Büyük bir köy yarattıkları için Çerkezköy’ün köyü kalmadı

Projelerini ve Meclis Üyesi Adaylarını Beylice Düğün Salonu’nda düzenlenen program ile Çerkezköy kamuoyuna tanıtan CHP Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, “Çerkezköy, Kızılpınar ve Veliköy’ü yönetenler o kadar büyük bir köy yarattılar ki Büyükşehir Kanunu ile birlikte yetkililer Çerkezköy’e köy bağlama ihtiyacı bile duymadı. Dikkat ederseniz Tekirdağ’daki 11 ilçe içerisinde tek köyü olmayan ilçe Çerkezköy. Nedeni de Kızılpınar’ı, Veliköy’ü ile birlikte büyük bir köy olması” açıklamasını yaptı

Büyük bir köy yarattıkları için Çerkezköy’ün köyü kalmadı
11 Mart 2014 Salı 07:17


Projelerini de açıklayan CHP Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, ilk etapta kuracakları Aşevi ile her gün 1000 ihtiyaç sahibi aileye sefer tasları ile sıcak yemek götüreceklerini, kurulacak olan Gıda Bankası ile ihtiyaç sahibi ailelerin tüm ihtiyaçlarının karşılanacağını belirterek, “Bizim iktidarımızda kimse yoksulluğu ile yüzleşmeden hak ettiği yardımlara ulaşacak. Kimse yatağa aç girmeyecek” dedi.
HESAP VEREBİLİR BİR BELEDİYE
Hesap verebilir; şeffaf bir Belediye yönetimi vaad eden Akay, Çerkezköy’ü çamurlu ve karanlık sokaklardan kurtaracaklarını, otopark sorununa çözüm bulacaklarını ve sosyal Belediyeciliği ön plana çıkaracaklarını ifade etti.




Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, Çerkezköy, Kızılpınar ve Veliköy için hazırladığı projeleri açıklarken, ekibinde yer alan Meclis Üyesi Adaylarını da tanıttı.

HER YERDE COŞKU VAR
Proje ve Meclis Üyesi Adaylarının tanıtımı için düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan CHP İlçe Eğitim Sekreteri Nejdet Ertürk, seçimlere 21 gün kaldığını belirterek, CHP’nin Belediye’yi devir almasına ve sosyal Belediyecilik ile buluşturmasına artık sayılı günlerin kaldığını söyledi. Soğuk ve yağışlı havaya rağmen partililerin CHP’ye gösterdiği ilgi ve sevginin büyük olduğunu belirten Nejdet Ertürk, “Gittiğimiz her yerde bu heyecanı, coşkuyu görüyoruz.CHP’nin olduğu her yerde coşku ve heyecan var. Coşku ve heyecanın olduğu her yerde de CHP var” dedi.
5 YILA TALİBİZ
İlçe Sekreteri Ertürk’ün ardından kürsüye alkışlar ve sloganlar eşliğinde gelen CHP Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, Çerkezköy’ün 20 yıldır sosyal demokrat belediyecilik anlayışına susadığını ve hasret kaldığını belirterek, “Biz Kızılpınar ve Veliköy ile büyüyen yeni Çerkezköy’ün önümüzdeki 5 yılına talibiz. Çerkezköy yeniliğe ve değişime hazır, karanlık ve çamurlu sokaklardan bıkmış” dedi.
10 YILLIK ORTAKLIK AFİŞE OLDU
Bugüne kadar kendisi ile birlikte olan 5 Aday Adayına da teşekkür eden Akay “Bir tanesini ayırdım. Koltuk sevdasıyla yola çıkanlar, yollarından saptı. Çerkezköy sevdasıyla yola çıkanlar ise yürekleriyle yanımızda. Birilerinin koltuk sevdası başkalarının seçim kaybetme telaşı ile birleşti. 10 yıllık ortaklık artık afişe oldu. 100 bin TL’lik borç batağı yeni değil. Hep birlikte yaptılar bu borcu. CHP’ye geldi ve sandığa girdi. CHP öyle bir ulu çınar ki ona bile kucak açtı. Fakat sandıktan çıkan milli iradeye saygısı olmayanlar işbirliği ile ortaklığa girdiler. Çerkezköylüler 10 yıldır bu zikzakları görüyor. Çerkezköylüler size sandıkta cevabını verecek. Bu işler o kadar kolay değil. Uğurlar olsun, uğurlar” sözleri ile CHP’den Belediye Başkan Adayı olan Aday Adayı olan ve daha sonra AKP Meclis listesine yazılan Dr. Remzi Garip’e yüklendi.
Kendilerinin gücünü kimseden almadığını ifade eden Akay, “Biz gücümüzü sokaktaki yaşlı amcamızdan, parkta oyun oynayan küçük evlatlarımızdan, analarımızdan, bacılarımızdan, kardeşlerimizden, işte alın terini akıtan işçi kardeşlerimizden alıyoruz” açıklamasını yaptıktan sonra Cuma günü akşam GOP Mahallesi’nde düzenledikleri mitingin iktidarın habercisi olduğunu vurgulayarak, “Artık değişim ve gelişim zamanı” dedi.
10 YILDIR NERDESİNİZ?
10 yıldır Çerkezköy ve Kızılpınar’ı yöneten Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ve Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz’a seslenen CHP Adayı Vahap Akay, Çerkezköy ve Kızılpınar’ın bugünkü konumunu hak etmediğini ifade ederek “Çerkezköy sosyal ve kültürel çöküntü içinde. İlçemizde altyapı, dere yatağı sorunu var. Gençler sokağa çıkmak istiyor. Bugün bu projeleri ortaya koyanlara sesleniyorum. 10 yıldır neredesiniz? 2003’te Çerkezköy’e yapılan Kapalı Spor Salonunu hayvan barınağı olarak bıraktınız. Çerkezköy’de yolları 3 kere bozup yaptınız. Geleceğimizi ipotek ettiniz. Kızılpınar’da meraları sattınız. Çerkezköy’ü vergi yüzsüzlerinde birinci sıraya oturttunuz. Belediye’nin kurumsal saygınlığını yerle bir ettiniz” ifadelerini kullandı.
AKAY PROJELERİNİ AÇIKLADI
Açılış konuşmasının ardından CHP Adayı Vahap Akay, projelerini açıkladı. Çerkezköy’ü vatandaşlarla birlikte yönetmeye talip olduklarını söyleyen Akay, “7’den 77’ye Çerkezköy’de okuyacağız, çalışacağız, üreteceğiz ve güleceğiz. Türkiye’ye örnek olacağız. Belediye Mesleği Eğitim Merkezimiz olacak. Sanayinin insan kaynaklarına yönelik uzun soluklu ve sertifikalı eğitimler, gençlerimize çeşitli kurumlarla işbirliği yapmak suretiyle sunulacak. Çerkezköy, uluslar arası üretim, ticaret ve eğitim kenti olacak” dedi.

