ÇARPIK KENTLEŞMEYE İZİN VERMEYECEĞİM

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, bu yıl Tepe Emlak Konutları ile Çerkezköy arasında kalan bölgeyi imara açacaklarını belirterek, "Gümrük üstüne inşaat yaptırmayacağız. Planımızda yok. Önce merkezi yerlerin dolmasını istiyoruz. Sonra bu bölgelere inşaat izni vereceğiz. Çarpık kentleşmeye bugüne kadar izin vermedik, bundan sonrada vermeyeceğiz" diye konuştu

ÇARPIK KENTLEŞMEYE İZİN VERMEYECEĞİM
25 Ocak 2013 Cuma 08:11

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Belediye Başkanı olduğu sürece çarpık, plansız yapılaşmaya izin vermeyeceğini söyledi. Başkan Ertem, Çerkezköy merkezinde daha 65 bin kişilik konut kapasitesinin bulunduğunu çevreye yayılmanın plansız yapılaşmaya neden olacağını belirterek, bu yıl imara açacakları tek yerin Tepe Emlak Konutları ile Çerkezköy arasında İstasyon Mahallesi'ne kalan bölge olduğunu söyledi.
DAHA 65 BİN KAPASİTEMİZ VAR
Son dönemlerde imarla ilgili yaşanan tartışmalar ışığında Çerkezköy Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulunan Başkan Ali Ertem, "Belediye Başkanı olduğum sürece plansız yapılaşmaya izin vermeyeceğim" dedi. Çerkezköy'ün uydu fotoğrafları üzerinden imar düzeni hakkında bilgiler veren Başkan Ertem, imara açılan yerlerin tamamen dolmasını beklediklerini yeni yerleşim yerlerinin bununla birlikte imara açılmasının plansız yapılaşmanın önüne geçeceğini kaydetti.
Ertem, Çerkezköy'ün 150 bin nüfusu kaldıracak yapıya sahip olduğunu ancak henüz konut sayısının 85 bin nüfusu barındırdığını belirterek, "Daha 65 bin insan için altyapı varken niye başka yerlere imar izni vereyim? Bu 65 bin önce dolsun bir. Sonra yeni yerlere izin veririz. Yeni bir yer imara açtın mı o vakit altyapı da götürmen lazım. Su, kanalizasyon, kaldırım, yol bunların hepsi bir maliyet. 65 bin kapasite varken buna ne gerek var. Bence bu Çerkezköy'e yapılacak en büyük hizmet. Belediye Başkanı olduğum sürece plansız, çarpık kentleşmeye izin vermeyeceğim. Bunun böyle bilinmesini istiyorum" diye konuştu.
GÜMRÜK ÜSTÜNE İZİN YOK
Sırayla imar izni verdiklerini dile getiren Başkan Ali Ertem, bu yıl Tepe Emlak Konutları ile Çerkezköy arasındaki İstasyon Mahallesi'ne kalan kısmı imara açacaklarını belirtti. Ertem, şunları kaydetti: "Bölgemizde Çerkezköy kadar hiçbir yerin düzenli planı yok. Hepsi dağılmış durumda. Nerede bir boşluk var oraya imar verilmiş. Biz sırayla gideceğiz. Şu anda Tepe Yolu'nun sol tarafına imar izni vereceğiz. Bu yıl burayı imara açıyoruz. Gümrük üstüne izin vermeyeceğiz. Önce bu tarafı dolduralım ilerleyen yıllarda burası dolunca sıra oraya gelince o zaman açılır" diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
çerkezli - 12 yıl önce
gücün fakir fukaraya yetiyor.ambardereye de inşaat yaptırma görelim bakalım.
Avatar
ÖMER DURAN - 12 yıl önce
baskanim sorun su gumruk ustu zaten arsa arsa olan yere yapi izni olmazmi hangi̇ ki̇tapta kanunda yaziyo bunu açiklayin
Avatar
Vatandaş - 12 yıl önce
şu anda yağmur yağıyor ve yaya olarak ne kaldırımdan ne de sokaklardan yürümek mümkün değil, ve siz kalkmış "bu en büyük hizmet" diyorsunuz. o zaman imar müdür olsaydınız başkanlığı bırakıp. vatandaştan aldığınız vergilerin hakkını vermek sizin göreviniz, hizmet dediğiniz şeyi yapmak yine göreviniz.