BÖYLE SENARYO DUYULMADI?

Tekirdağ'ın Büyükşehir olması ve Kapaklı'nın ilçe yapılmasının ardından siyasete Ak Parti'de devam edeceğini açıklayan ve 2012 yılında AK Parti'ye geçmek için başvuruda bulunan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ile AK Parti arasındaki flörtte ilginç gelişmelerin yaşandığı ifade ediliyor

BÖYLE SENARYO DUYULMADI?
28 Ocak 2013 Pazartesi 08:09

MANDALI-AK PARTİ FLÖRTÜ
Kulislerde konuşulan iddiya göre Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ni 2014 yılında yapılacak yerel seçimlerde ne pahasına olursa olsun almayı kafasına koyan AK Parti'nin Kapaklı'da iki dönemdir Belediye Başkanlığı yapan ve DSP gibi Türkiye genelinde oyu %1'lere gerilemiş bir parti ile bu başarıyı yakalayan İrfan Mandalı seçime kısa bir süre kalan Ak Parti saflarına alınacak ve Ak Parti'den Aday yapılacak.
HEDEF BÜYÜKŞEHİRİ ALMAK
Böylece hem Kapaklı'da Ak Parti seçimin en iddialı partisi olacak, hem de Kapaklı ve Kapaklı'ya bağlanan yerlerde Büyükşehir Belediyesi'ne kullanılacak olan oyların AK Parti'ye akması sağlanacak.
TEK ENGEL YARGITAY!
Bu senaryonun gerçekleşmemesi için ortadaki en büyük risk, Kapaklı Belediye Başkanı Mandalı'nın Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen 8 yıl 3 aylık cezasının, Yargıtay'da görüşülmesi. Yargıtay tarafından nihai karar verilmediği için Belediye Başkanı İrfan Mandalı'nın seçime girmesi şu an için mümkün.
SEÇİMİN ARDINDAN
CEZA ALSA DA SORUN DEĞİL!
Seçimden Kapaklı'da zafer ile ayrılacağına inanan bazı Ak Partili yöneticiler Yargıtay kararı seçimden sonra onasada Mandalı'nın 'İhaleye fesat karıştırmak' ve 'Evrakta sahtecelik' suçlarından aldığı cezanın kesinleşmesi durumunda, yola AK Partili bir Belediye Meclis Üyesi'ni Belediye Başkanı seçtirerek devam edilebileceğini ifade ettikleri iddia edilirken, Yargıtay'ın kararı bozması durumunda ise yeniden yargılama ve temyiz sürecinin 3-4 yılı bulacağından sıkıntı yaratmayacağı görüşünü ortaya attıkları kaydediliyor.
2013 ÇOK ŞEYE GEBE!
İrfan Mandalı ismine İl Teşkilatı'ndaki bazı isimlerin çok sıcak baktığı ve Mandalı'ya bu sıralar partiyi ve kendisini zora sokacak demeç ve açıklamalardan uzak durmasını istedikleri iddia edilirken, sürecin nasıl işleyeceğini önümüzdeki 1 yıl içinde hep birlikte göreceğiz.
HANGİSİNİN SÖZÜ HAVADA KALACAK?
Hatırlanacağı gibi Tekirdağ'ın büyükşehir olması ve Kapaklı'nın ilçe olmasının ardından Belediye Başkanı Mandalı siyasete Ak Parti'de devam edeceğini açıklamış fakat bu açıklamaya Ak Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ tepki göstererek, bunun mümkün olmadığını ifade etmişti. İkili arasında yapılan karşılıklı açıklamaların ardından Mandalı ve Demirbağ TBMM önünde Başbakan ile birlikte fotoğraf çektirmiş ve uzun süre bu kamuoyunda konuşulmuştu.
TEK MUHALEFET ÇERKEZKÖY!
Mandalı'ya Çerkezköy İlçe Teşkilatı dışında muhalefetin olmadığı iddia edilirken, Belediye Başkanı Mandalı ile İl Başkanı Ahmet Kambur ve Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaettin Akbulut'un aralarının son derece iyi olduğu ve sık sık fikir alış-verişinde bulundukları da iddialar arasında yer alıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.