasını yönünde istekte bulundular.

ELİMİZDEN GELEN NE VARSA YAPARIZ

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Vahap Akay ise, “Pazar günleri berberlerin kapalı olması Berberler Federasyonun almış olduğu karar olup Danıştay’dan onaylanmadan çıkan bir karardır. Bunun ardından Pazar günleri kapalı olması tamamen prensip olarak yapılan uygulamadır. Pazar günü dükkanını açan birine yasal olarak hiçbir yaptırım uygulayamaz fakat burada oylamaya sunarız ve hepinizden karar alırız. Bizde belediye olarak kanunlar çerçevesinde yapılması gereken ne varsa tüm her şeyi yaparız” dedi.

ÇOĞUNLUK PAZAR GÜNÜ AÇILMASIN DEDİ

Konuşmaların ardından Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ tüm esnafa Pazar günü dükkanların kapalı olmasını isteyenler ve istemeyenler olarak oylama yaptırdı. Çoğunluk Pazar günü kapalı olmasından yana olurken,  sadece damat tıraşlarında berberlerin dükkanlarını açılabileceğini ifade etti.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.