Bir buçuk yılın ardından okullarıyla buluştular

Bir buçuk yılın ardından bütün Türkiye’de olduğu gibi bölgemizde de 2021-2022 eğitim öğretim yılının başlamasıyla öğrenciler ve öğretmenler okullarıyla yeniden buluştu.

Bir buçuk yılın ardından okullarıyla buluştular
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
08 Eylül 2021 Çarşamba 11:42

Çerkezköy’de 42 bin 500 öğrenci ve 2100 Öğretmen, Kapaklı’da 27 bin öğrenci ve 1250 öğretmen, Tekirdağ genelinde ise 193 bin 100 öğrenci  2020-2021 eğitim öğretim yılına başladı.
Kovid-19 Salgını gölgesinde başlayan eğitim ve öğretimde, okullarda öğretmen ve okul çalışanlarının aşı olmamaları durumunda haftada iki kez PCR testi ile taranmaları istenecek.
 Herhangi bir sınıfta öğrencilerden birine Kovid-19 pozitif  tanısı konulması durumunda öğrenciler izleme alınacak fakat okula devam edecekler. Benzer durumda öğretmenler de izleme alınacak ve eğitim vermeye devam edecekler.
Pozitif vaka çıkan sınıfta görev alan öğretmenler ve o sınıfın diğer öğrencilerin okul girişinde 14 gün boyunca günde en az iki defa semptom sorgulaması yapılarak ateş ölçümleri gerçekleştirilecek ve bunlar, kayıt altına alınacak.
Bu sınıftaki çocukların teneffüs saatinin diğer sınıflardan farklılaştırılması sağlanacak. Semptom veya yüksek ateş tespit edilen kişi sağlık kuruluşuna yönlendirilecek. Sağlık kuruluşunun değerlendirmesine göre herhangi bir semptom göstermeyen öğrenci ya da öğretmen okula devam edecek, aksi durumda ise vaka olarak kabul edilecek.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.