ÇALIŞMA HAYATINDA YENİ KANUNLAR ZİRVESİ

PERYÖN Trakya Şubesi ile Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde düzenlenen 'Çalışma Hayatı Yeni Kanunlar ve Yargıtay İlke Kararları Zirvesi' yapıldı. Çorlu'daki programda Yargıtay 9. Dairesi Onursal Başkanı Mustafa Kılıçoğlu ve Prof. Dr. Gülsevil Alpagut konuşmacı oldu

ÇALIŞMA HAYATINDA YENİ KANUNLAR ZİRVESİ
01 Şubat 2013 Cuma 08:31

PERYÖN Trakya Şubesi ile Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası 'Çalışma Hayatı Yeni Kanunlar ve Yargıtay İlke Kararları Zirvesi' düzenledi. Programa Yargıtay 9. Dairesi Onursal Başkanı Mustafa Kılıçoğlu ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülsevil Alpagut katıldı.
GÜÇLER BİRLİĞİ OLUŞTURACAĞIZ
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen programın açılışını Peryön Trakya Şubesi Başkanı Özber Çetin yaptı. Başkan Özber Çetin, ticaret ve sanayi odaları ile yapılan bu iş birliklerinin arttıkça Trakya Bölgesi'nin ve Çorlu’nun kalkınmasına çok fazla desteği olacağını belirtti. Dernek, sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve odaların bu tür etkinlikler ile güçler birliği oluşturacağını, her bir işbirliğinin gelecekteki büyüme adımlarından birisinin olduğunu belirten Çetin, PERYÖN olarak Namık Kemal Üniversitesi iş birliğinde birçok alanda sertifikalı uzmanlık programı açacaklarını söyledi. Çetin, insan kaynakları, kişisel gelişim, diksiyon ve iletişim tabanlı birçok konuda eğitim hedeflerini 2013’te hem üyelere hem de bölgeye açık bir şekilde gerçekleştireceklerini belirtti.
İLK KONUŞMACI KILIÇOĞLU
Çalışma Hayatında Yeni Kanunlar ve Yargıtay İlke Kararları Zirvesi'nin ilk konuşmacısı Yargıtay 9. Dairesi Onursal Başkanı Mustafa Kılıçoğlu  oldu. Kılıçoğlu, 4857 Sayılı İş Kanunu hakkında kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. 4857’de gerçekleştirilen bir çok gelişme ve değişime değinen Kılıçoğlu iş kanunun amacının, işçinin temel haklarının sağlanması olduğunu belirtti. Sunum ve anlatımlarının ardından soru-cevap bölümünde Kılıçoğlu yasa ile ilgili olarak yöneltilen soruları tek tek yanıtladı.
ALPAGUT SENDİKALARI ANLATTI
6356 Sayılı Toplu İş Sözleşmeleri ve Sendikalar Kanunu konulu sunumu ile ikinci sunumu  İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülsevil Alpagut yaptı. Alpagut, yeni kanundaki tüm değişiklikleri, geçici maddeleri, yönetmelikleri, sendika kurma, sendikaya üye olma, sendikal faaliyetler gibi bir çok konu ile ilgili en güncel bilgileri açıkladı.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
6331 Sayılı İş Sağlığı ve İş Güvenliği konusu kapsamında Çorlu ve Çerkezköy’de PERYÖN aracılığı ile birçok kez Trakya'ya gelen dinleyicilerin  beğenisini kazanan İş Hukukçusu Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdem Özdemir, Gülsevil Alpagut’un ardından sunum yaptı. Erdem Özdemir, 6331 Sayılı Yeni İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun Hukuki Boyutu'nu anlatarak konuşmasına başladı. İş kazalarına ilişkin ilginç bir istatistiği ortaya koyan Özdemir, iş kazalarının yüzde 72’sinin 50’den az işçi çalıştıran yerlerde olduğunu, günde ortalama üç işçinin de bir şekilde iş kazası nedeniyle hayatını yitirdiğini belirtti. İşveren ve işçinin kanun kapsamındaki hükümlülükleri konusunda katılımcıları bildiren Erdem Özdemir. konuşmasını soru-cevap bölümüyle tamamladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.