ARA ELEMAN İHTİYACI KARŞILANACAK
Namık Kemal Üniversitesi ile işbirliği çerçevesinde 4 yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu kurularak teknik ve iktisadi programlarda eleman ihtiyacının bölgeden karşılanacağını söyleyen Akay, “Küçük Sanayi Sitesi’ni yeni baştan düzenleyeceğiz. Mahallelerimizde hemşericilik bilincinin ve kentlileşmenin gelişimine yönelik faaliyetlerde bulunmak, kadınlara yönelik hizmet ve eğitimler gerçekleştirmek amacıyla Çerkezköy Belediyesi Mahalle Evleri kuracağız. Her yıl okula yeni başlayan çocuklarımızın çanta ve okul setleri Belediyemiz tarafından karşılanacak. Başımızın tacı öğretmenlerimiz için Öğretmenevi inşa edeceğiz” vaadinde bulundu.
HİÇKİMSE YATAĞA AÇ GİRMEYECEK
Gençlik festivalleri düzenleyeceklerini ve gençlerin inisiyatiflerine dayalı Gençlik Merkezleri oluşturacaklarını söyleyen Akay “Hiç kimse yatağa aç girmeyecek. Aşevi projemizi hayata geçireceğiz. Bunu Çorlu Belediyesi yaptı, biz de yapacağız. İhtiyaç sahiplerinin evlerine sefer tasları ile 365 gün sıcak yemek götüreceğiz. Kimseyi yoksulluğu ile yüzleştirmeyeceğiz” dedi. Gıda Bankası projesi ile siyasallaşmış yardım anlayışını ortadan kaldıracaklarını dile getiren Akay Kent Konseyini daha işler hale getireceğiz. Mahalle Meclisleri kuracağız. Kadın ve çocuk misafirhanelerimizi hayata geçireceğiz. Aile Danışma Merkeziyle psikolojik ve hukuksal destek sağlanacak” dedi.
MOBİL SAĞLIK HİZMETİ VERİLECEK
Sağlık alanında da devrim yapacaklarını ileri süren Akay “Mobil sağlık hizmetleri yanında kalıcı sağlık evlerinin hizmet kalitesini, kapsamını geliştirmek, çalışma alanlarının donanımının, insan kaynakları ve her türlü tıbbi ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışmalar başlatılacak. Kronik hastalıklar danışma ve eğitim merkezi kuracağız. Yaşlılık hastalıkları merkezi kuracağız. Belediye Sağlık merkezi 24 saat çalışacak. Olanağı olmayan yaşlılarımızın ve hastalarımızın evlerine kadar gidilip tıbbi bakımları ücretsiz yapılacak” diye konuştu.
 TÜM ENGELLİLERE ULAŞACAĞIZ
Mahallelerde kuracakları taziye çadırlarında Aşevi’nden gelecek yemekler ile taziyeye gelen misafirleri ağırlayacaklarını kaydeden Vahap Akay “İlçemizde yaşayan tüm engelli vatandaşlarımıza ulaşacağız. Engelli vatandaşlarımızın su bedellerinde indirim yapacağız. Engelsiz Yaşam ve Eğitim Merkezimiz olacak. Kapalı Pazar alanları çoğalacak. Özellikle Kızılpınar ve Veliköy, ardından Çerkezköy modern kapalı pazar alanlarına kavuşacak. 7 gün açık semt pazarları kurulacak. Mahallelerimizin tüm eksikleri giderilecek. Bağlık Mahallesi Köprüsü’nü yeniden yapacağız. Çerkezköy’de görüntü kirliliğini ortadan kaldıracağız. Mahalle ve sokaklardaki çöp konteynırları artırılacak. Çevre dostu hibrid çöp toplama araçları çöpü bekletmeden toplayacak” dedi.
