BUGÜN MEVLİD KANDİLİ

Bu gecenin Mevlid Kandili olarak kutlanacağını hatırlatan Çerkezköy Müftüsü Bayram Şahin, bu nedenle Osmanlı Camii'nde akşam namazı ile yatsı namazı arasında Mevlid-i Şerif okunacağını duyurdu

BUGÜN MEVLİD KANDİLİ
23 Ocak 2013 Çarşamba 08:34

Bugün Mevlid Kandili. Çerkezköy Müftüsü Bayram Şahin, Mevlid Kandili nedeniyle bir mesaj yayımlayarak tüm Müslümanların kandilini kutladı. Müftü Şahin, Mevlid Kandili nedeniyle bu gece Osmanlı Camii'nde akşam namazı ile yatsı namazı arasında Mevlid-i Şerif okunacağını belirterek, tüm Çerkezköylüler'i kandil programına davet etti.
PEYGAMBERİN DOĞUMUNU EN GÜZEL ANLATAN MİLLETİZ
Müftü Bayram Şahin, Rebiül-Evvel Ayı'nın 12. gecesini takip eden gecenin her yıl Mevlid Kandili olarak kutlandığını belirterek, "Bu yıl 23 Ocak akşamını takip eden geceye karşılık geliyor. Bu gecede Resul-ü Ekrem Aleyhisselatüvesselam dünyaya teşrif ettiler. Ve olağanüstü birçok hadise gerçekleşti. Bu konuda en güzel anlatım Mevlid-i Şerif'te, Süleyman Çelebi hazretleri tarafından Peygamberimizin doğumu dile getirilmekte ve hiçbir milletin dile getirmediği kadar milletimiz bu doğumu dile getirmekte. Mevlid-i Şerif, Allah Resulü sellallahü aleyhivesselleme milletimizin sevgisinin bir ayrı tezahüdür, işaretidir, alemetidir" diye konuştu.
KUTLU DOĞUM HAFTASI NİSAN AYINDA
Mevlid Kandili ile ilgili bilgi veren Müftü Bayram Şahin, her yıl Nisan ayında düzenlenen Kutlu Doğum Haftası ile ilgili olarak da açıklamalarda bulundu. Müftü Şahin, "Ayrıca kutlu doğum olarakta kutladığımız peygamberimizin doğduğu miladi 571 yılının nisan ayı münasebeyityle 10-14-20 nisan tarihlerinde her yıl kutlu doğum haftası olarak peygamberimizi anmak, anlamak ve onun örnek almak için Diyanet İşleri Başkanlığımız çeşitli etkinlikler düzenlemekte. Kutlu doğum haftası olarak kutlamakta. Bu vesileyle Çerkezköy halkımızın Mevlid Kandili'ni en samimi duygularımla kutlar dünya va ahiretimiz için hayırlara vesile olmasını yüze Mevladan niyaz ederim" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.