Bony'den fabrika içinde kütüphane

Çerkezköy Organize Bölgesi'nde faaliyet gösteren Bony Tekstil İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. üretim tesislerinde içinde 'Kütüphane' açarak bir ilke imza atmış oldu. Kütüphanenin açılış kokteylinde konuşan Bony Tekstil İşletmelerinin sahibi sahibi Hasan Gülkaya, "Geçmişimizi iyi bilmek için okumak zorundayız. Geçmişini unutup, inkâr edenler bir şeyler başarmaya çalışırlarsa sonları hüsran olur" dedi.

Bony'den fabrika içinde kütüphane
13 Aralık 2010 Pazartesi 00:00

Bony Tekstil Çerkezköy’de bulunan üretim tesislerinde firma sahibi Hasan Gülkaya’nın önerisi ve çalışanların girişimiyle kütüphane açıldı. Kütüphanenin açılışını Hasan Gülkaya, Fabrika Müdürü Kasım Deniz ve bölüm müdürleri birlikte gerçekleştirdi. Açılışı gerçekleştirilen kütüphaneye firma sahibi Hasan Gülkaya’nın babası rahmetli Mehmet Gülkaya’nın ismi verildi.  

GEÇMİŞİNİ BİLMEYENİN SONU HÜSRAN OLUR
    Açılış sırasında kısa bir konuşma yapan Hasan Gülkaya geçmişi öğrenmenin önemine vurgu yaparken, "Geçmişini unutup, inkâr edenler bir şeyler başarmaya çalışırlarsa sonları hüsran olur" dedi.
Eğitimsiz bir toplumundan hiçbir şey olmayacağını belirten Gülkaya kendimizi eğitmek ve geliştirmek için mutlaka okumalıyız. Kütüphanemiz sayesinde eğitim eksikliğimizi %5 oranında bile kapatsak bu bizim için bir başarıdır" dedi.
    Okuma alışkanlığı kazanmanın gerekliliğine de değinen Gülkaya, "Boş vakitlerimizde, uyamadan önce 15 dakika gibi kısa sürelerde okumaya başlasak bile bu alışkanlığı kazanabiliriz" dedi. Gülkaya son olarak kütüphanenin rahmetli babasının hatırasını yaşatması açısından da kendisi için ayrı bir önemi olduğunu söyledi.

KÜTÜPHANEDE 1500 KİTAP BULUNUYOR
    Kütüphane hakkında bilgi veren yetkililer ise şuan için kitaplıkta 1500’e yakın kitap olduğunu ve hedeflerinin 2000 bin kitaba ulaşmak olduğunu söyledi. Kütüphanelerinde her türden kitap olduğunu da belirten yetkililer, "Çalışanlarımıza kayıt sistemi ve tahmini okuma sürelerine göre kitapları vereceğiz. Yemek ve istirahat saatlerinde çalışanların gelip kitaplardan faydalanabilecekler. Çalışanlarımız kitaplar sayesinde okuma alışkanlığı kazanmaları açısından faydalı olacağını düşünüyoruz" dediler,
Yetkililer ayrıca kütüphanenin oluşturulması için 15 bin TL’ye yakın para harcandığını söyledi.  Bony Fabrikası Doktoru Selmin Yazgan Üstüner ise çalışanlar arasında böyle bir istek sonucu kütüphane açılmasının önemli olduğunu belirterek, "Çalışanların belirledikleri kitapların kütüphanemizde olması mutluluk vericidir" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.