BUNLARDA ENGELLİLERİN EL EMEĞİ GÖZ NURU

Kimileri kursa gitti kimileri annelerinden, ninelerinden öğrendikleriyle el emeği göz nuru döktü bir yığın sanat eseri, örgü harikası ürünler ortaya çıkardılar. Engelliler şimdi bu hünerlerini geçtiğimiz günlerde Belediye Nikah Salonu'nda açılan kermeste görücüye çıkarttı

BUNLARDA ENGELLİLERİN EL EMEĞİ GÖZ NURU
19 Mayıs 2012 Cumartesi 06:29

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi ile PERYÖN'ün ortaklaşa düzenlediği 'Engelliler Kermesi'nde birbirinden ilginç el emeği göz nuru ürünler var. Engelliler kendi elleriyle ördükleri hırka, yelek, patik ve yine takı tasarım ve ahşap boyama çalışmalarıyla oluşturdukları gündelik süs eşyalarıyla görenleri şaşkına çeviriyor. Engellilerin kimisi kursa gitti kimisi annesinden ninesinden öğrendikleriyle boş durmadı, hünerlerini sergiledi. Şimdi bu çalışmalar Kermes'in stantlarını süslüyor. Hem de oldukça küçük fiyatlarla...
ÖRGÜ İŞİ KEDİ
14 Mayıs Pazartesi günü Belediye Başkanı Ali Ertem'in açılışını yaptığı 24 Mayıs tarihine kadar Belediye Nikah Salonu'nda açık kalacak 'Engelliler Kermesi'nde engelliler hünerlerini de sergiliyor. Kadınlar yaptıkları örgü işleriyle dikkat çekerken, engelli gençlerde takı tasarımlarıyla ilgi odağı oldu. Kermeste birbirinden güzel örgülerle birsürü ürün ortaya çıkartan engelli Şengül Civan, verdiği emeğin karşılığını kermesi gezenlerin beğeniyle ellerine aldıkları hırkaların ilgi toplamasıyla atıyor.
Şengül Civan, annesinden öğrendiği örgü ile diğer engelli arkadaşlarıyla birlikte yelek, patik ve hırka ördüklerini bunun yanı sıra yine örme birçok ürün yaparak kermese katıldıklarını söyledi. Civan, "Çember oyası, banyo lifi ve kedi de örgüyle yaptık. Kermeste süs olarak kullanılan örme kediler çok büyük ilgi görüyor."dedi. Civan, 5 TL ile 55 TL arasında değişen örgü ürünlerinin gördüğü ilgiden memnun olduklarını ancak tamamının satılmasını beklediklerini söyledi. Civan, "Giden ipliğe göre bir ücret talep ediyoruz. Çok fazla bir fiyat koymadık. Zaten buradaki amaç derneğimize katkı. Biz sadece emeğimizin karşılığını alsak yeter" diye konuştu.
MARİNA HANIM ÖĞRETTİ
Kermeste sergilenen ve satışa çıkartılan başka el emeği göz nuru ürünler ise takı tasarımı sanatının büyük bir titizlikle uygulandığı yüzük, kolye ve küpelerden oluşan takılar. Engelli çocukların yaptığı takı ürünleri için kurs bile görmüşler. Takı tasarımı ve ahşap boyama sanatçısı olan Dr. Marina Abuladze, engelli çocuklara 3 ay takı tasarımı üzerine kurs vermiş. Kursun ardından dört ay boyunca çalışan engelliler, kermeste göz kamaştıran takılar ortaya çıkarmış. Engellilere taşlardan takı yapmayı öğrettiklerini anlatan Dr. Marina Abuladze, "14 kişilik bir engelli ekibiyle bu takıları yaptık. Burada değişik değişik kolyeler, küpeler ve bileklikler bulunuyor. Yaklaşık 85 ürün bulunuyor. 24 Mayıs'a kadar bu ürünler engellilerimiz yararına kermeste satılacak."dedi. Birbirinden güzel takılar yalnızca 1 TL ile 10 TL arasında değişen fiyatlarla satılıyor. Engelliler yine ahşap boyama çalışmalarıyla çay bardağı atlığı da yapmışlar. Engellilerin hünerlerini sergilemelerine katkıda bulunan Dr. Marina Abuladze, "Çocuklarımız küçük küçük kestiğimiz MDF'leri boyayarak çay bardağı altlığı da ortaya çıkarttılar. Kabiliyetlerini sergilemekten hiç çekinmiyorlar. Yeterki ilgi gösterilsin" diyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.