BÜYÜKŞEHİRDEN 'ADIM ADIM TEKİRDAĞ' KÜLTÜR TURU

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, sömestr tatilinde öğrencilere yönelik olarak 29-30 Ocak 2022 tarihlerinde ‘Adım Adım Tekirdağ’ adı altında bir kültür turu düzenliyor.

BÜYÜKŞEHİRDEN 'ADIM ADIM TEKİRDAĞ' KÜLTÜR TURU
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
17 Ocak 2022 Pazartesi 15:35

İlk etabı Süleymanpaşa’da gerçekleştirilecek olan kültür turunun ilerleyen günlerde diğer ilçelerde de yapılması planlanıyor.

2010-2014 doğumlu olan öğrenciler ve velilerine yönelik olarak, salgın nedeniyle de sınırlı sayıda katılımcı ile Süleymanpaşa İlçesinde gerçekleştirilecek olan tur kapsamında Zübeyde Hanım Parkı, Namık Kemal Evi, Atatürk Heykeli, Namık Kemal Heykeli, Süleymanpaşa Heykeli, Rüstempaşa Camii, Rüstem Paşa Bedesteni, Eski Bedesten, Etnografya Müzesi, Tarihi Beş Evler, Rakoczi Müzesi ve Macar Evi ziyaret edilerek profesyonel rehber eşliğinde katılımcılara tarihi mekanlar ile ilgili tanıtıcı bilgiler verilecek.

Başkan Albayrak: “Adım Adım Tekirdağ kültür turu ile öğrencilerimizin, yaşadıkları kentin tarihi ve kültürel zenginliği ile ilgili bilgi sahibi olmalarını amaçlıyoruz”

‘Adım Adım Tekirdağ’ kültür turu ile öğrencilerin; Tekirdağ’ın tarihi ve kültürel zenginliklerini yerinde görme ve detaylı bilgi edinme fırsatına sahip olacaklarını belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak tarihi ve kültürel değerlerimize sahip çıkıyor ve bu değerlerin korunarak gelecek nesillere aktarılması konusunda önemli çalışmalara imza atıyoruz. ‘Adım Adım Tekirdağ’ kültür turu ile de, ilimizin tarihi ve kültürel değerlerini öğrencilerimize, yerinde gezip görerek en iyi şekilde anlatmak, bu sayede çeşitli sebeplerle farklı kentlere gidecek olan öğrencilerimizin de yaşadıkları kenti gittikleri yerlerde en güzel şekilde anlatmalarına yardımcı olmayı hedefliyoruz. Bu anlamda kültür turumuzun hayırlı olmasını diliyor, şimdiden turumuza katılacak olan öğrencilerimize ve velilerimize güzel bir gezi temenni ediyorum” dedi.

Başvuru Tarihi 17-27 Ocak

‘Adım Adım Tekirdağ’ Kültür Turu, 29 Ocak 2022 / 30 Ocak 2022 tarihlerinde salgın önlemleri kapsamında sınırlı sayıda katılımcı ile gerçekleştirilecektir. Katılımcılar başvuru sırasına göre belirlenecektir. Katılımcılar başvuru formunda seçecekleri tarihte (29 Ocak 2022 ya da 30 Ocak 2022) saat 10:30’da Süleymanpaşa İlçesi Zübeyde Hanım Parkı’nda buluşacaklardır. Öğrencilerin velileri ile katılmaları gerekmektedir. Başvurular 17-27 Ocak 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olup kültür turuna katılmak isteyenler www.tekirdag.bel.tr/adim_adim_tekirdaglinkinde yer alan formu doldurarak başvurularını yapabilirler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.