ÇOK KATLI OTOPARKLAR
Yer altı otopark tesislerinin çoğalacağını söyleyen Akay, Çerkezköy’de dar alanda yüksek park dönemi başlatacaklarını, böylelikle 1 aracın park edebileceği yere bu sistemle 12 aracın park edebileceğini belirtti. Dere kenarlarının ıslah çalışmaları sona erdikten sonra yaşam parklarına dönüştürüleceğini söyleyen Akay, spor alanları, Belediye Tiyatrosu, Kültür Merkezi, Fuar ve Sergi Merkezi, Tören ve Festival Alanı projeleri ile ilgili de bilgiler verdi. Kurulacak olan çağrı merkezinden Belediye’ye anında ulaşılabileceğini ve Belediye’ye danışılan her türlü konuda 48 saat içinde vatandaşa geri dönüş yapılacağını ifade eden Akay, Bağlık Mahallesi’ndeki göletin etrafının da mesire alanına dönüştürüleceğini söyledi. Çerkezköy Stadı, Trap Atış Alanı projelerinin yanı sıra Veliköy ve Kızılpınar’da hayata geçireceği projelerle ilgili de bilgi veren Akay, proje tanıtımının ardından tek tek sahneye davet ederek Meclis Üyesi Adaylarını tanıttı.
 OTURDUĞU SANDALYE BİLE HACİZLİ
Tanıtım programında sonradan gelen ve bir konuşma yapan Kapaklı Belediye Başkanı ve CHP Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı da 10 yıllık tecrübesi ile Vahap Akay’ın yanında olacağını, bilgi ve birikimini harcayacağını ifade etti. Tekirdağ’da CHP’nin yüzde 20 ileride olduğunu iddia eden Mandalı “Çerkezköy Belediyesi’nin 140 milyon TL borcu olduğunu söylememe rağmen mevcut başkan o kadar borçlarının olmadığını söylüyor. Başkan artık Belediye’ye gelemiyor çünkü alacaklılar Belediye’nin kapısında bekliyor. Onun oturduğu sandalye bile hacizli” diye sert bir konuşma yaptı.
 ALBAYRAK %65 OY İSTEDİ
CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Albayrak da Çerkezköylülerden kendisini yüzde 65 oy ile büyükşehire göndermelerini isteyerek “Mustafa yel 120 gündür sahada. Biz 25 günde onun 120 gündür gezdiği yerlerin hepsini gezdik. Bizim hızımıza yetişmeleri mümkün değil. Yerel iktidara 480 saatimiz var” dedi. AK Parti’nin “Değişim iyi gelecek” sözünü anımsatan Albayrak “Evet değişim iyi gelecek ama AK Partili belediyelerin gidişi iyi gelecek. Biz projelerimizin ismini büyük Tekirdağ koyduk. Büyük Çerkezköy ve Kapaklı da bunların içinde yerini alacak. 30 Mart’tan sonra ilk ziyaretimi iki kardeş ilçe olan Çerkezköy ve Kapaklı’ya yapacağım” ifadelerini kullandı.b Programda CHP Milletvekili Candan Yüceer de kısa bir konuşma yaptı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet - 10 yıl önce
sayın akay, yaratmak allah a mahsustur, lütfen ne konuştuğumuzu bilelim ! insanoğlu yanlış yapar, yaratmaz!!!