Bilgin'den Ertem'e çok sert karşılık

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in bir yerel gazetede kendisi ile ilgili çıkan sözlerine sert cevap veren BBP meclis Üyesi Adayı Habip Bilgin, “Cephe arkadaşlığından söz eden bir kişinin eski cephe ve dava arkadaşlarından şuanda kaç kişi yanında var merak ediyorum. Bir zahmet kamuoyuna açıklasın” cevabını verdi

Bilgin'den Ertem'e çok sert karşılık
03 Mart 2014 Pazartesi 07:28

Çerkezköy Belediye Başkanı ve AK Parti Adayı Ali Ertem’in yerel bir gazetede kendisine yönelik eleştirilerine sert cevap veren BBP Belediye Meclis Üyesi Adayı Habip Bilgin önemli açıklamalarda bulundu.
İL BAŞKANI İSTEDİ LİSTEYE GİRDİM
Ertem’in röportajda kendisi için 2004 seçimlerinde listesinde yer verdiğini beyan ettiğini ifade eden Habip Bilgin, “Ben liste konusunda hiç görüşme yapmadım. O dönem İl Başkanı olan Mehmet Şık’ın talimatı ile listenin 1. Sırasında yer aldım. İl Başkanının talimatının ardından Ali Ertem beni ofisine çağırdı ve yüz yüze görüştük. Kendisi liste yapmakta zorlandığını ve mümkünse benim Kontenjan Adayı olmamı önerdi. Bende kendisine listede yer alıp almamamın önemli olmadığını, önemli olanın seçimin kazanılması olduğunu söyledim ve bunun üzerine ben Kontenjan Adayı oldum. Yani söylediği gibi kendisi listesinde yer vermedi, İl Başkanının talebi doğrultusunda listede yer aldım.
BEN TALEP ETMEDİM KENDİSİ GÖREVLENDİRDİ
Ayrıca seçildikten sonra benim kendisinden Başkan Yardımcılığı talebim olmadı. Kendisi araştırmış, incelemiş ve ardından karar kılarak beni Belediye Başkan Yardımcısı olarak görevlendirdi. Bu görevi de 9.5 yıl boyunca layıkı ile yaptığıma inanıyorum. Görev yaptığım süre içerisinde ne bulunduğum partiye, ne Başkanlık makamına, ne de kendime zarar vermeden hizmet etmeye çalıştım ve bunda başarılı olduğuma inanıyorum” dedi.
HERKES Mİ ÇOK KÖTÜ YOKSA KENDİSİ Mİ?
Ertem’in verdiği röportajda kendilerini ‘Cepheden kaçmak’ ile itham ettiğini kaydeden Habip Bilgin, “Cephe arkadaşlığından söz eden bir kişinin eski cephe ve dava arkadaşlarından şuanda kaç kişi yanında var merak ediyorum. Bir zahmet kamuoyuna açıklasın. Bu mudur dava arkadaşlarına, cephe arkadaşlarına verdiği değer ve önem? Kendisi ile birlikte 10 yıldır aynı cephede çarpışan, mücadele eden insanların hepsi mi kötü, vasıfsız ve kalitesiz, yoksa kendisimi çok kötü veya çok mu vefasız?” sorusunu yönetti.
NEDEN GÖREVDEN ALINDIĞINI AÇIKLADI
Kendisinin yaptığı bir görüşmeyi Ali Ertem’in duymasının ardından kendisi ile çalışmak istemediğini ima ettiğini belirten habip Bilgin, “Aday Adaylığı ile yaptığım bir görüşmeden haberdar olması üzerine kendisi neden kendine haber vermediğim gerekçesi ile beni görevden aldı. Kendisinden icazet almadık diye mi acaba zoruna gitti orasını bilmiyorum ama benim Aday Adaylığıma tahammül edemediğini düşünüyorum” eleştirisinde bulundu.
SERT KARAKTER GÖNDERMESİ
AK Parti Adayı Ertem’in kendilerine ‘Karakter’ göndermesinde bulunduğunu belirten Habip Bilgin, “Karakter sözcüğünden insanın ne anladığı bence çok önemli. Söyledikleri ile yaptıkları birbirini tutmuyor, birbirine ters düşüyorsa o insanda karakter sorunu vardır. Davası için yola çıktığı insanları kenara itmeden, incitmeden, hakir görmeden hareket eden insanların mı karakter sorunu vardır, yoksa bunları yapanların mı karakter sorunu vardır onu kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Yine kendisinden başka hiç kimseye tahammül edemeyenlerin mi karakter ile ilgili sıkıntısı vardır onu da sormak istiyorum.
KARAKTER TARİFİ YAPTI
Ayrıca siyasi ikbal uğruna eğilmek mi,yoksa dik durmak mı karakter sahibi olmak merak ediyorum. Dün söylediklerini unutup (2009’da tekrar Aday olmayacağım diyen) bugün onun tam tersini yapanlar mı karakter sahidir? Yine yakın zamanda hakkında birbirlerine söylemedikleri şeyi bırakmayıp, şimdi onlar ile birlikte aynı kulvarda siyaset yapmak mıdır karakter sahibi olmak? Bana göre karakter sahibi olmak yanlışlara karşı dik duruş sergilemek, onuru söz konusu olunca hiçbir siyasi hesap yapmadan hareket etmektir” ifadelerini kullandı.
“Ben karakterime asla söz söyletmem ve söyleyenlere de en güzel ve gerekli cevabı veririm” diyen Habip Bilgin sözlerini şöyle tamamladı:
LİSTEDE AKP’LİDEN ÇOK CHP’Lİ VAR!
“AK Parti’ye kurulduğu günden bu yana gönül vermiş, canla başla mücadele etmiş isimlerden kaç tanesi Belediye meclis listesinde var? Meclis listesinin ilk 10 sırasında partiye, Teşkilata emeği geçen kaç kişi var, çıkıp bunu kamuoyuna Belediye Başkan Adayı Ali Ertem açıklasın? Listede AKP’liden çok CHP’den gelen insanlar var mı, yok mu AK parti seçmenine açıklasınlar, görelim. Ondan sonra dava ve cephe arkadaşlığından söz edelim.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
:) - 10 yıl önce
doğru söze ne denir...
Avatar
vatandaş - 10 yıl önce
ali ertem karakterden bahsederken meclis üyesi listesine baksın ne karakterde olduğunu görür ak partide ak partili kalmadığı için bizde faruk korkmazın kurduğu paralel ak partiye oy vereceğiz siyasette çare tükenmez sonrada onlardan o teşkilatı söke söke alacağız
Avatar
sıradan biri - 10 yıl önce
ya kardeşim siz nasıl adamlarsınız? yıllarca birlikte çalışırken birbirinizi tanımadınız mı? yok tanıdınız da çıkarlarınız için beraberliğiniz devam ettiyse o daha da kötü değil mi? insanları aptal yerine koymayın kokmik oluyorsunuz.