‘Çamlıca’nın Üç Gülü’ÇOSB’de sahnelendi

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin (ÇOSB) kültür-sanat programı kapsamında sahneye konulan, ünlü oyuncu Aydan Şener’in başrolde oynadığı, ‘Çamlıca’nın Üç Gülü’ tiyatro oyunu, ÇOSB Konferans Salonu Kültür ve Sanat Merkezi’nde tiyatroseverler ile buluştu.

‘Çamlıca’nın Üç Gülü’ÇOSB’de sahnelendi
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
19 Mayıs 2022 Perşembe 22:00

Oyunu; Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili NatanYakuppur, ÇOSB Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Elay, ÇOSB Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Ahmet Temiroğlu’nun yanı sıra yüzlerce tiyatrosever izledi.

Efe Yeşilay’ın yazdığı, Hakan Altıner’in yönettiği Aydan Şener, Ecmel İs, Işık Selin Günçe, Damla Cercisoğlu, Kahraman Sivri, Kübra Yeşilay, Efe Yeşilay ve Anıl Yülek’in sahne aldığı tiyatro oyunu büyük beğeni ile izlendi.Tek perdelik olarak sahnelenen oyununun sonunda konuşan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler şunları söyledi: “İki yıla yakın bu sahnelerden uzak kaldık. Biz sanayiciler olarak çarklarımızı bu dönemde çevirdik ama bu dönemde en fazla sıkıntıyı sanatçılarımız çekti. Ulu Önder Atatürk’ün de söylediği gibi, ‘Sanat ve sanatçıdan mahrum olan bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuş olur.’ Bu düşüncelerle bizlere bu güzel anları yaşatan değerli sanatçılarımızı tebrik ediyoruz.”

İzleyicilerden tam not alan oyunun tamamlanmasıyla birlikte oyuncular dakikalarca ayakta alkışlandı. Oyunun sonunda protokol tarafından oyunculara çiçek takdim edildi.

TİYATRONUN KONUSU

Çamlıca’nın Üç Gülü isimli tiyatro oyununun konusu ise şöyle: “Tiyatro sahnelerinin ünlü yıldızı Ayşegül Altın, sahnede geçirdiği panik atak krizi nedeniyle, mesleğini bırakmış ve evine kapanmıştır, ama iki sevgili arkadaşı Songül ve Nurgül; onu hayata ve sahneye döndürmekte kararlıdırlar. Ayşegül’ün Atina’da yaşayan çılgın yeğeni Mine ile sevgilisi Aristo Manolidis, Ayşegül’ün asistanı Ercan, apartman görevlisi Nizam ve karısı Döndü bir plan yaparlar. Ayşegül’ün ise sahnelere dönmek için bir şartı vardır: Haldun Dormen’in oyunu seyretmeye gelmesi…”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.